Nostradamus’un Kehanetleri Gerçek mi Oluyor?

Köşe Yazıları / Volkan Yıldırım

Nostradamus’un Kehanetleri Gerçek mi Oluyor?

Bundan on bir yıl önce ülkemizde binlerce insanın ölümüne neden olan bir deprem meydana gelmişti. Bu deprem olmadan önce Tempo Dergisi’nin ekinde almış olduğum ünlü Fransız kahini Nostradamus’un kitabını okumuştum. 1999 yılına yönelik olarak şu dörtlüğü çok iyi hatırlıyorum;

“Yıl 1999, yedi ay, gökyüzünde                                       
Arz-ı  endam edecek Korku'nun Büyük Kral'ı
Kral Angouleme'i diriltecek yeni baştan
Öncesinde ve sonrasında savaşın, hüküm sürecek mutlulukla”

Bu dörtlükte gökyüzündeki "Korkunun Büyük Kralı", Ortaçağ'da halk arasında yaygın ifadeyle söylenmiş olan güneş tutulmasını ifade ediyor. Gerçekten de o tarihte söylendiği gibi yedi ay; yani Dünya, Güneş, Plüton, Merkür, Venüs, Mars ve Jüpiter gezegenleri özel bir sırada bir araya gelmişlerdi. Güneş tutulması hemen tüm astrologlar için yönlendirici ve de genellikle birtakım kötücül olayların habercisiydi. O kötü olay güneş tutulmasından 6 gün sonra ülkemizde meydana gelen Gölcük Depremi olmuştur.

Nostradamus’un kehanetlerinden biri de III. Dünya savaşının orta doğuda başlayacağı yolundaki kehanetleridir. İçinde bulunduğumuz şu günlerde gerçekten de Orta Doğu’yu bekleyen büyük tehlikeler bulunmaktadır.(İran’ın nükleer silah çalışmaları, İsrail ile yaşanan gerginlikler, Filistin Sorunu…) Nostradamus’a göre  Mavi Türbanlı Lider yani Mehdi geliyor. Nostradamus'un kehanetlerinin birçok yerinde geçen "Mavi Türbanlı Müslüman Lider" bu kez ortaya çıkacak. Bu lider, Arap Birliği'ni yeniden oluşturacak. İran, Afganistan Irak, Suudi Arabistan, Yemen, Libya ve bazı Orta Asya ülkeleri birleşecekler. Arap Federasyonu kurulacak ve Batı'ya karşı tavır alacak. İran, Türkiye'ye saldırıp, Trabzon'a kadar gelecek, Fas'ta büyük savaşlar olacak. İran'da iktidar devrilecek yerine bir ihtimal yine Iran dışından Humeyni gibi bir lider gelecek. Nostradamus'un (5.27) no'lu kehanetinde gerçekten de Persler'in (İranlıların) Trabzon'a gelecekleri, Mısır'ın ve Midilli'nin korkuyla titreyeceği yazıyor.

Nostradamus son olarak III. Dünya Savaşı’ndan sonra açıkça artık savaşın olmadığı, silahlı çatışmanın yerini uygarca tartışmanın alacağı ve Dünya halkları arasında birliğin gerçekleştiği bir dönem öngörüyor. İnsanlar için bugün önemli görülen mevkilerin sonradan önemsizleşirken, şimdi sıkıcı diye görülen işlerin günün birinde daha anlamlı olarak görüleceğini anlatıyor. Bu yeni altın çağda artık kişinin servetine ya da kaç eve sahip olduğuna veya hangi toplumsal arka plandan geldiğine önem vermeyeceğimize kehanet ediyor.

DİPNOT: Nostradamus 16. yüzyılda yaşamış bir Rönesans adamı  olarak yüzyılımıza kadar ulaşmış olağan dışı  ve esrarengiz bir adam olarak tanınmıştır. Bin kehaneti içeren on ciltlik “Yüzyıllar” adlı eseri günümüze dek defalarca basılmış ve saklanmıştır. Bir insanın geleceği nasıl bu kadar keskin bir şekilde öngörebildiği halen bilinmektedir.

M.Volkan YILDIRIM

  • Okunma: 8223

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • ugur

    N OSTRADAMUS YALANCIN IN TEKI IMIS .
    EGER YETERLI ARASTIRMA YAPSA IDIN KOLAYLIKLA GERCEGI BULURDUN. GELECEGI BILMESI KONUSU ISE TAMAMEN SOZELERININ CARPITILMASI DAHA DOGRUSU ISTENILDIGI GIBI YORUMLANMASI. EGER ISTERSEN E MAIL ILE BILGILERI YOLLAYABILIRIM.