Ocak 2020'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Ocak 2020'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2020 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte 2020 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Ocak 2020

Haberlerin ayrıntıları için turuncu yazılara tıklayabilirsiniz...
FIFA futbolcu menajeri olan ve geçmiş yıllarda Eskişehirspor’a yakınlığı ile tanınan Ceylan Çalışkan katıldığı Televizyon programında çok önemli cümleler kullandı.

Davulga Belediye Başkanı Ergün Erdik göreve geldiği günden bu yana çalışmalarıyla Davulga halkının memnuniyetini kazanmaya devam ediyor. Halka vadettiği projeleri teker teker hayata geçirmeye başlayan Erdik, Davulga’ya Halı saha ve spor alanı yapımı için çalışmalarını sürdürüyor.

Biliyorsunuz her il ve her ilçe Belediyesi aylık olarak İller Bankasından ödenek alıyor. İller Bankası bu ödeneklerde kriter olarak nüfusa bakıyor. Örneğin Sandıklı Belediyesi ile Emirdağ Belediyesi’nin İller Bankasından aldığı ödenek farklı. Sandıklı Belediyesi Emirdağ Belediyesi’nden daha fazla ödeneğe sahip. Sebebi ise ilçe nüfusunun Emirdağ’dan fazla olması. Peki bu ödeneğin arttırılması için ne yapılabilir?

Emirdağ Belediyesi ekipleri, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için beslenme odaklarına yem ve mama dağıttı.

SAMSUN’dan dönerken uçakta genç birisi yanıma oturdu, ismi Hasan Koyuncu... Sohbet ederken, Brüksel parlamentosunda Sosyalist Parti milletvekili ve meclis başkanvekili olduğunu söyledi.

2020 yatırım programı çerçevesinde Devlet Malzeme Ofisi kanalıyla 1. Kısım alımı gerçekleştirilen çöp kamyonları Vali Mustafa Tutulmaz’ın katıldığı törenle Emirdağ ve Hocalar ilçelerine teslim edildi.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Belediye Başkan Yardımcıları ve ilgili Belediye Personelleri ilçemiz Yeni Otogarında bulunan Şark Köşesi’nde Basın Mensupları ile biraraya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ İlçe Kongresi gerçekleşti. 11 Ocak Cumartesi günü Emirdağ Çınar Düğün Salonunda yapılan seçime tek listeyle geçen yıl CHP’den Emirdağ Belediye Başkan Adaylığı yapan Mali Müşavir Barış Can kazandı.

İlçemizdeki tek balıkçı esnafı 10 liraya satılan hamsiyi yaklaşık yüzde 350 karla satıp, gerekçesini de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlayarak halkı hükümete karşı kışkırtmaya kalkınca Belediye Başkanı Serkan Koyuncu harekete geçti.

Emirdağ’a bağlı Gömü beldesinde yapılan hizmetler vatandaşlar tarafından takdir topluyor. Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin, Gömüye yapılan hizmetlerin neredeyse ilçelerde bile olmadığını ifade ederek, beldeye yakın zamanda yaptığı hizmetlerden bahsetti.

Emirdağ Belediye Başkanlığı son günlerde kamuoyunda sözleşmeli memurların sözleşmelerinin yenilenmemesiyle ilgili olarak bir kamuoyu bilgilendirmesi gerçekleştirdi. Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu tarafından yapılan resmi bilgilendirmede kamuoyundaki bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla böyle bir açıklama gerekliliğinin olduğu bildirildi.

Neslihan Küpelioğlu Gözgeren isimli bayanın sosyal medyada il- çemize ‘Ermeni Yerleşim Merkezi’, Emirdağlılara da Ermeni benzet- mesi yapmasına hemşehrimiz İzzet Ulvi Yönter çok sert tepki göstererek “hukuk önünde hesap soracağım” dedi.

Belçika’da tek Türk kökenli belediye başkanı Emir Kır, mensubu olduğu PS Sosyalist Partisi disiplin kurulunun almış olduğu skandal bir kararla partisinden ihraç edildi.

Milletvekili Emin Özkara’nın özel kişisel Facebook hesabından PS’ten istifa ettiğini açıklaması, Belçika’da yaşayan Türkler arasında büyük şaşkınlık yarattı.

Emirdağlı ünlü spor adamı Ceylan Çalışkan, geçtiğimiz günlerde A Spor ekranlarında yayınlanan Transfer Gelişmesi isimli televizyon programının canlı yayın konuğu oldu.

Emirdağ'da yoğun kar yağışı sonrası yiyecek bulmakta güçlük çeken yılkı atları ve yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Emirdağ'da geçtiğimiz akşam Engelliler Yararına düzenlenen yemekte Emirdağ Kalkınma ve Dayanışma Derneği –EKDAD-, Emirdağ Engelliler Derneği ve Emirdağ'daki muhtarlar bir basın bildirisi yayımladılar.

Manisa ve Ankara’nın ardından Elazığ’da meydana gelen üzücü depremin ardından gözler ülkemizin deprem haritasına çevrildi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde yaşanan deprem, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Deprem sonrasında tüm Türkiye Elazığ için seferber olurken Emirdağ Belediyesi ve Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası da bir yardım kampanyası başlattı.

Emirdağ Ziraat Odası’nın davetiyle ilçemizde pancar üretimi yapan çiftçilere yönelik bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, ilçemiz Ziraat Odası Başkanı Öztürk Köycü’nün yanısıra Afyonkarahisar Pancar Kooperatifi Başkanı Abdil Tıkır ve yönetimi, pancar alımı yapan fabrikanın yöneticileri ile birlikte ilçemizde pancar üretimi yapan çiftçiler katıldı.

Emirdağ'da Belediye Rant Tesisleri’nde bulunan Emirdağ Engelliler Dayanışma Derneği’ndeki engelli hemşehrilerimiz bir açıklama yaparak yurtdışından ilçemize getirilen engelli araçlarında sorun yaşadıklarını belirterek yurtdışından Emirdağ Engelliler Dayanışma Derneği’ne araç gönderilmemesini istediler.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, “Mahallelerimizde vatandaşlarımızın emniyeti açısından tehdit oluşturan ve kent estetiğini bozan metruk binaları gerekli mercilerden izin aldıktan sonra yıkımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

  • Güncelleme: 05.01.2021 23:28
  • Okunma: 2793

Yorumlar (0)Yorum Yap