O da Bir Emirdağlı

Haberler / Güncel

O da Bir Emirdağlı

Türkiye’nin ilk üç sıradaki elektirik üretim şirketlerinden olan Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ)’ne Emirdağlı Mehmet Biçer’i bünyesine kattı. Ankara Üniversitesi Çankırı Meslek Yüksekokulunda 20 yıl Öğretim Görevlisi olarak çalıştıktan sonra geçen yıl EÜAŞ’a geçen Öğretim Görevlisi Mehmet BİÇER, Türkiye’de ilk üç sırada yer alan şirketlerden biri olan Elektrik Üretim Anonim Şirketine (EÜAŞ) geçti.

1987 yılında Çankırı Meslek Yüksekokulu"nda Öğretim Görevlisi olarak atandıktan sonra bir yıla yakın İngiltere ve ABD"de eğitim için görevlendirilen Mehmet BİÇER, döndükten sonra Endüstriyel Otomasyon programının kurulmasını sağladı ve Çankırı Meslek Yüksekokulu"nun Türkiye"de örnek bir Yüksekokul olması için büyük katkılar sağladı. Özellikle okulun yurt dışındaki ikili ilişkilerinin gelişmesi için büyük çaba sarf etti. Ulusal ve uluslar arası fonları kullanarak birçok projenin üretilmesinde ve yönetilmesinde önderlik etti.


Çankırı Valiliği ve Çankırı Belediye Başkanlığı yanında,Üniversite-Sanayi işbirliklerinin arttırılması konusunda da çok çalışanMehmet BİÇER, Çankırı’da proje kültürünün oluşturulması için önemliçalışmalar yaptı. Bu projeler kapsamında yüzlerce kişi yurt dışındaincelemelerde bulundu ve sanayi tesislerine ilave yatırımlar yapıldı.El değmeden tam otomatik sistemlerle çalışan Türkiye"nin en büyük tuzfabrikasının Çankırı"da kurulmasında kilit rol üstlendi.

Emirdağ Salihler Köyü nüfusuna kayıtlı olan Mehmet BİÇER Yaztatillerini Emirdağ"da bulunan yazlığında geçirmektedir. Mehmet BİÇER,ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun, akıcı birİngilizceye sahip ve 3 çocuk babasıdır.

  • Okunma: 7627

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • ozkan yıldız

    Sevgılı hocamın bızlerı bugune kadar yetısmesınde buyuk katkıları olmustur...2002 cmyo mezu olarka hıc unutamadıgım hocalarımdna bırıdır.... herzaman gorusmek ıstedım lakın kendısıne ulasamadım... bana mutlaka ulasmasını saglarsanız sevınırım

  • hamdi taban

    Hemserimize yeni is hayatinda basarilar dilerim,avrupa fonlarinda tecrubesi var demekki yardim alinmasi gereken bir sahsiyet oldugunu dusunuyorum.