Sağlık Çalışanları Emirdağ'da İş Bıraktı

Haberler / Sağlık

Sağlık Çalışanları Emirdağ'da İş Bıraktı

Dün, tüm Türkiye ile birlikte Emirdağ Devlet Hastanesi’nde de acil hariç diğer hekimler ve personel saat 09.00 ile 09.15 saatleri arası iş bırakarak bir basın açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doktor Dr. Kamil Furtun hastanede silahlı bir saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı’nın öncülüğünde tüm Türkiye’de dün saat 09.00-09.15 saatleri arasında tepki için 15 dakika iş bırakma eylemiyle beraber bir basın açıklaması yapıldı.
İlçemizdeki iş bırakma eylemine Emirdağ Devlet Hastanesi, Emirdağ Sağlık Grup Başkanlığı ve Emirdağ Halk Sağlığı Merkezi çalışanları katılarak destek verdi.

Dün saat 09.00’da başlayan iş bırakma eylemine başta Emirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Orkun Coşkun, Hastane Müdürü Ahmet Açıkgöz olmak üzere ilçemizde görev yapan doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları katıldılar. Emirdağ Devlet Hastanesi önünde bir açıklama yapan Op.Dr. Orkun Coşkun; “Sağlık hizmeti sunan, şifaya vesile olan sağlık çalışanlarına karşı uygulanan kötü muamele ve şiddeti kınıyoruz. Şiddeti toplum olarak hiçbir yerde maruz göremeyiz sağlık çalışanına karşı şiddeti ise asla kabul etmiyoruz. Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi için sevgi en iyi ilaçtır.

Hedefi sadece hastalara yardım etmek olan sağlık çalışanlarına yönelik kötü söz uygunsuz muamele ve şiddet uygulanmasını tüm toplum olarak elbirliği ile ortadan kaldırmalıyız bu nedenle kamuoyunun farkındalığını arttırmak üzere 01 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 09.00-09.15 arasında acil durumlar dışında sağlık hizmeti verilmemiştir Bu vesile ile; doktorlarımız Kamil Furtun’a, Ersin Arslan’a ve görevi başında yaşamını yitiren bütün çalışanlarımıza tekrar Allahtan rahmet diliyoruz” dedi.

  • Okunma: 4940

Yorumlar (0)Yorum Yap