Milletvekili Adayları Belli Oldu

Haberler / Siyaset

Milletvekili Adayları Belli Oldu

24 Haziran tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri katılacak olan siyasi partiler adaylarını açıkladı. YSK’ya teslim edilen adaylar arasında ilimizde bir sürpriz bulunmadı; AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Cengiz Sağlam listede yer bulamadı.

Seçimleri 33 gün kala siyasi partiler aday listelerini dün mesai bitimine kadar Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti. Aday listesini geçtiğimiz günler içerisinde açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi’nde birinci sıra Mehmet Taytak’a verildi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde de bir sürpriz yaşanmadı. İYİ Parti’nin seçimlere katılması için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine İYİ Parti’ye geçen daha sonra tekrar partisine dönen Milletvekili Burcu Köksal ilimizde yine ilk sırada yer aldı.

Uysal sevindirdi
İYİ Parti’de ise birinci sıra Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın oldu. Genel Başkan Uysal’ın birinci sırada yer alması İYİ Parti teşkilatları tarafından olumlu ve sevinçle karşılandı. Merakla beklenen liste olan iktidar partisinin listesinde birinci sıra yine değişmedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar birinci sıra milletvekili adayı olarak seçimlere katılacak.

İşte 27. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Aday Listeleri

AK Parti Adayları
1. Veysel Eroğlu
2. Ali Özkaya
3. İbrahim Yurdunuseven
4. Rasime Kıpırtı Fedakar
5. Mehmet Zeybek
6. İbrahim Ünlüler

İYİ Parti Adayları

1. Gültekin Uysal
2. Abdülkadir Akcan
3. Okşan Ulusoy Efe
4. Selahattin Mühsürler
5. Alper Yağcı
6. Ömer Eryeşil

CHP Adayları

1. Burcu Köksal
2. Ahmet Hakan Uyan
3. İsmahan Nergiz
4. Ramazan Akgöz
5. Ertuğrul Yılmaz
6. Mehmet Kemal Demirkıran

MHP Adyaları

1. Mehmet Taytak
2. Turan Civelek
3. Muharrem Günay
4. Ersan Özgür
5. İsmail Karnıbüyük
6. İbrahim Aksu

Saadet Adayları

1. Sefa Şenel
2. Mustafa Taşkapı
3. Hasan Basri Kantar
4. Hasan Hüseyin Uğurlu
5. Halit Kuş
6. Yaşar Karakaya

  • Okunma: 4407

Yorumlar (7)Yorum Yap

  • emirdağ candır

    bilge kardesım helal olsun sana cok ıyı bır tespıtte bulunmussun emirdağın en buyuk sorunu eskısehır sevdası ,adam memleketınde yasamıyor emirdağı begenmıyor gidip köy gibi çiftelerde kalıyor nie çünkü orası eskişehir düşünceye bak ya:D
    biz kendi memleketimizi tutup kendi degerlerımıze sahıp çıkıp memleketımızı daha ıyı yerlere getırmeye calışmalıyız

  • Emirdağlı

    Sayın Bilge kusura bakma Emirdağlı bugüne kadar yalakalik yapmadı yapmazda....Varsın vekilimiz olmasın ama adamlık bizde kalsın...

  • BİLGE

    Emirdağlılara küçücük tüyo vereceğim , kağıdı kalemi alın elinize.Öncelikle maske kullanmaktan vazgeçin, nasıl mı şöyle efendim, ESKİŞEHİR SEVDASINDAN vazgeçin. İlk önce bu siyasetin ne demek olduğunu söyleyeyim size, onun adı da ANKARAYA EFELENMEK değil bilakis ANKARAYA SELAM SÖYLEMEYİ UNUTMAYIN. Herkese hayırlı bayramlar.

  • MUHTAR

    ha gayret emirdaglim bu sevda bitmez.emirdaglilarin vekile ihtiyaci yok kendi isini kendi gorur.emirdagindan diger ilcelere gidecek nesi kaldi ki milletin vekilinin ne isi olur emirdaginda.....ANKARA da biliyor,emirdag ne cikacagini.....

  • Ozemirdagli

    Tebrikler ak parti mhp chp iyi parti baskanlari emirdagi kaziyan yok siyasette bir kez daha gorduk bosubosuna partiyi acip vatamdasin derdini dinlemeyin simdiden ibrahim sayini izzet yonteri ve tumer emeksizi tebrik ediyorum secildiklerinde emirdagi unutmazlar umarim serdar kargin bosuna istifa etmemis adam hakliymis emirdagli adayin arkasinda durmayan parti baskanlari istifa oynamayin dalga gecmeyin emirdagin secmenini koltugunuz ugruna kullanmayin cumhur emirdagdan oy istemisti hatirliyorsam..

  • Frtsvr

    Hani bir aday vardı Sağlam adimlarla gelen? Türkiye çapında küçük olmasına rağmen onlarca iş adamı, yüzlerce bilim adamı yetiştirmiş, kültürel zenginliğini koruyan bir yer daha yok. Nüfus olarak da gerek Avrupa gerekse Eskişehir'de azimsanmayacak bir memleket Emirdağ. Ancak herkesin şikayet edip kimsenin elini taşın altına koymadiğı bir durum söz konusu: Birlik olamamak. Eskişehir'den bağımsız aday çıkarıp oylasa vekil çıkaracak emirdaglilar birlik olmayi geçtim birbirini yemekle meşgul.

  • alp kılıç

    İLİMİZDE AFYONDA Hiçbir siyasi partide seçileçek yerde 40 bin nüfuslu EMİRDAĞDA ADAY YOK siyaseti ve sporu sürekli sokaklarda dükkanlarda kahvelerde konuşmakla olmuyormuş şimdi sandığa gidip -afyonluya--iscehisarlıya-bolvadinliye-çaylıya-sandıklılıya-dınarlıya -oy verip seçeceğiz **ondan sonra EMİRDAĞA-YATIRIM HİZMET BEKLEYECEĞİZ OY VERDİĞİMİZ YABANCILARDAN EMİRDAĞLI OLMAYANLARDAN daha çok bekleriz Emirdağdaki parti ilçe yöneticileri tavırlarını koymalı miting yapmamalıl toplantı yapmamalı