Projeyle Avrupa'dan Gelen Öğrencilere Ev Sahipliği Yaptılar

Haberler / Eğitim

Projeyle Avrupa'dan Gelen Öğrencilere Ev Sahipliği Yaptılar

Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi C.O.N.N.E.C.T projesi kapsamında Fransa, İspanya, İtalya, Nevşehir, ve Yunanistan (Rodos)’dan gelen öğretmen ve öğrencilere ev sahipliği yaptı. Proje kapsamında düzenlenen etkinliğe Türkiye’den 6, İtalya’dan 5, Fransa’dan 6, İspanya’dan 5 ve Yunanistan’dan 6 olmak üzere toplam 28 öğretmen ve öğrenci katıldı. Proje toplantısı 26 Eylül ve 30 Eylül 2022 tarihleri arasında ilçemizde gerçekleştirildi.

Avrupa’nın kültürel miraslarının araştırılması ve kültürlerin öğrenilmesi konulu projenin dördüncü hareketliliği olan Türkiye (Emirdağ) hareketliliği katılımcı 5 ülkenin öğretmenlerini ve öğrencilerini bir araya getirdi. Proje ortakları Fransa, İspanya, İtalya, Türkiye ve Yunanistan’ın katılımıyla gerçekleştirilen faaliyette, öğretmenler ve öğrenciler kültürel miras ile ilgili workshoplara katılıp ortak ürünler çıkardılar.

Okul Müdürü Emin Çınar; “Projemizin ana hedefi kültürler, sınıflar, ülkeler arası farkındalığı arttırmaktır. Okullarımızdaki öğrencilerimizden beklediğimiz farklı kültürlere karşı ‘ empati’ kazanmaları ve çok kültürlü ve çok uluslu toplumlarda kendilerini özgürce ifade edebilmeyi öğrenmeleridir. Yabancı misafirlerimiz şehrimizden çok memnun olarak ayrıldılar. Projede emeği geçen öğretmenlerim, öğrencilerim ve yabancı öğrencileri evlerinde konuk eden ailelerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

  • Okunma: 1029

Yorumlar (0)Yorum Yap