Rüzgara Dayanamadılar

Haberler / Güncel

Rüzgara Dayanamadılar

Emirdağ Yaylaları son aylarda gündemden düşmüyor. Son olarak Emirdağlarında altın arama ve tarama faaliyetleriyle ilgili köylülerin, vatandaşların yanı sıra çevrecilerin de dikkatlerini çeken Emirdağ yaylalarında Kasım 2019 yılında yılkı atları olarak bilinen yabani atlar için Orman Bölge Müdürlüğü'nce 4 adet barınak inşaa edilmişti.

10 Şubat 2021 günü sosyal medyada ortaya çıkan görüntülerde ise Emirdağ yaylalarında bulunan yılkı barınaklarının rüzgara dayanamayarak kırıldığı ve beton ayakların yerinden koptuğu resimler yer aldı. Görüntülerde bu kadar kısa sürede yılkı barınaklarının yıkılmasına vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar yetkililerden bir an önce daha sağlam bir şekilde ve daha fazla yılkı atı barınağı yapılmasını talep ettiler.

Kasım 2019'da www.emirdag.gen.tr'de yayımlanan haberi okumak için tıklayın...

  • Okunma: 3615

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Ali ATICI

    Bu alanda altın madeni yerine bu rüzgar gücünü değerlendirecek çalışmalar niye yapılmaz bilmiyorum. Bu bölge rüzgar gücü açısından çok verimli bir alan. Niye rüzgar gülleri kurulmaz anlayamıyorum.

  • Mocca

    Düşünce güzel ama ne yazık ki uygulama kötü. Ülkemizde ve ilçemizde bu ve buna benzer örneklerle çok karşılaşıyoruz. Size küçük bir örnek vereyim, çocuk parkları. Çocuk parklarında kullanılan malzemeler o kadar kötü ki, üstünden bir sene geçsin kullanılan plastik çürüyor ve kırılıyor. Paraya yazık.