Nisan Ayı Portresi: Yar.Doç.Dr. Şemsettin Edeer

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Nisan Ayı Portresi: Yar.Doç.Dr. Şemsettin Edeer

1966 yılında Emirdağ’da doğdu. İlköğrenimini 1973 yılında Emirdağ İnkılap İlkokulu’nda, orta öğrenimini Emirdağ Lisesi'nde 1984 yılında tamamladı. 1985-1989 yıllarında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünü tamamladı. 1989-1996 yılları arasında, Anadolu ÜniversitesiSosyal Bilimler Enstitüsünde “Tarihsel Gelişimi İçinde Kuş Figürünün Plastik Sanatlardaki Yeri” adlı teziyle Resim Eğitimi Ana sanat Dalında Yüksek Lisans ve “Resimde Zıtlık ve Denge” adlı teziyle Sanatta Yeterlik Eğitimini yaptı. 1989 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1996 yılında aynı bölümde Yardımcı Doçent ünvanı aldı. Halen Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.Akademik çalışmaların yanında beş kişisel resim sergisi, 30’un üzerinde grup sergiler gerçekleştirmiştir. Ulusal dergilerde makaleler yayınlamış, bilimsel ve sanatsal toplantılara ( sempozyum, kongre vb. ) bildirileriyle katılmıştır. Ulusal ve uluslar arası sanat sempozyumları, festival, fuar gibi sanatsal etkinliklere eserleriyle katılmıştır. Kendi alanında çeşitli ödüller kazanmıştır. Şemsettin Edeer’in yaptığı eserlerden bazıları :Nisan Ayı Portresi: Yar.Doç.Dr. Şemsettin Edeer - Emirdag.gen.trNisan Ayı Portresi: Yar.Doç.Dr. Şemsettin Edeer - Emirdag.gen.trNisan Ayı Portresi: Yar.Doç.Dr. Şemsettin Edeer - Emirdag.gen.trNisan Ayı Portresi: Yar.Doç.Dr. Şemsettin Edeer - Emirdag.gen.trNisan Ayı Portresi: Yar.Doç.Dr. Şemsettin Edeer - Emirdag.gen.trNisan Ayı Portresi: Yar.Doç.Dr. Şemsettin Edeer - Emirdag.gen.tr

SERGİLERİ
KİŞİSEL SERGİLER 1996 Akbank Sanat Galerisi -Eskişehir 1999 Soyut Sanat Galerisi - Ankara 2000 İlhan Sanat evi – Ankara2002 İlhan Sanat evi – Ankara2006 İlhan Sanat evi – Ankara KARMA SERGİLER 1987 Kültür Sarayı Sergi Salonu – Eskişehir1990 10. Turgut Pura Resim-Heykel Yarışmalı sergi - İzmir1992 Kapadokya’da 24 saat adlı karma resim sergisi Kültür Sarayı- Eskişehir1994 Dam Sanat Galerisi –Ankara1995 Avusturya Kültür Ofisi Öğretim Elemanları Sergisi- İstanbul1995 Adana Çimento Sanayi T.A.Ş. 5. Yarışmalı Sergisi- Adana1996 Anadolu Üniversitesi Kütüphane Sergi Salonu – Eskişehir1998 Öğretim Elemanları Sergisi Esbank Sanat Galerisi- Kütahya1998 Öğretim Elemanları Sergisi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi- Malatya, Mersin, Urfa, Bursa1999 Öğretim Elemanları Sergisi, İş Bankası Sanat Galerisi-Ankara2000 Öğretim Elemanları Sergisi İlhan Sanat Evi- Ankara2000 Karma Sergi Scala Sanat Galerisi- Eskişehir2001 Karma Sergi Scala Sanat Galerisi- Eskişehir2003 Öğretim Elemanları Resim Heykel Sergisi, Anadolu Üniversitesi Kütüphane Sergi Salonu-Eskişehir 2003 Eskişehir Sanat Derneğinin düzenlediği Anadolu Üniversitesi Öğretim Elemanları Resim-Heykel-Seramik-Özgün Baskı Sergisi, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi –Eskişehir2004 MAT.- F.K.B. Karma Resim Heykel Sergisi –EskişehirEskişehir Sanat Derneğinin düzenlediği Anadolu 2004 Karma Sergi Galeri Koleksiyon -Eskişehir2005 2. Uluslararası Dikili Kültür Sanat Festivali – Dikili -İzmir2005 2. Uluslararası Zeus Kültür Sanat Festivali Ağustos Küçükkuyu, Çanakkale2005 Akyaka Sanat Merkezi Karma Resim Sergisi-Muğla Akyaka2005 2. Mezunlar Birliği Sergisi, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Sergi Salonu-Eskişehir 2005 İstanbul Sanat Fuarı Beylikdüzü İstanbul2006 Avusturya Kültür Ofisi Üniversitesi Öğretim Elemanları Sergisi İstanbul

