Nisan Ayı Portresi Avukat Nihal Özkan

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Nisan Ayı Portresi Avukat Nihal Özkan

Nisan ayı portresi Avukat & Arabulucu & Hukuk Danışmanı Nihal Özkan

Nihal Özkan, 1967 yılında Sadık ve Ayşe Özkan’ın en küçük çocukları olarak Afyon / Emirdağ’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Emirdağ’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı.

1991 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’da özel avukatlık yapmaya başladı. 1995 yılında Vestel Şirketler Grubu’nda avukat olarak çalışmaya başlayan Özkan, sonrasında bu şirketi de grubuna katan Türkiye’nin önde gelen şirketler grubundan olan Zorlu Holding Şirketler Grubu bünyesinde Hukuk Danışmanı ve Müşaviri olarak görev yapmaya devam etti. Gün geçtikçe güçlenen ve Türkiye’de Elektronik, Tekstil, Enerji, Bankacılık gibi birçok sektörde faaliyet gösteren Zorlu Holding Şirketler grubunda 22 yıl çalıştı ve birçok başarıya imza attı.

Bu arada 2012 yılında yürürlüğe giren Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu ile bir "alternatif uyuşmazlık çözümü" yolu olarak uygulanmaya başlayan Arabuluculuk sınavlarına girip kazanarak Türkiye’nin ilk Arabulucularından oldu.

2017 yılında Zorlu Holding Şirketler Grubu’ndaki tam zamanlı Hukuk Müşavirliği görevinden ayrılarak Serbest olarak çalışmaya başlayan Nihal Özkan, halen Zorlu Holding Şirketler Grubu ile birlikte birçok şirkete danışmanlık yapmanın yanısıra serbest olarak Avukatlık ve Arabuluculuk mesleğine devam etmektedir.

Gazeteci Güven Özkan ile evli olan Nihal Özkan iki çocuk annesidir.

  • Okunma: 10275

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Nejdet Özkan

    Başta kızım Av.Ayşe Özkan, İstanbul'da kız kardeşim Av.Nihal Özkan'ın, tüm avukat olan akraba, dost ve arkadaşlarımın 5 Nisan avukatlar gününü kutlarım...