Otogar İnşaat'ına Dair Her Şey

Haberler / Özel Haber

Otogar İnşaat'ına Dair Her Şey

Temmuz 2007 'de ihale ile bir inşaat firmasına verilen Emirdağ Belediyesi'ne ait otogardaki son durum başlıkla haberler tarih Temmuz 2010'a yaklaşmasına karşın devam ediyor. Eylül 2008'de anahtar teslim olarak bitirilmesi gereken Emirdağ Otogar'ındaki bazı iddialar geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Bilinmesi gerekenleri tüm tarafsızlığıyla gündeme taşıyan www.emirdag.gen.tr iddialara taraf olan otogar ihalesini alan inşaat firması GDİ inşaat yetkilisiyle ve Emirdağ Belediyesi'yle görüşmelerde bulundu. Tasfiye kararı alınan Emirdağ Otogarı'yla ilgili tüm gelişmeleri sizlere sunuyoruz.

Mal sahibi olarak bulunan Emirdağ Belediyesi Emirdağ Otogarı hakkında şimdiye kadar ortaya konan iddialara bir cevap vermemişti. İlk kez iddialara cevap geldi. 15 Temmuz'da inşaatın yapımına başlanıp; Eylül 2008'de teslim edilmesi gereken Emirdağ Otogarı'ndan bugüne kadar teslim edilmemesinden Emirdağ Belediyesi'nin zararlı çıktığı dile getirildi ve şimdiye kadar Emirdağ Belediyesi iyi niyetini koruyarak bugüne kadar yapım süresi dışında toplam 600 gün süre uzatmasına gidildiği bildirildi.

Otogar İnşaat'ına Dair Her Şey - Emirdag.gen.trEmirdağ Belediyesi'ne göre otogar sözleşmesinde yer alan Emirdağ'da 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında çalışılmaya uygun olmayan dönem olarak yer alıyor. Yüklenici firma tarafından Teknik Personel Taahhütnamesi resmi makamlara verilmek zorundalığı sözleşmede de yer alıyor. Yüklenici firma ilk başlangıçta bu belgeyi verdiği daha sonra süre uzatılmasının ardından gerekli görülen uyarılara rağmen bu belgeyi idare yetkilisi olarak yer alan Emirdağ Belediyesi - İller Bankası yetkililerine vermemesinden ötürü 160 bin TL tutarında cezai işlem yüklenici firmaya bildirildiği ortaya kondu. Son uzatma süresinin bitiş tarihi olan 11 Mayıs 2010 tarihinden itibaren 20 gün daha inşaatın sürmesine cezai işlem uygulanarak devam edildiği ve bu uzatmanın ardından idare yetkilileri İller Bankası ve Emirdağ Belediyesi tasviye kararı alarak; yüklenici firmaya sunulduğu dile getirildi. 13 Temmuz'da yapılacak keşfin ardından yüklenici firmanın hakedişi hesaplanarak kalan işin Emirdağ Belediyesi tarafından açılacak yeni bir ihaleyle bitirlmesine çalışılacağı ortaya kondu. Yapılan araştırmalara gören otogar inşaatının %85'i tamamlandı ve firmaya yaklaşık 2 milyon 800 bin TL ödeme yapıldı.

Peki yüklenici firma GDİ İnşaat bu durumu nasıl değerlendiriyor?
GDİ İnşaat yapım süresi olan 300 günün ardından yasalar çerçevesinde gerekli görülen süreyi uzatma talebiyle inşaatı tamamlayıp teslim etmek için çalışmalarını sürdürürken aldıkları cezayla şaşırdıklarını dile getirdiler. Sözleşmede yer alan 1 Aralık - 1 Nisan arasında çalışılmaması gerekirken Mayıs ayı sonuna bitirmek adına çalışmalarını hızlandıran firmadan bu çalışılmayan dönem için Teknik Personel Taahhütnamesi istendiğini ve resmi anlamda çalışılmadığından dolayı evrak verilmediği, buna takriben de firmaya idare tarafından ceza yazıldığı ifade edildi. GDİ İnşaat, 'Emirdağ Belediyesi inşaatın sahibi isteseydi cezayı durdurabilirdi. İyi niyetli yaklaşılmadı' derken tasviye kararının ardından inşaatı durduran firma projede yer alan bilgilerin tamamlandığını sonradan çıkarılan yürüyen merdiven vb. yeniliklerle proje dışına çıkıldığını dile getirtdi. Emirdağ Belediyesi'nden kaynaklanan sorunlardan ötürü inşaat durduğu iddia edilerek bu durumu avukatlar aracılğıyla mahkemeye verecekleri dile getirildi.

  • Güncelleme: 24.06.2010 20:31
  • Okunma: 7027

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • abc

    ben söyleyim bu otogarın bitiiş ve teslim tarihi 2052 :ppppp :P

  • beter ali

    bos yere para sankı açılsa duran otobus var dursa alacak yolcu mu kaldııı yalan oldu EMİRDAĞ

  • apaci

    zaten boyle seyler emirdaginda olur ne hikmetese!!!!!!once toki gecikmeli simdi ise otogar.vay emirdagim vay.ne gunlere kimlerin ellerine kaldin!!!!!!!!dikkat cekmek istedigim,bu insaatlarin zamanlamasi,belediye baskanlari yani!!!!!!!!!!