  • Güncelleme: 02.04.2007 15:05
  • Okunma: 9786

Yorumlar (33)Yorum Yap

  • Oğulcan

    sevgili dayım başarıların beni ve ailemi çok gururlandırıyor.Seninle gurur duyuyoruz ve seni daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. Ailece öpüyoruz.Sağlık ve mutluluklar.

  • hamza eyidemir

    sayın hocam
    sanat ruhu inceltir....
    başarılarınızın devamını dilerim
    slm

  • şenay

    şemsettin abicim tebrik ederim.senin çok yetenekli olduğunu üniversite yıllarından biliyorum.sen beni hatırlamazsın ama.umarım hayatın boyunca başarılarının devam eder.yenikent

  • NAFİZ EDEER

    SENİ BU ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI KUTLUYORUM VE BAŞARILARININ BİTİMSİZ, SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASI İSTEMİYLE SAYGILAR SUNUYORUM.BU FARKLI TARZ ESERLERİNLE İLERİDE ULUSLARARASI SANAT CAMİASINDADA SES GETİRECEĞİNE İÇTİENLİKLE İNANIYORUM.
    SANAT KOKAN YAŞAMINDA SAĞLIK VE MUTLULUKLAR DİLİYORUM.GÖRÜŞMEK ÜZERE ,HOŞÇAKAL.SELAM VE SEVGİLER.

  • Mesut EDEER

    Amca; haberini bugün okudum ve gurur duydum. Dünya ressamları arasında adının ölümsüzleşmesi dileğiyle.

  • ihsan guzle

    sevgili arkadasim hayatta her sey gonlunce olsun

  • erdoğan kaya

    iyi dost,iyi insan yolun açık başarıların daim olsun saygılar.

  • mesut erşahin

    arkadaşım başarılarının devamı dilerim.selamlar.

  • Riza MEhmet Edeer

    Basarilariyin devamini diler bir omur boyu mutluluklar basarilar temenni ederim . Selamlar
    Riza Mehmet Edeer

  • AVUKAT ERGÜN HÜYÜK

    SEVGİLİ ARKADAŞIM ŞEMSETTİN HOCAMIZIN BAŞARILARI BENİ VE TÜM EMİRDAĞLILARI GURURLANDIRMAKTADIR.SELAM VE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM. KENDİSİNİ PROFESÖR OLARAK GÖRMEK İSTİYOR SAĞLIK VE MUTLULUKLAR DİLİYORUM.

  • seydi sezer

    bende bir arkadasin olarak gururlandim basarilarinin devamini dilerim selamlar seydi

  • arıkanlı

    emirdağdan akademik bir ressamımızın çıkması çok farklı ve güzel
    tebrik ederim

  • cahide

    sana ve ailene basarilar diliyorum,saygilar sevgiler yigenin cahide

  • cahide

    dayicim sana ve ailene hayatinizda basarilar diliyorum saygilar yagenin cahide

  • HAYDAR URFALI

    Emirdağ Lisesi 1984 yılı mezunlarının başarılı olduklarını gururla izliyoruz. Şems bu dönem mezunları içinde farklı yaklaşımlarıyla ve yetenekleriyle iyi bir sanatçı olacağını o günlerde göstermişti. Zaman beklediğimizi bizlere gösterdi. Ben daha birçok başarıya imza atacağına inanıyorum. Övüncümüzsün.

