Ocak Ayı Portresi: Sabahattin Sarı

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Ocak Ayı Portresi: Sabahattin Sarı

www.emirdag.gen.tr Ocak Ayı Portresi TC Sağlık Bakanlığı Türk Halk Sağlığı Kurumu Eğitim Birimi sorumlusu Sabahattin Sarı. Sarı, 1953 yılında Emirdağ Gözeli (Manahoz) Köyünde Rahmi/Ayşe Dudu çiftinin ikinci oğlu olarak dünyaya geldi. 1965 yılında Gözeli Köyü İlkokulunda, 1967 - 1969 yıllarında Emirdağ Ortaokulunda okudu ve 1970 yılında Eskişehir/Çifteler Ortaokulunu bitirdi. 1974 yılında Ankara Erkek İlköğretmen Okulunu, 1980 yılında Eskişehir Eğitim Enstitüsü Fizik/Kimya/Biyoloji Bölümünü, sonrasında ise Anadolu Üniversitesi Biyoloji Bölümünü bitirdi. 2002 Yılında Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalında (Yönetim Organizasyon) Yüksek Lisansını tamamladı. Yüksek lisans tezini “Sağlık Meslek Liselerinin Yeniden Yapılanma Konsepti” konusunda verdi.

Meslek hayatına 31.10.1974 yılında Siverek Şair İbrahim Rafet İlköğretim Okulu öğretmeni olarak başladı ve Siverek Temel Eğitim Yatılı Bölge Okulunda devam etti. Sırasıyla Emirdağ Aydınyaka Köyü, Eskişehir Büğdüz Köyü, Merkez Sevinç Köyü, Seyitgazi Karacalık Köyü ve Üçbaşlı Mah., Hakkari Merkez Kavaklı Köyünde öğretmenlik hayatını sürdürdü.1986 yılında Eskişehir Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı ve 1986-1997 yılları arasında aynı okulun Müdürlüğünü yaptı. 1994 Yılında hizmet amacıyla da Çifteler Sağlık Meslek Lisesinin Kurucu Müdürlüğünü yaptı. Atatürk Sağlık Meslek Lisesinde de öğretmenlik yapan SARI 1997-2000 yılları arasında Eskişehir Sağlık Müdürlüğünde Personel Şube Müdürlüğü, 2000-2011 yılları arası Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü, 02 Kasım 2011 tarihinde Sağlık Bakanlığının yeniden yapılanmasıyla da Araştırmacı olarak çalıştı. Halen, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunda eğitim Birimi sorumlusu olarak mesleğini sürdürmektedir. Sivil toplum kuruluşlarının varlığına her zaman büyük önem vermiştir.1992 Yılında Eskişehir’de Türk Sağlık-Sen Şubesi kurucu başkanlığını ve 1996 Yılına kadar da başkanlığını yürütmüştür.

26 fedakâr ve vefalı Emirdağlı ile bir araya gelerek vakfa yapılacak ilk üye ile son üye arasında hiçbir farkın olamayacağı hükümlerinin Vakıf senedinde yer almasını sağlayarak Emirdağlıların birlik ve beraberliğini sağlamak amacıyla aralarından seçtikleri 13 Kurucu üye ile 1997 yılında Emirdağlılar Sosyal Dayanışma Kültür ve Eğitim Vakfı’nı (Emirdağlılar Vakfı) hayata geçirmiş ve Vakıf Senedi hükümleri doğrultusunda 6 ay Kurucu Başkanlığı görevini ifa etmiştir. Bu esnada; Emirdağlıları bir araya getiren Vakfın hayırlı olması temennisinde bulunan” Devlet Bakanı’nın da iştirak ettiği dillere destan yaklaşık 2000 bin kişinin katıldığı miting gibi görkemli açılış töreninin hemşerilerinin katkılarıyla gerçekleşmesini sağlamıştır. Vakfın İlk yönetim kurulu toplantısında başkanlığı Sayın Safa Halaç’a devretmiş, 1999 yılına kadar da vakıf başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş ve Emirdağlıların tek çatı altında toplanmasında da büyük rolü olmuştur. 1999 – 2001 yılları arasında yeniden Vakıf Başkanlığını üstlenen Sarı, yapılan olağan kurulda başkanlığı Sayın Özcan Özgür’e bırakmış ve Eskişehir’den ayrılarak 02 Ekim 2000 yılında Ankara’ya yerleşmiştir. Sayın Ercan KARAÇAM’la birlikte 18 köyün birlikteliğini sağlayarak 2009 yılında Samanlı yaylasında öğretmen Gürbüz SEVEN’in ortaya koyduğu etkinliklerle ilk yayla şenliğinin yapılmasında da büyük katkısı olmuştur. Söz konusu yayla şenliği o günden beri her yıl gerçekleştirilmektedir. 1988 yılında Biyolog Havva Hanımla evlenen Sarı, 2 si erkek, 2 si kız (ikiz) olmak üzere 4 çocuk sahibidir. İngilizce bilmektedir.

Fotoğraflar

  • Güncelleme: 06.01.2014 19:06
  • Okunma: 11333

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Süleyman ARDUÇ

    Yüce Rabbim Sağlık, Sıhhat ve Uzun ömürler versin. Sevgi ve Saygılarımla.

  • ali ihsan sarıçoban

    Değerli büyüğümüz Sebahattin Sarı ağabeyimize selam ve sevgilerle. başarı dileklerimle.