MHP'den Kültür Projesi: Emirdağ Kilimleri

Haberler / Yerel 2014

MHP'den Kültür Projesi: Emirdağ Kilimleri

Her gün bir başka projeyle seçmenlerinin karşısına çıkan MHP Emirdağ Belediye Başkan Adayı Uğur Serdar Kargın kültür projelerinden birisini açıkladı. “Emirdağ Kilimleri Geri Dönüyor” adlı projesiyle şunları seçmenleriyle paylaştı:”Toplumsal değerin bir parçası ve yansıtıcısı olan kilimlerimizde, sevinçlerimiz, hüzünlerimiz, kahramanlıklarımız ve tarifsiz duygularımız, kadınlarımızın alın teri ve emeğiyle dokunarak sanat zenginliğimizin bir aynası olarak günümüze kadar taşınmıştır.

Yaşam tarzlarımız, gelenek ve göreneklerimiz yöremize özgü kilimlerimize işlenerek geçmiş ve gelecek arasında köprü kurulan bir sanat eseri olarak evlerimizde yer almaktadır.
Atalarımızdan bizlere bırakılan bir hatıra ve yadigar misali ev sandıklarımızda saklanılmakta, el emeğinin ve göz nurunun bir göstergesi olarak hala gelin kızlarımızın çeyizlerini süslemektedir.

Manevi değerleri yaşama, yaşatma ve gelecek nesillere aktarma adına taşıdığımız misyonla birlikte ‘’ Sahip çıkılmayan hiç bir şey bizim olmaz’’ diyerek, Emirdağ’ın zengin kültürü içinde önemli bir yer edinen yöresel kilimlerimize verilen değerin artmasına yönelik bir takım çalışmalarımızın, Emirdağ için ürettiğimiz projelerimiz arasında yer almaktadır.

‘’Emirdağ Kilimler Geri Dönüyor’’ projemizle Emirdağ’ın unutulmaya yüz tutan kültürel değeri yöresel kilimlerimizin üretimini başlatarak yeniden iş yerlerinde, tezgahlarda ve hanelerde yer almasını sağlamayı hedeflemekteyiz.
Projemiz kapsamında adımlarını atacağımız dokumacılık kursları ve üretim atölyelerimizle Emirdağlı hanımefendilerin el sanat becerilerine ve kişisel gelişimlerine katkı sağlarken, kadınlarımızın iş ve istihdam olanaklarına ve en önemlisi de ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına doğrudan katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz.”

  • Okunma: 4160

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • savaş

    Kilim konusunu akla getiren kişiye helal olsun Bu kök boyalı kilimleri analarımız eve misafir geldiğinde salona sererdi kızlarımızın çeyizine koyarlardı şimdi bu kilimler bayatta var almaya kalksak metresi 400 tl civarı Birde başkan adaylarından ricam Emirdağ evi projesi yapmaları sanırsam Cemal Doğan ın eski hamamın orda cumbalı evi vardı yandı galiba.