  • gokhan saygin

    ben yucel sayginin kardesiyim basarilarinin devamini dilerim umarim tanimissindir belcikadan selamlar

  • Ayhan Edeer

    Sanat'in en eski dallarindan biri olan resim'e bu boyutu çagdas türkiyemize kazandirdigin için tesekkürler...
    yegenin Ayhan

  • Özcan TÜRKMEN

    Hemşehrilerimizden her alanda olduğu gibi sanat alanında da gurur kaynaklarımızın çıkması, hepimizi mutlu ediyor.
    Köylüm, öğrencim Şemseddin Edeer'in uluslararsı sergilerini ve başarılarını bekliyorum.
    Vaakrına yaraşır işller yaptığına inandığım hemşehrimin layık olduğu yere kısa zamanda gelmesini diliyorum.
    Allah yolunu açık eder inşallah....

  • esat erenoğlu

    Son ayların portreleri hep sınıf arkadaşlarımız olması ayrı bir sevinç kaynağı,başarıların daim olsun,yolun açık olsun.Sevgiyle kal.

  • figen

    insanın okul arkadaşını böyle başarılı görmesi çok güzel.şemsettin arkadaşım allah yolunu açık etsin.

  • HAKAN KOYUNCU

    KOSKOCA 33 YILLIK ARKADAŞIN OLARAK SENİNLE GURUR DUYUYORUM. iLKOKULDAN BAŞLAYARAK YAN YANA, SIRA ARKADAŞLIĞIMIZ LİSE SONUNA KADAR DEVAM ETTİ VE KADERİN BİR CİLVESİ DE AYNI ÜNİVERSİTEDE HEM ARKADAŞ, HEM DE MESLEKTAŞ OLDUK. İNŞALLAH SONSUZA KADAR MUTLU KALISIN.
    BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM.
    HAKAN KOYUNCU

  • m.h.p kadınkolları 2.başkanı e

    teprikler emirdağli hemşrim bir hemşerimiz olarak sizin gibilerini gururlatakdir ediyoruz tüm emirdaglılaradına sizin gibileri tebrik eder başarılarınızın devamını dileriz

  • harun dinç

    başarılarınızın devamını dilerim harun dinç

  • MURAT EDEER

    Sevgili amca oğlu bir Edeer olarak ve bir Suvermezli olarak seninle gurur duyuyorum. Başarılarının devamını dilerim.

  • cihat nedim sayın

    Merhaba Şemsettin Bey,,,,,
    Başarılarınız çok yüksek ve daim olsun...ne mutlu çok başarılı bir dolu hemşehrime sınıf arkadaşlığı yapmıştım,kolay gelsin,yolun açık olsun,,,

  • birol demir-Almanya

    Dün bu sayfayi inceledim,dedimki bu bizim köyden ama tanimakta zorlandim Cünkü 27 yil oldu gurbete geleli.
    Sükrü hocamin yazdigi gibi,bir Suvermezli olarak sevinmemek olurmu,basarilariniz devamini diler insallah geldigimizde görüsmek nasip olur.
    Bu vesileyle Emirdag Gen-tr ye cok tesekürler sonuc olarak sayfanizda güzel köyümde güzel insanlara yer verdiginiz icin.
    Saygilarimla
    Birol demir

  • vecdi

    Allah yolunu açık etsin başarıların bizim gurur kaynağımızdır.

  • metin edeer

    Sayin amcaoglum bütün basarili emirdaglilardan gurur duydugumuz gibi seninlede gurur duyuyoruz ALLAH yolunu acik etsin basarilarinin devami dileriz.

  • Özcan GARGILI

    Sayın Hocam
    Başarılarının devamı dileğiyle,sizleri daha yüksek mevkilerde görmekten başka bir ilde yaşayan emirdağlı ve köylün olarak gurur duyarım.herşey gönlünce olsun.

  • gökalp emeksiz

    kendisine daha nice başarı dolu sanat yılları dilerim.

  • Ahmet CAMGÖZ

    Arkadaşım merhaba,
    Yıllardır görüşmedik. Umarım haberleşiriz. Diyarbakır'dan sevgiler...
    ahmet.camgoz@hotmail.com

  • faki edeer

    sevgili amcamoglu basarilariyin devamini temenli ederim

  • Şükrü TÜRKMEN

    Şemsettin,
    Uzaktan da olsa çalışmalarını izliyor ve başarılarınla içten içe gurur duyuyorum. Hem öğrencim olman hem de Suvermez gibi bir köyden çıkmış olman bana ayrı bir zevk veriyor.
    Seni daha da iyilerde görmek dileğiyle gözlerinden öperim. Her şey gönlünce olsun.
    Şükrü TÜRKMEN