Nisan 2020'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Nisan 2020'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2020 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte 2020 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Nisan 2020

Haberlerin ayrıntıları için turuncu yazılara tıklayabilirsiniz...
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde sosyal medya hesabından hükümete ve sağlık bakanına meydan okuyan kişi gözaltına alındı.

Emirdağ’da korona virüs tedbirleri kapsamında vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uyması amacıyla Emirdağ Belediyesi tarafından bankaların önlerine bir buçuk metre aralıklarla sosyal mesafe bilgilendirme yapışkanları yapıştırıldı.

Emirdağ Kaymakamlığı koordinesinde toplanan polis, jandarma ve PTT ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevlileri, dün başladıkları yardım dağıtımını bugün de sürdürdü.

Emirdağ Belediyesi, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun talimatıyla yeni tip koronavirüsle COVID-19 mücadele kapsamında vatandaşlara ve esnafa 10 bin maskeyi ücretsiz dağıtıyor.

Emirdağ'da Ömer Halaç Diyaliz Merkezi ve önümüzdeki günlerde açılışı planlanan Emirdağ Fazlı-Macide Halaç Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ilçemize kazandıran Halaç ailesi her yıl olduğu gibi yardımlarına devam ederken; küresel koronavirüs krizinde de Emirdağlı hemşerilerimizi unutmayarak hatrı sayılır bir yardım yaptıkları öğrenildi.

Koronavirüse karşı bilim dünyası hangi geliştirmeleri yapıyor? İlaç ve aşı için virüsün hangi özellikleri dikkate alınıyor? Avustralya'da koronavirüse karşı geliştirilen ilaç çalışmalarına katılan Türk Doktor Gökhan Çıldır, CNN TÜRK canlı yayınında önemli değerlendirmelerde bulundu. Çıldır, virüsün insan hücresine nasıl sirayet ettiğine dair detaylara yer vererek geliştirilmesi planlanan ilaçların hangi noktalarda kullanılabileceğini anlattı.

Emirdağ’da kavgaya karışan 20 kişiye, yeni tip koronavirüs Kovid-19 önlemleri kapsamında alınan sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri gerekçesiyle 3 bin 150'şer lira ceza verildi. Yapılan cezai işlemlerde toplam 63 bin TL ceza yazıldığı öğrenildi.

BEB Belçika Emirdağlılar Birliği memlekette ihtiyaç sahibi aileler için, Ramazan ayı için erzak yardımı kampanyası başlattı. Ülkelerin ekonomisini ve toplumu maddi manevi olumsuz etkileyen salgın sürecinde, vatandaşların yanında yer almak için, yardım kampanyası ile memlekete bir yardım eli uzatacaklar.

Tüm dünyayı diken üstünde tutan koronavirüs salgını, Afyonkarahisar'da da etkisini artırdı. Afyonkarahisar'daki hastanelerde yatan ve en az 1 testi pozitif çıkmış hastalar ile koronavirüs salgını ile ilişkili yatan hastaların sayısı da netleşmeye başladı.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu koronavirüs salgını ile mücadele de ilçe genelinde önemli çalışmalara imza atıyor. Başkan Koyuncu’nun talimatları doğrultusunda şimdi de ilçeye bağlı 69 köyde bulunan vatandaşlara verilmek üzere eldiven ve maske dağıtımına başlanıldı.
Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, meclis kararı ile su faturalarında indirim ve erteleme yapıldığını duyurdu. Başkan Koyuncu ayrıca su faturalarında gecikme faizinin de uygulanmayacağını müjdeledi.

Emirdağ Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu Ekipleri, öğretmenler, müdürler, polis ve jandarma ile gönüllülerden oluşan ekip ilçe merkezinde ve köylerde ikamet eden 23 Nisan tarihinde doğan çocukların doğum günlerini sürpriz yaparak kutladı.

Emirdağ Belediyesi Sosyal medya hesabından yapılan açıklama ile şu ifadelere yer verildi. Açıklamada; ”Tüm dünyayı, ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs hastalığı salgını sebebiyle sosyal yardım başvurularınızı Emirdağ Belediyesi web sitesi www.emirdag.bel.tr’de bulunan online form aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz. Sosyal yardım başvuru formunda Sıcak Yemek Yardımı, Gıda Kolisi Yardımı, Hijyen Paketi ve Maske taleplerine yanıt verilmektedir” denildi.

Afyonkarahisar Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İsviçre'nin Winterthur kentinde yaşayan ve korona virüse yakalanan Yasemin Özkezer Yaman ile ilgili bir açıklama yaptı.

Emirdağ Belediyesi, Koronavirüs ile mücadelede kuşkusuz süreci en iyi yöneten belediyelerden oldu. Aldığı kararlar ve önlemlerle Emirdağ’da virüsün ilerlemesine engel olundu.

Emirdağ’da freni patlayan traktör kayaya çarptı, sürücü ağır yaralandı. Kaza, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesi Çaykışla köyünde meydana geldi.

  • Güncelleme: 10.01.2021 22:58
  • Okunma: 1251

Yorumlar (0)Yorum Yap