Ocak Ayı Portresi: Prof. Dr. Öner Çetin

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Ocak Ayı Portresi: Prof. Dr. Öner Çetin

www.emirdag.gen.tr 2011 yılı Ocak Ayı Portresi Dicle üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Öner Çetin.

1962 yılında Emirdağ’a bağlı Davulga kasabasında dünyaya gelen Öner Çetin ilkokul ve ortaokulu Davulga’da bitirdikten sonra, 1979 yılında Afyon Lisesi’nden mezun olmuştur. Aynı yıl Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesini kazanmış ve 1983 yılında Toprak Bölümü’nü bitirmiştir. 1984 yılı başında Bingöl Mülga Topraksu Ekip Başmühendisliğinde işe Ocak Ayı Portresi: Prof. Dr. Öner Çetin - Emirdag.gen.trbaşlayarak 1984-1988 yılları arasında yaklaşık 5 yıl küçük sulama projeleri yapım ve kontrollük görevinde bulunmuştur. 1988-1996 yılları arasında (8 yıl) Şanlıurfa Köy Hizmetleri Araştırma Enstitüsü Toprak Fiziği ve Sulama Bölümünde GAP Bölgesi’nde sulama araştırmaları konusunda çalışarak araştırma projeleri yürütmüştür.

Ocak Ayı Portresi: Prof. Dr. Öner Çetin - Emirdag.gen.trBu arada 1986 yılında Çukurova Üniversitesi’nde Yüksek Lisans (Master), 1993 yılında ise Doktorasını tamamlamıştır. 1996-1997 yılları arasında 1 yıl Menemen-İzmir’de Uluslarası Tarımsal Hidroloji Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde Kurs koordinatörü ve araştırmacı olarak çalışmış, 1997-2006 yılları arasında Eskişehir Köy Hizmetleri Araştırma Enstitüsü Su Yönetimi Bölümü’nde sulama konusunda araştırma projeleri yürütmüş ve bölüm başkanı olarak görev yapmıştır.

Ocak Ayı Portresi: Prof. Dr. Öner Çetin - Emirdag.gen.trYurt içinde katıldığı çeşitli kurs ve eğitimlerin yanında, 1995 yılında 4 ay süre ile Avustralya, 1997 yılında 2 ay süre ile İsrail, 1998 yılında 5 ay süre ile Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışma konusu ile ilgili eğitimlere katılmış, bunun yanında kısa süreli olarak değişik tarihlerde kurs, seminer, sempozyum  ve konferanslar olmak üzere, İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, Mısır, Bulgaristan Polonya,  İspanya, Kıbrıs ve Malezya’da bulunmuştur.

2005 yılında Doçent olduktan sonra 2006 yılında Dicle Üniversitesi (Diyarbakır) Ziraat Fakültesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümüne öğretim üyesi olarak atanmıştır.  Aynı üniversitede 2010 yılında Profesör olmuştur. Halen, 2 yıldır Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Üniversite Senatosunda seçilmiş üye olarak görev yapmaktadır.  Eğitim öğretim yanında konusunda araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.  Kamu yararına çalışan çeşitli oda ve derneklerin üyesidir. 

Çetin hem Davulga hem de Emirdağ’dan bağını koparmamıştır. Kendisi evli olup 2 kız, 1 erkek çocuğu babasıdır.

  • Okunma: 10094

Yorumlar (19)Yorum Yap

  • Süleyman Kale Malatya

    Hemşerim başarıların devamını dilerim

  • Mehmet Caliskan

    Oner bey abicigim tebrikler ve tesekkurler. Ben Belcikadan Bayramin arkadasi Mehmet Caliskan Afyon dan oda arkadasi. Sizinle Bayramin evinde Hollanda da karsilasmistik. Caykislali Mehmet selam ve hurmetler......

  • Figen EMEKSİZ AYRANCI

    Öner abi, sahip olduğun azim ve kararlılıkla başarılarının devam edeceğini biliyorum:)) Seni en kısa zamanda Eskişehir'de görmek dileğiyle:))

  • orhan y

    prf doktor ömerbey ismini yeni duydum güzel karıyer ülkemız icin gzl çalışmaların olmus meslenın dorundasın davulga beledıye reysıne kulak vermenı diliyorum dogdugun topraklara bırazcık herhalda özlemın olması gerekır ne kadar olursa olsun bu tokraklarda beslenıp nefes aldın şöyle pınar bası kışın bosa akmasın davulgaya depolama projesı yap hemı balık tutalım hemıde sulama bakanımız sızıkırmaz purojeyı yap dvg bld baskanıda memmun olsun bızde duvacın olalım

  • Ali Said Kılıçalp

    kimin dayısı...=).. başarılarının devamını dileriz..

  • Leyla Cetin

    Basarilarinin devamini diliyorum sevgili abicim, seninle gurur duyuyoruz.

  • CEYLAN MORCA

    sevgili öneri tebrik eder başarılarının devamını diler selam ve sevgiler sunarım CEYLAN MORCA

  • Nilufer Cetin Korkmaz

    Basarilarinin devamini dilerim sevgili Amcacigim!

  • Fakı Mustafa AKIN

    Değerli hemşerim,başarılarının devamını dilerim.

  • Öner Çetin

    Hem yurt içinden hem de özellikle yurt dışından değerli hemşehrilerimin belirttiği iyi niyet ve samimi duyguları nedeniyle kendilerine teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunarım. Yolu bu tarafa düşen olursa (Dicle Üni. Ziraat Fakültesi, Diyarbakır) mutlaka beklerim.
    Öner Çetin

  • Adem 6KAT

    Kutlarım Öner Bey.Gönlünüzce nice güzelliklere..slm.

  • metin edeer

    Degerli hemserim basarilarinizin devamini dilerim.
    metin edeer
    Belcika

  • salih gündoğan davulga bel baş

    sayın öner çetin davulga halkı adına ve şahsım olarak seni kutluyorum başarılarıyın devamını diliyorum göçü önlemek için davulga için bir çalışma başlatırsan toprak üzerine seviniriz selam ve sevgilerimi sunarım.

  • faki edeer

    yolun acik olsun sevgili hemserim sizleri iyi makamlarda gôrmek biz gurbetsileri gururlandiriyor

  • İlyas KARACA

    Sevgili Öner Bey yaptığınız kariyerden dolayı sizi teprik eder,Davulgalı dost bir ağabeyin olarak sizinle gurur duyarım.Şimden sonraki çalışmalarında da başarılar dilerim. Selam ve sevgilerimi sunarım.

  • emrullahhurma

    SEVGİLİ ÖNER ÇETİN BEYEFENDİ ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLİYORUM.YENİ ORJİNAL PROJELER ÜRETMESİNİ BEKLİYORUM.

  • mimar yüksel peker

    degerli hemşehrime başarılarının devamını diliyorum.

  • M.Volkan YILDIRIM

    Değerli hocamı Eskişehir'de görev yaptığı yıllardan tanırım. Mütevazi ve alçak gönüllü kişiliğiyle ön plana çıkmıştır. Çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum.

  • ecz yusuf akkuyu

    degerli hemşerim seninle gurur, duyuyorum .çalışmaların'da başarılar dilerim