Mehmet Ali Yalçındağ ile E-Glober & Alibaba İşbirliği

Haberler / Medya

Mehmet Ali Yalçındağ ile E-Glober & Alibaba İşbirliği

Mehmet Ali Yalçındağ, Doğan Holding’de üstlendiği görevlerin yanı sıra, 2015 yılının Ekim ayında faaliyete başlayan E-GLOBER kuruluşunun, kurulduğu günden bu yana “Yönetim Kurulu Başkanı” olarak görev almaktadır. Yeni olmasına rağmen büyük başarılara imza atan E-GLOBER’ın kuruluş misyonu; Türkiye’de var olan ihracatçıların dış ticaret hacimlerini artırmak ve buna ek olarak yeni ihracatçıların doğması için destek olmaktır.

Kuruluşundan bir ay sonra yani Kasım 2015’te, 80 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunan ve dünyanın en büyük elektronik dış ticaret platformlarından biri sayılan alibaba.com’un Türkiye distribütörlüğü ve temsilciliğini üstlenmek üzere Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ’ın da katıldığı bir törenle E-GLOBER ve alibaba.com arasında anlaşma imzalanmıştır.

Mehmet Ali Yalçındağ, E-GLOBER ile alibaba.com iş birliği sayesinde bir ürünü dünyanın bir ucundan diğer ucuna taşıdıklarını söylemiş ve Anadolu’da var olan ve başarılı bir şekilde üretimlerine devam eden işletmelerin ürünlerini dünyaya satabileceklerini belirtmiştir.

Kariyeri başarılarla dolu Mehmet Ali Yalçındağ, 2016 yılının Ocak ayında verdiği bir röportajında yabancı markalara ürün üreten başarılı Anadolu firmalarının, kendi markalarının adı altında ürünlerini üretip E-GLOBER ve alibaba.com sayesinde dünyaya ihracat yapabilecekleri hakkında bir demeç vermiştir. Bu nedenle Mehmet Ali Yalçındağ’a göre KOBİ’lerin uluslararası ticarete adım atabilmeleri ve satışlarını artırabilmeleri için alibaba.com ile imzalanmış bu iş birliği büyük önem taşımaktadır.

  • Okunma: 2315

Yorumlar (0)Yorum Yap