Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Romanya’da!

Haberler / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Romanya’da!

Erasmus+KA229 (Okullar Arası Değişim Ortaklıkları) kapsamında İlçemiz Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, aynı zamanda Proje Koordinatörü olarak yer aldığı, " Connecting People (İnsanları Birbirine Bağlayan, İletişim) " isimli projenin ikinci toplantısı için, 17-21 Şubat 2020 tarihleri arasında Romanya'nın Dorohoi kenti Scoala Gimnaziala "Stefan Cel Mare" kurumuna; altı öğrenci ve üç öğretmen ile proje hareketliliği gezisi gerçekleştirdi.

Etkinliklerde; Öğrenci ve Öğretmenler Dorohoi ve Suceava şehirlerindeki sanat ve tarih müzesi kültürel gezilerine; Akademik, Kültürel ve Sanat konulu Workshop ve atölye çalışmalarına katıldılar ve oryantasyon ve grup oyunlarında yer aldılar. International Cultural Evening workshop kapsamında, okul öğrencileri Ege Yöresine ait “Harmandalı Zeybeğini” sergilediler. Halk oyunu gösterisi, diğer katılımcı ülkelerin öğrenci ve öğretmenleri tarafından büyük beğeni kazandı.

Projenin başlığına ve amacına uygun aktivitelerle dolu geçen proje hareketliliğinde; katılımcı öğrenciler İngilizce dilinin kullanımı, farklı kültürleri yakından tanıma, sözlü ve sözsüz iletişim kurma, farklılıklara saygı duyma ve uyum sağlama, grup çalışmasında bir takımın parçası olduğunu hissetme gibi alanlarda çok olumlu kazanımlarla geziyi tamamlamışlar ve katılım sertifikalarını almışlardır. Projenin ikinci toplantısında Romanya’ya Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunu temsilen; Öğrenciler Abdullah Elçi, Busenur Günlü, Beyza Çiloğlu, Burçin Kaplan, Mustafa Çalışkan ve Mahmut Çatinkaya; İngilizce Öğretmeni Yasemin Beydilli, Türkçe Öğretmeni Zehra Kilci ve Matematik Öğretmeni Fadime Eryılmaz katıldılar. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun önümüzdeki aylarda Projenin üç ve dördüncü toplantısında katılmak üzere Yunanistan ve Letonya’ya da gidecekleri belirtildi.

  • Okunma: 2791

Yorumlar (0)Yorum Yap