Proje Sizden Destek Zafer'den!

Haberler / Ekonomi

Proje Sizden Destek Zafer'den!

Kalkınma Ajansı tarafındna 19 Şubat tarihinde ilan edilen "Sanayide Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (SAREP) ile "Sosyal Kalkınma ve Beşeri Geliştirme Altyapı Mali Destek Programı (SOBEP) " nın bilgilendirme ve tanıtım toplantısı Emirdağ Meslek Yüksekokulunda 25/02/2015 tarihnde gerçekleşti. Toplantıya, kamu kurum ve kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile özel sektör yetkilileri katıldı. Programların tanıtımı Program Yönetim Birimi Uzmanı Meltem DİLŞAHİN tarafından yapıldı.

10:30- 12:00 saatleri arasında gerçekleştirilen ilk toplantıda, Sanayide Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (SAREP) kapsamında TR33 Bölgesi'nde imalat sanayisinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin rekabet güçlerinin artırılarak Bölge'nin sürdürülebilir ekonomik gelişimine katkı sağlamasının amaçlandığı belirtildi. Program Bütçesinin 20.000.000 (yirmi milyon) TL olduğu ve proje başına başvuru sahibinin bulunduğu KOBİ sınıfına göre 25.000 (yirmi beş bin) TL ile 550.000 (beş yüz elli bin) TL arasında değişen miktarlarda destek verileceğini açıkladı.

14:00 – 15:00 saatleri arasında gerçekleştirilen ikinci toplantıda ise, Sosyal Kalkınma ve Beşeri Gelişme Altyapı Mali Destek Programı (SOBEP) kapsamında TR33 Bölgesi'nin yaşanabilirlik düzeyini ve beşeri sermayesini artırmaya yönelik küçük ölçekli altyapı faaliyetlerinin destekleneceği belirtildi. Program bütçesinin 10.000.000 (on milyon) TL olduğu ve proje başına projenin uygulanacağı ilçenin gelişmişlik düzeyine göre 75.000 (yetmiş beş bin) TL ile 1.020.000 (bir milyon yirmi bin) TL arasında değişen miktarlarda destek verileceği açıklandı.

Her iki program kapsamında da projelerin internet ortamında yer alan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden hazırlanması gerektiği ve bunun için de son zamanın 3 Mayıs 2015 saat 23:59 olduğu açıklandı. Bu zamana kadar KAYS üzerinden onay verme işlemi tamamlanmış olan projelerin 8 Mayıs 2015 saat 18:00'a kadar Kütahya'da bulunan Ajans merkezine veya Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak illerinde faaliyet göstermekte olan yatırım destek ofislerine elden veya kargo ile teslim edilebileceği belirtildi.

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından bilgilendirme toplantılarından sonra proje yazma konusunda istekli olan katılımcılara özel eğitim toplantıları düzenleneceği açıklandı. Eğitim toplantılarının 13-20 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Eğitim toplantılarına katılmak isteyenler, başvurularını Ajans İnternet sitesi (http://www.zafer.org.tr) üzerinden yapabilecekler.

  • Okunma: 2402

Yorumlar (0)Yorum Yap