Ocak 2018'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Ocak 2018'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2018 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2018 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Ocak 2018
DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ile Emirdağ Belediyesi arasında imzalanan protokol gereğince Karaağaç Su Kuyusu bölgesinde içme suyu sondaj çalışmaları başlatıldı.

Emirdağ'a bağlı Davulga Beldesinde yapılan uygulamada Davulga Jandarma Karakolu'na bağlı ekiplerin uygulamada kablo çaldığı tespit edilen 2 şüpheli 1 adet araç, muhtelif malzeme ve 30 metre kablo ile birlikte yakalandı. Şüpheli 2 şahıstan 1 şahıs tutuklanmış, 1 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İyi Parti Emirdağ İlçe Başkanı Cemil Kuş ve yönetim kadrosundaki Selahattin Avcı ,Ergün Yardımcı ve İsmail Şahansuyu 04 Ocak 2018 Perşembe günü Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu, 2018 yılında Emirdağ ilçemizde yapılacak bir okul projesinin tamamen TOBB finansmanı ile yapılacağı sözünü vererek, TOBB 2018 yılı yatırım projesine dahil edildiğini belirtti.

Geçtiğimiz gün İngiliz kulübü Everton, Beşiktaş'ta oynayan Cenk Tosun'un transferini resmen açıkladı. Cenk Tosun ve menejeri Emirdağlı Ceylan Çalışkan Everton logosu önünde böyle poz verdi.

6 Ocak 2018 Cumartesi günü Emirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçim gerçekleştirildi. Yapılan seçim sonrasında mevcut başkan Muzaffer Aşık seçimi kazanarak yeniden başkanlığa seçildi.

Hollanda'da yaşayan Emirdağ doğumlu iş adamı Atilay Uslu, 2017 yılının "en etkileyici iş adamı" seçildi. Ülkedeki bazı önemli gazetelerin sahibi olduğu bir şirkete bağlı "İş adamları dergisi"nin ilk defa düzenlediği yarışmada, çoğunluğu iş dünyasından olan derginin okuyucuları, aday üst düzey 25 iş adamına oy verdi.

Emirdağ Meslek Yüksek Okulu'na 2018-2019 öğretim yılında açılmak üzere Veteriner Sağlık Teknikerliği ve Hayvan Yetiştiriciliği ile Aşçılık böülmlerinin açılacağı müjdesi AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu tarafından verildi.

10 Ocak 2018 tarihinde Eskişehir’de, kamu, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve diğer önde gelen toplumsal aktörlerin temsilcilerin bir araya geldiği bir Bisiklet Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, bisikletin yaygınlaştırılması konusundaki fırsat ve zorluklar, atılması gereken adımlar değerlendirildi. Çalışataya katılan Emirdağlı akademisyen Murat Karacasu, Sarı Bisiklet Çalıştayından Emirdağ'da Sarı Bisiklet için destek sözü aldı.

Milletvekili Burcu Köksal, Emirdağ’daki eğitim sorununu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu. Köksal, soru önergesinde, “Emirdağ, Ege Bölgesinin kuzeydoğusunda, İç Anadolu sınırında yer alır. Afyonkarahisar’a 73 kilometredir. Halkın büyük bir bölümünün geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Diğer bir bölümü de geçimini ticaretle sağlamaktadır. İlçemizde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi var olup belli başlı bölümlerde eğitim vermektedir” ifadelerini kullandı.

Emirdağ bölgesinde 25 adet trafodan kablo hırsızlığı, 1 adet balya hırsızlığı, 1 adet demir hırsızlığı olmak üzere toplam 27 hırsızlık olayına karıştıkları, elde ettikleri 206 kg demir ve 57 kg bakır kabloları 2'si hurdacı 3 şahsa sattıkları tespit edilmiş, söz konusu hırsızlık olayları ile ilgili 6 şüpheli yakalanmış, çıkarıldıkları adli makamlar tarafından 4 şüpheli tutuklanmış, 2 şüpheli ise adlı kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

Emirdağ'ın Belçika ile en önemli bağlantı noktalarından birisi olan Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanında sorunlar bir türlü çözülemiyor. Yaz aylarında her gün, kış aylarında ise haftanın belirli günlerinde karşılıklı Eskişehir-Brüksel uçuşları yapılmaya devam ederken; geçtiğimiz hafta hava şartlarından dolayı Eskişehir'e inemeyen bazı uçakların civar illerdeki havalimanlarına yönlendirilmesiyle Emirdağlı gurbetçilerin sesi yükselmeye başladı.

Operasyona destek için toplanan yaklaşık 200 Türk vatandaşı, İstiklal marşı okudu ve meydanda dev Türk bayrağı açtı. Brüksel Saint-Josse Belediye’sinden izin alınarak yapılan gösterinin iznini Saint-Josse Belediyesinin Türk Belediye Başkanı Emir Kır verdi.

Myostatin geni uygulanarak yüksek verimli yerli ırk koyun üretimine ilk olarak Emirdağ’da başladık. Yakın zamanda bu koyunlarımızı bölgemize ve ilçelerimize yayacağız. İnşallah akabinde de Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde bu faaliyetlerin başlamasına öncülük etmiş olacağız. Burada ürettiğimiz yerli ırk koyunlarımız 70-80, koçlarımız da 130-140 kilogram geliyor. Her bir hayvanda et kalitesinin ve veriminin arttığı dikkate alındığında ülke genelinde küçükbaş hayvancılığa da katkı sağlamış oluyoruz.

Emirdağ Belediyesi bünyesinde oluşturulan Kadim Dostlar Ekmek Fırını ihtiyaç sahiplerine ekmek yardımında bulunuyor. İhtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere üretilen ekmekler belediyemiz bünyesinde kurulan komisyon tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak veriliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'deki PKK/PYD ve DAEŞ hedeflerine yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda Mehmetçik adım adım Afrin'in içine doğru ilerlerken Türk halkı da onlara destek vermek için ellerinden geleni yapıyor. Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı 262 nüfuslu Örenköy'de yaşayan Osman Kanmaz ve köylülerinden Afrin'de devam eden Zeytindalı harekatına manidar bir destek geldi.

Emirdağ Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise 2050 yılına kadar ilçemizin içme su ihtiyacı 3,5 hm3 milyon metre küp olup, DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından temini planlanan suyun ise 1,095 hm3 milyon metre küp olduğu belirtildi.

  • Güncelleme: 01.01.2019 23:07
  • Okunma: 2283

Yorumlar (0)Yorum Yap