Ocak Ayı Portresi: Cahit Sevindik Avcı

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Ocak Ayı Portresi: Cahit Sevindik Avcı

www.emirdag.gen.tr Ocak Ayı Portresi Cahit Sevindik Avcı

Avcı, 1950 yılında Emirdağ’da doğdu. Babasının devlet memuru olmasından dolayı ilk ve ortaokul eğitimini Emirdağ, Eskişehir, Kütahya, Sinanpaşa ve Çifteler ilçelerinde tamamladı. 1965’te Emirdağ’da kurulu bulunan Jandarma Astsubay Okulunu kazanarak 1968 yılında mezun oldu. Yurdun değişik yerlerinde görev yaparak 1992’de emekli olup Antalya’ya yerleşti.

Resim konusunda hiçbir eğitim almadı. Öğrencilik dönemlerinde yaptığı resimlerin beğenilmesi, resim sanatına karşı olan ilgisini artırdı. Resme olan yeteneği yakın çevresi tarafından teşvik edildi. İlk yağlı boya tablosunu 1980’de Hakkari’de görevli iken kırtasiyeciden aldığı basit malzemelerle yaptı.

Emekli olup Antalya’ya yerleştikten sonra resimle uğraşmaya daha çok zaman ve imkân buldu. Şu an Antalya’da resim ortamı içerisindedir. Atölyelerde ressam camiasıyla birlikte çalışmalar yapmaktadır. Avcı, resim çalışmalarında hayvanlar, hayvanlar ile insanlar arasındaki güzel ilişkileri yansıtan resimler yapmaktadır. Teknik/tarz olarak akrilik boya ile yarı realist, yarı soyut tarzda figüratif resimleri tercih etmektedir.

Resimlerinde hayvanların ilginç, rengarenk, sevgiyi karşılıksız bırakmayan canlılar olduğunu insanlara göstermek istemektedir. Onları sevip, kollamalarına katkı sunmak arzusundadır. Özellikle çocuklara hayvan sevgisi bilinci vermek üzerinde gayret etmektedir. Resimlerinin beğeni toplaması açtığı sergilerle yoğunlaştı.

Açtığı kişisel sergiler:

1-7-20 Mart 2011 Ansan Sanat Galerisi Antalya
2-7-18 Ekim 2013 Terracity AVM Antalya
3- 1-8 Şubat 2015 Shemall AVM Antalya
4-1-15 Ağustos 2018 Antalya Müzesi
5-5. 20 Ocak-3 Şubat 2020 2020 Mall of Antalya AVM

Bu kişisel sergileri dışında sayısız karma sergiye katıldı. Cahit Sevindik Avcı, Ansan (Antalya Sanatçılar Derneği) le Güsad (Antalya Güzel Sanatlar Derneği) üyesidir. HAZIRLAYAN: ERTUĞRUL ALTINEL - ESKİŞEHİR

Fotoğraflar

  • Okunma: 9659

Yorumlar (0)Yorum Yap