Pınarbaşı'na Sahip Çık!

Haberler / Güncel

Pınarbaşı'na Sahip Çık!

Emirdağ'a bağlı Yenikağı ve Hamzahacılı köyleri arasında yer alan Sakarya nehrinin kollarından birisi olan Pınarbaşı mevkiinde son yıllarda yaşananlar tepkilere neden oluyor.

Pınarbaşındaki su kaynağının yanlış sulama politikaları, Pınarbaşı sulama alanındaki gerekli bakımların yapılmaması ve son yıllardaki mevsim çeşitliliğinden dolayı yaşananlara sosyal medyada tepkiler ortaya çıkarken; bu tepki gösterenlerden birisi olan Emirdağlı Özay Öz isimli vatandaş da devletimizin tüm kurumlarına burada yaşananları anlatmaya başladığını dile getirdi.

Duyarlı doğa dostu Özay Öz; "Sayısız doğa canlısının hayatını sürdürdüğü, bir neslin ömrünü geçirdiği, civardaki bir çok köye gelir kaynağı, su imkânı, yeşillik, oksijen ve sayısız güzellikler sağlayan doğa harikası Pınarbaşı yok oluyor! Eskiden derelerinde tokaçla çamaşır, yün, koyun, kuzu yıkayıp yüzdüğümüz sularımızı kaybediyoruz. 2000 yılına gelene dek hiç bir zaman canlılığını kaybetmeyen göçmen kuşların ve çevre köylerin uğrak yeriydi. Baharın yuygu diye tabir ettiğimiz yün, kilim, keçe bilimum ev eşyalarının pınarın o temiz suyunda yıkandığı yerler yok artık. 7. aylardaki o kalabalıktan eser kalmamış.
Bir kaç yıl öncesine kadar jetsky, kayak ile gezilen balık tutulan yüzülen Pınarbaşı kaynaklarına ve kanallarına gerekli ve yeterli bakım yapılmadığı, yakın ve bilinçsiz açılan kuyular, insanların çöpü pisliği nedeniyle şu neredeyse tamamen bitmiş.
Yetkililerden bu konuda önlem almasını bekliyoruz." dedi.

  • Okunma: 6498

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • Gökhan demir

    Emirdağı doğasını kirleten mermer ocakları ve avaren.arazisine boşaltılan fabrika artıkları deresi öncelikle belirtilmesi gerekiyor.

  • Mocca

    Nerede yesil alan, orada gunduzleri piknik yapip batiranlar ve geceleri ayaslik yapip batiranlar.

    Biktirdilar iyice.

  • Emirdagli

    Yanlış hatırlamıyorsam başkanımızın pınarbaşı ile ilgili birprojesi vardı yapımını öne alarak belediyenin bir el atmasını diliyoruz
    Ayrıca tüm hemsehrilerimizide temizlik konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum