Mayıs Ayı Portresi: Doç. Dr. Beytullah Kenar

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Mayıs Ayı Portresi: Doç. Dr. Beytullah Kenar

www.emirdag.gen.tr Mayıs Ayı portresi Doçent Doktor Beytullah Kenar.

Kenar, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nda Doç. Dr. olarak ve öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Emirdağ-Salihler Köyünde 09.Şubat.1954 Yılında dünyaya geldi. İlkokulu 1965 yılında Salihler Köyü'nde bitirdikten sonra, Emirdağ’da Ortaokul ve Lise eğitimini tamamladı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünde iki yıl okuduktan sonra, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni 1974 yılında kazandı. 5 yılın sonunda Veteriner Hekim olarak mezun oldu. Bu arada Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 2 yıl eğitim alarak öğretmenlik diploması aldı.

1980 yılı Ocak Ayında Emirdağ Hükümet veterineri olarak göreve başladı. Temmuz 1980’de Gemlik Veteriner okulunda askerliğe başladı ve Kasım 1980’de asteğmen olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Sağlık Daire Başkanlığında Gıda Kontrol subayı olarak bir yıl görev yaptı. Askerlik sonrası Kastamonu-Bozkurt’ta Hükümet Veterineri olarak 7 ay çalıştı ve Tarım ve Köy işleri Bakanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak Konya Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitü’süne atandı. Salgın Hastalıklar Uzmanı unvanı görevini aldı. Enstitüye bağlı illerde (Niğde, Nevşehir, Kayseri, Aksaray, Karaman, Afyonkarahisar, Burdur, Antalya) hastalıkları teşhis, aşı üretim ve araştırma faaliyetlerinde bulundu.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalında, Doktora çalışması yaptı. Doktor unvanını aldı. Bu arada Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. 1991 yılında Samsun Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsüne Müdür Yardımcısı olarak atandı. Daha sonra aynı Enstitüye Müdür olarak atandı. Burada 7 yıl bölge illerinde (Samsun, Sinop, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sivas, Tokat, Amasya) çalıştı.

Daha sonra 1998 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalına sınavı kazanarak, Yard. Doç. Dr. olarak atandı. Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı, Fakülte yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Çalışmalarına halen Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalında Doç. Dr. olarak devam etmektedir. Hayvan hastalıkları, hayvanlardan insanlara bulaşan (zoonoz hastalıklar) üzerine ulusal ve Uluslararası dergilerde yayınlanmış çalışmaları vardır. Bu hastalıklar üzerine çok sayıda televizyon programına katıldı. Ayrıca, Uluslararası kongreler, Bilimsel aktiviteler ve Uluslararası projelerle 15-20 defa yurt dışına gitti. Yabancı dili İngilizcedir. Evli ve 3 oğlu vardır.

Fotoğraflar

  • Güncelleme: 06.05.2014 00:22
  • Okunma: 9880

Yorumlar (7)Yorum Yap

  • recep altınışk

    Amcam tebrikeder başarılarının devamını diler saygılarımı sunarım.

  • HULUSİ AYRANCI

    SEVGİLİ HOCAMLA TANIŞMAK DİLEĞİMLE BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM.SALİHLERE 3 KM MESAFEDEKİ SARIHÜYÜK KÖYÜNDENİM.05365158972.ESKİŞEHİR ZÜBEYDE HANIM FTR HASTANESİNDE ECZACIYIM.

  • ÖMER KOÇAK

    OKULDAN BU YANA HİÇ GÖRÜŞMEDİK. BİTİRMEDİK OKUL BIRAKMAMIŞSIN ARKADAŞIM. BUNDAN SONRAKİ HAYATINDA SAĞLIK VE MUTLULUKLAR DİLERİM.
    ÖMER KOÇAK

  • ceylan kütük

    Başarılarının devamını dilerim.

  • Fakı Mustafa AKIN

    Tebrikler,başarılarının sağlık sıhhat içinde devam etmesi dileğiyle.

  • Bekir KASAP

    Köylümle gurur duyuyorum.Memleketimiz için fedakarca çalışan bir insan.

  • TARIK KAT

    Basarilarinin devamini dilerim Beytullah eniste, yolun acik olsun.