Polise ‘Afyon Emirdağlı mısınız' Sorusu

Haberler / Özel Haber

Polise ‘Afyon Emirdağlı mısınız' Sorusu

Belçika'da PKK'ya yönelik yapılan geniş çaplı operasyonla ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıkıyor. Onbinlerce Emirdağlı'nın yaşadığı Belçika'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan Roj Tv çalışanı Burhan Erdem, Fırat Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Sabah saat 05:40’ta bir grup yüzü maskeli ‘anti terör’ polisi tarafından baskının yapıldığını söyleyen Erdem, "Sabah yapacağım program için stüdyoda hazırlık yapıyordum. Birdem karşımda yüzü maskeli silahlı polisler gördüm. Bana silah doğrultarak ‘Ellerini kaldır’ dediler. Yere yatırıp kelepçelediler" dedi. Ayrıca, Erdem ''Üzerimizi didik didik aradılar, cep telefonlarımıza el koydular, çalışma notlarımıza baktılar. Yüzleri maskeli olanlar arasında bizimle Türkçe konuşan polisler vardı. ‘Türk müsünüz’, ‘Afyon Emirdağlı mısınız' diye sordum. Gayet düzgün bir Türkçe ile normal polis olduğunu söyledi." sözlerini sarf etti.

Emir Kır'a Koruma

Federal yapılı Belçika'daki Brüksel bölge hükümetinde Devlet Bakanı olarak görevini sürdüren Emirdağlı Emir Kır'ın, polis ve istihbarat birimleri tarafından "yakın koruma" altına alındığı bildirildi. Sosyalist Parti üyesi olan, 10 yıldan fazla süredir devam eden siyasi yaşamında son iki dönem bakanlık yapmayı sürdüren Emir Kır, ülkede büyük sempati ve taraftar topluyor. Bakanlık düzeyine erişen tek Türk asıllı olan 1968 doğumlu Kır, Türkiye'ye ilişkin istikrarlı ve taviz vermeyen tavırları nedeniyle zaman zaman saldırı ve suçlamalara hedef oluyor.

  • Güncelleme: 07.03.2010 22:20
  • Okunma: 8732

Yorumlar (6)Yorum Yap

  • kaptanturgay

    SANKI BASKA DEVLETLER INSANSIZ UCAGI YAPMIYORLAR.ASKERIYE BAGLANMIS AMERIKAYA DÜNKÜ ISRAILE SANKI BUNLAR IYI SILAH YAPIYORLAR.BIZ DAHA UYUYORUZ YÜZÜMÜZE GÜLUPDE ARKAMIZDAN PKK YI DESDEKLEDIKLERINI GÖRMÜYORUZ ? BIRDE GUBARIYORUZ DÜNYADA BESINCI GÜCLÜYÜZ.TANKLAR ALMANYADAN HELIKOPTER FRANSADAN INSANSIZ UCAK ISRAILDEN SILAHLAR AMERIKADAN EEE HANGI SILAH TÜRKIYE MALI YERLI ARABAMIZ BILE YOKBE.ASKERDEN BASKA SILAHIMIZ YOK GALIBA.PEKI PKK YA SILAHLARI SATANLARI BILIYONUZMU ISTE YÜZÜMÜZE GÜLÜPTE ARKAMIZDAN GIZLI IS CEVIRERLER AMA KORKDUYUMUZDAN BIRSEY YAPAMIYORUZ.ADAM BIR SILAH ICA EDIYO PATENTI ALINMADAN HAPISE ATILIYO; AVRUPADA OLSA ÖDÜLLENDIRIRLER ADAMI.AMERIKAN SIRKETLERINI DAHA IHALE VERELEIM BAKALIM NE OLACAK.....???

  • kaptanturgay

    AVRUPA ÜLKELERI PKK YI SIMDIYE KADAR BESLEDI SIMDIDEN SONRA SAYFAYI CEVIRDI ANLAMADIM.ÖRNEK BRÜSSELIN GÖBEYINDE ORMANDA PKK KAMPI OLDUYUNU BILIYORMUYDUNUZ,KAMPDA OKUL GIBI EYITILDIYINI VE SILAH KULLANIMI EGITTIRDIKLERINI BILIYORMUYDUNUZ,ALMANYADA ÜSTÜ ÖRTÜLÜ ISIMLERLE DÜKKANLAR SPORYERLERI DERNEKLER PKK YA YARDIM ETTIKLERINI BILIYORMUYDUNUZ INSALLAH BIZIM MIT UYUMUYODUR.UYANSA BILE DIYER AJANSLAR BUNLARI YÖNETIYORLAR.TÜRKIYENIN TÜRKDEN BASKA DOSTU YOKTUR.AMERIKA BILE PKK YI DESDEKLIYO DÜNKÜ ISRAIL BILE PKK YI DESDEKLIYORLAR.BUNLARI BIZIM MIT BILIYORMU YOKSA UYUYORLARMI DAHA ANLAMADIM.

  • emirdag

    ne alaka simdi? AFYONU BILMEZLER EMIRDAGI BILIRLER IKISIDE AYNI DEGILMI SAHSEN BIRTEK BELCIKADA BILINIYOR EMIRDAG SORANLARDA SATEN AFYON EMIRDAGLIMISIN DIYORLAR ALMANYADA EMIRDAGINI BIRAK E SINI BILE BILEN YOK..... lütfen ayrimcilik yapmayalim sonucta afyona bagli bir ilceyiz farzet baska bi ülkedesin ve gelib soruyorlar memleketin neresi diye emirdag diyosun ve bilmiyor emirdagini mecburen afyon demek sorunda KALIYORSun ayrimcilik yapmayalim afyon emirdagindir emirdag afyonundur...

  • serbulent buzlu

    duzgun ve temız ınsanların korunmaya ıhtıyacı yoktur.

  • faki edeer

    gerekirse emir kiri biz koruz

  • ŞEVKO

    AFYON LA BİZİM NE ALAKAMIZ VAR BELÇİKADA AFYON BİLMEZLER EMİRDAĞI BİLİRLER