Mayıs Ayı Portresi: Prof.Dr. Aydın Sarı

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Mayıs Ayı Portresi: Prof.Dr. Aydın Sarı

www.emirdag.gen.tr Mayıs Ayı Portresi: Profesör Doktor Aydın Sarı

Emirdağ Gözeli Köyü doğumludur. Orta öğretimi ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu.

1994 yılında Denizli’de Pamukkale Üniversitesi İktisat Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak başladı. 2016 yılında Profesör olup, halen Pamukkale Üniversitesinde Öğretim Üyesidir. Yurtiçi ve yurtdışında akademik çalışmalarda bulundu. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Denizyollarında Dış Ticaret İşlemleri, Dış Ticaret İşlemleri ve Gümrük İşlemlerine Giriş kitapları bulunmaktadır. Üniversitede verdiği dersler: Dış Ticaret Uygulamaları, Deniz ve Havayolu Operasyonu ve Ulaştırma Ekonomisi gibi lisans ve lisansüstü dersler vermektedir. Yurtiçi ve Yurtdışı çok sayıda makaleleri vardır. Farklı ülkelerde konferans sunumları bulunmaktadır. Çok sayıda yüksek lisans tez çalışması yaptırmıştır. Akademik çalışmaların yanında, üniversitede değişik yöneticilik pozisyonlarında bulundu. Uluslararası Ticaret, Gümrük İşlemleri, Dış Ticaret ve Lojistik alanlarında çalışmalar yapmaktadır. İki çocuk babasıdır. Tatillerde Emirdağ’da ve bölgesinde bulunmayı sevmektedir.

  • Güncelleme: 01.05.2020 23:51
  • Okunma: 16185

Yorumlar (4)Yorum Yap

  • Uğur

    İlçemiz ve Köylerinden çok değerli Bilim İnsanımızın yetişmesi,hem bizler hem memleketiniz için büyük bir övünç kaynağı oluşturuyor.
    Bütün kendini kanıtlamış ve geliştirmiş, tüm BİLİM INSANLARIMIZI KUTLUYOR,BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM.

  • Selahattin Sari

    Aydın kuzenim yolun açık olsun. Milletimize, vatanımıza bağlı,faydalı güzel hizmetler verecek gençler yetiştiren eğitim ordusunda başarıların daim olsun.

  • Bayram avci

    Tebrikler basarilar dilerim Yolun acik olsun

  • Sabahaddin SARI

    Prof. Dr. Aydın Beyi yetiştiren Aile efradına dualar ediyorum. Eğitimini aldığı Anadolu Üniversitesi hocalarına, bağrından çıkaran Gözeli Köylülerine ve tüm Emirdağlılara şükranlarımı sunuyorum. Günümüzde önemli yeri olan gümrük ve dış ticaret konularında başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Bilim adamlarına ihtiyaç duyduğumuz şu anlarda yolun açık başarıların daim olsun sevgili hocam.