Mayıs 2020'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Mayıs 2020'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2020 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte 2020 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Mayıs 2020

Haberlerin ayrıntıları için turuncu yazılara tıklayabilirsiniz...
İlçe hastanesi olmasına karşın virüse karşı verdiği mücadele ile dikkat çeken hastane, korona virüs tedavisi gören 5 hastasını daha tedavilerinin ardından testlerinin negatif çıkmasıyla alkışlarla taburcu etti.

Emirdağ Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz Tarafından Köylerimize 171 Adet Çöp Konteynırı Sağlandı.

Avrupa’nın yıllardır yaptığı ve parasını sigortalardan aldığı “Uçakla hasta taşıma” işi, Türkiye'de devlet tarafından yapılmaya başlanınca, olay farklı yerlere gitti. İsveç basını, “Burada rahatlıkla tedavi olacak biri götürüldü” derken, İsviçre’de de benzer bir olay yaşandı.

Emirdağ Belediye Başkanlığı tarafından Korona virüsle yapılan mücadelenin yanı sıra diğer belediyecilik hizmetlerine de ara verilmeden devam ediliyor. Emirdağ’daki mahallelerin arka sokaklarında hiç yolu olmayan sokaklara taş parke döşenerek parke yol çalışmalarına devam edilirken; ana yollar için de düğmeye basıldığı bildirildi.

Emirdağ Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren aşevinde Ramazan ayı boyunca koronavirüs tedbirleri kapsamında evlere iftar yemeği ve sahurluk gönderilmeye devam ediliyor. Son zamanlarda gerek yurtdışından gerek yurtiçinden gelen mevlit yemekleri için de Emirdağ Belediyesi Aşevinde dağıtım öncesinde dualarla yemekler dağıtıma çıkarılıyor. Bu dağıtım isteyen vatandaşlara sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayınla izlettiriliyor.

Emirdağ Belediyesi Koronavirüs ile mücadelede hükümetin aldığı kararları yerelde uygulamaya devam ediyor. Emirdağ'da bulunan Berber, Güzellik Salonu ve Kuaförler İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgedeki tedbirleri uygulayarak 11 Mayıs 2020 yani Pazartesi gününden itibaren işyerlerini açacaklar!

Vakaların merkez ve ilçelere dağılımı ise şu şekilde: Merkez 111, Başmakçı 4, Bayat 1, Bolvadin 31, Çobanlar 3, Dazkırı 1, Dinar 2, Emirdağ 10, Evciler 1, Hocalar 3, İhsaniye 6, İscehisar 1, Kızılören 19, Sandıklı 19, Sinanpaşa 2, Sultandağ 1, Şuhut 8.

İlçemiz Belediyesi Konya Caddesinde asfalt, bisiklet yolu, peyzaj ve kaldırım çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Koyuncu “Konya Caddesini yeniliyoruz, sil bastan yeniden eskisinden çok daha güzel sıcak asfaltlı ve planlı bir şekilde yapmaya başlıyoruz

Belçika'da koronavirüsü salgını nedeniyle ölen Türk vatandaşlarının sayısı 45'e yükseldi. Belçika’da ölen Türk vatandaşlarından 7'sinin Emirdağlı olduğunu daha önce duyurmuştu.

50 gün sonra Berber ve Kuaförlerin açılmasıyla gelen müşteriler, hijyen kuralları kapsamında tıraşlarını oldu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan İlçemizde kurulan pazarda yine ilave tedbirler uygulanması şartı ile tekrar açılacağı bildirildi.

Yatırımcıların Emirdağ’ı tercih etmesindeki en önemli sebep Emirdağ Belediye Başkanı ve Emirdağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Koyuncu’nun yatırımcılara sonuna kadar destek vermesi ve yanında olmasından kaynaklanıyor. 20.08.2019 tarihinde OSB’de yer tahsisi yapılan Necm Kimya Akaryakıt Ürn. Medikal Malz. San. ve Tic. Ltd. Şti. firması yapı ruhsatını alarak fabrika inşaatına başladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat Toy, Afyonkarahisar İl Özel İdaresinin eleman ve teknik desteği ile Emirdağ Belediyesi’nin bütçesiyle yapımı devam eden Konya Caddesi’ndeki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İGM heyetine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Er Ramazan Üçkuyulu vefat etti. Cenazesi ailenin isteği üzerine İzmir'de defnedilecek.

Emirdağ’da 23-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi video konferans yöntemi ile 8’inci kez toplandı. Toplantıda koronavirüs tedbirleri ve normale dönüş adımları ele alındı.

Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “bizim akraba” dediği Sümeyya Erdoğan’ın atanması dikkat çekti. Erdoğan’ın akrabası mı yoksa Erdoğan “akraba” diyerek soyadı benzerliğine atıfta mı bulundu henüz bilinmiyor. Sümeyye Erdoğan’ın Emirdağ Hakimliğine atanması dikkatleri Emirdağ’a çekti.

22 Mayıs 2020 Cuma günü Emirdağ’da yaşanan olayda, akşam ezanının 20.14’te okunması gerekirken 20.23’te okunması oruç tutanların tepkisine neden oldu. 20.14’te Belediyenin top atışının yapılmasının ardından herkes ezanı beklemeye başladı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş Emirdağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gömü Beldesi Girişi Trafik Uygulama Noktasına Ziyaret Gerçekleştirdi.

Ramazan Bayramının ilk günü Emirdağ’da Emniyet Genel Müdürü Mehmet AKTAŞ, EGM KOM Daire Başkanı Hemşerimiz Mahmut ÇORUMLU, Jandarma Asayiş Daire Başkanı Tümgeneral Fuat GÜNEY ve EGM Trafik Denetleme Daire Başkan Yardımcısı Ümit MUTLU’yu ilçemizi ziyaret etti.

Emirdağ İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Ramazan bayramı tedbirlerinde sokağa çıkma yasağı kapsamında asayiş ve trafik denetimi gerçekleştirdi.

Edinilen bilgilere göre evlerinin garaj kısmında tavana kendini asan 16 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri genç kızın hayatını kaybettiğini belirlerken Davulga Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattığı öğrenildi.

  • Okunma: 1662

Yorumlar (0)Yorum Yap