Nisan Ayı Portresi: Nilgün Bilal

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Nisan Ayı Portresi: Nilgün Bilal

www.emirdag.gen.tr Nisan Ayı Portresi Nilgün Bilal.

Bilal, 25/09/1970 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Emirdağ’da tamamladı. 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümünü dereceyle bitirdi. 1992 yılında Türkiye’nin ilk organ nakli koordinatörü olarak Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkez’inde göreve başladı.

Organ nakli koordinasyonuyla ilgili yurt içi ve yurt dışında çık sayıda eğitim programına katıldı. 2005 yılında Avrupa Organ Nakli Koordinatörlüğü Sertifikası (European Transplant Coordinator Certificate) almaya hak kazandı. Avrupa Organ Nakli Koordinatörleri Derneği üyesi, Türkiye Organ Nakli Koordinatörleri Derneği Kurucu Üyesi ve onur kurulu üyesi, Türk Nefroloji Derneği Antalya Şubesi kurucu üyelerindendir.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezindeki aktif görevinin yanından organ nakli ve organ bağışı konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda araştırma ve projede aktif görev almış; yeni organ nakli merkezlerinin başında gelen Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezinin Koordinasyon birimini kurmuş olan bugüne kadar 5000 civarında organ naklinin koordinasyonunu sağlamıştır.

Ülkemizde ilk defa yapılan ve dünya çapında önem taşıyan yüz, çift kol ve rahim nakillerinin organizasyonunu yönetmiş ve bu konuda çalışmaları devam etmektedir. Organ bağışı alanında yönettiği, etkinlik ve organizasyonlarda yerel ve ulusal düzeyde toplumsal fayda konusunda özellikle Sağlık Bakanlığı, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları tarafından takdir kazanmış, ulusal ve yerel basın ve yayın kuruluşlarında sıklıkla yer almaktadır. Ulusal televizyon kanallarında organ bağışı konusunda yapılan birçok belgesel programlarının danışmanlığını yapmıştır.

Halen aynı merkezde organ nakli koordinatörü ve organ nakli merkezi koordinasyon sorumlusu olması yanında, kalite yönetimi, insan kaynakları ve halkla ilişkiler ve tanıtım görevlerini aktif olarak sürdürmekte olan Nilgün Bilal’in alanında 8 kitap bölümü, 100’ün üzerinde uluslararası ve ulusal düzeyde bilimsel yayın, bildiri ve ödülleri bulunmaktadır.

Fotoğraflar

  • Okunma: 8987

Yorumlar (4)Yorum Yap

  • Dilek Erenoğlu Ataizi

    Nilgün'cüm tebrikler, başarılarının devamını dilerim.

  • Gülnur karacaoğlu

    Canımmmm başarılarının devamı çookk olsun... Can a can katmak bu olsa gerek tanrı seni korusunnnn ...

  • GÖKALP EMEKSİZ

    Cemalettın enıstemın ve halamın değerli canları nilgün ablama sevdıklerıyle beraber nice başarı dolu yıllar diliyorum.

  • Tumer emeksiz

    Sevgili kuzenim.
    Basarilarinla gurur duyuyoruz.
    Rabbim daim eylesin.