Özpolat'tan Alo Engelli Hattı Projesi

Haberler / Yerel 2009

Özpolat'tan Alo Engelli Hattı Projesi

Demokratik Sol Parti Emirdağ Belediye Başkan Adayı Av. İbrahim Coşkun Özpolat 29 Mart yerel seçimleri öncesinde projelerini ilk açıklayan belediye başkan adaylarından olmuştu. Özpolat Emirdağ’da yaşayan beş yüze yakın engelli Emirdağlı için projelerini açıkladı. “Her insan bizim için değerlidir.” mantığıyla hareket eden projelerde Engellilerle ilgili şu şekilde bir projesi olduğunu dile getirdi.

“Belediyeler 572 sayılı kanun hükmünde kararname gereği engellilere uygun düzenlemeyi yapmak zorunda. Ancak ilçemizde bu düzenlemelerin hiçbirisi yapılmamış, Engelliler Derneği ve Eyad’ın çalışmaları ile bir takım engelli aracı vs tahsis edilmiş. Bizim için bu konu oldukça kapsamlı ve önemle ele alınması gereken bir konu. Öncelikle kamu kurum ve kuruluşlarında (okul, hastane, hükümet konağı, adliye vb) yasalarda belirtildiği biçimde fiziki (rampa, asansör vb) düzenlemeleri yapacağız… İlçemizde köyleri de dâhil olmak üzere 483 tane engelli yaşamakta. Kuracağımız ALO ENGELLİ HATTI ile bu vatandaşlarımızın yardım çağrılarına cevap vereceğiz. Hemşire-hastabakıcı-hizmetliden oluşan ve tamamen engelli, yaşlı, yardıma muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş bir ARAÇ tahsis edeceğiz. Engelli ebeveynleri ve Engelliler Derneği ile işbirliği içinde hareket ederek engelli vatandaşlarımızın maddi ihtiyaçlarını karşılayacağız.
Emirdağ’da Engellilerin Üç Temel Sorunu Var
İlçemizdeki engellilerin üç temelsorunu var. Bunlardan ilki; kaynaştırma eğitiminin yapıldığı veengellilerin özel bir ilgi ile ele alındığı Özel RehabilitasyonMerkezinin hayata geçirilmesi gerekiyor... Ayrıca engellivatandaşlarımızın buluşabileceği, yemek yiyebileceği, araçları ilerahatça girebilecekleri bir mekânın düzenlenmesi gerekiyor. Yurtdışından gelen engelli arabalarının teknik bakımını yapabilecek birbirimin belediye bünyesinde kurulması gerekiyor. Bütün bunları ben veekibim ayrı bir proje olarak ele aldık ve gerekeni yasalardabelirtildiği gibi yapacağız. Bunların yanında engellilerin ilçedışındaki aktivitelere örneğin; spor karşılaşmaları veya kültürel biretkinlik götürülmesi yine belediyemizde çocuklar ve engelliler içintahsis edeceğimiz iki aracımızla sağlanacak… Gezi, dayanışma akşamları,yurt dışı ile yürütülecek ortak projeler belediyemiz iş birliği ileyapılacak.” Dedi.

  • Güncelleme: 26.02.2009 01:38
  • Okunma: 2211

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • tam destek

    Yürü be abicim kim tutar seni Bence kim ne derse desin kazanan sen ve seninle birlikte emirdağ olacak. Açın Gözünüzü hemşerilerim derdinizi sorununuzu anlatıp sonuç almak istiyorsanız işte size başkan. Hakedene hakkını vermek lazım