Sağlıklı Yaşam ve Diyetisyen Polikliniği Açıldı

Haberler / Sağlık

Sağlıklı Yaşam ve Diyetisyen Polikliniği Açıldı

Kaymakam Osman Bilici, beraberinde Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ve ilçemizdeki kurum amirleri ile birlikte Emirdağ İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulan Sağlıklı Yaşam ve Diyetisyen Polikliniği’nin açılışına katıldı.

Kaymakam Bilici’ye Sağlıklı Yaşam Merkezinde yeni doğan eğitimi, ilk yardım eğitimi, çocuk ağız ve diş sağlığı gibi hizmetlerin verildiği bilgisini aktaran İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Çolaker, verilen hizmetlerin tamamen ücretsiz olduğunu belirtti.

Daha sonra Diyetisyen Polikliğiniğe geçen Kaymakam Bilici ve beraberindeki kurum amirleri, burada Diyetisten Fatma Çoban’dan bilgiler aldılar. Diyetisyen Fatma Çoban konu ile ilgili olarak; “Dengesiz beslenme ve fiziksel aktivite azlığı sonucunda, vücutta yağ miktarının artması, vücut ağırlığının istenilenden daha fazla olması farklı hastalıkları beraberinde getirmektedir. Yani beslenmenin yetersizliği de aşırısı da bizlerin sağlığını doğrudan etkilemektedir. Beslenmemizde olumlu değişiklikler yaparak ileriki yaşlarda oluşabilecek kanser, kardiyovasküler hastalıklar, şeker hastalığı, hipertansiyon, kemik erimesi gibi hastalıkların da oluşum riskini birlikte azaltıyoruz. Bizler de burada vatandaşlarımızın vücut analizlerine bakarak kişinin beslenme alışkanlıklarını sorgulayacak ve diyetini düzenleyeceğiz. Sadece aşırı kiloyla değil yetersiz ve dengesiz beslenmenin sonucu meydana gelebilecek bütün hastalıklarda vatandaşlarımızın yanında olmak istiyoruz” dedi.

Kaymakam Bilici ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sağlığımıza, kaybettikten sonra değil, kaybetmeden önce kıymet vermemiz gerekiyor. Sağlıklı birey olarak hayatımızı sürdürmemiz ve yaşam kalitemizi artırmamız için diyetisyen poliklinikleri büyük önem arz ediyor. Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir nesil daha iyi bir gelecek demektir. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde toplum yararına sağlık hizmeti sunulan Diyetisyen Poliklinikliğinde vatandaşlarımıza son teknoloji cihazlar ile ücretsiz bir şekilde tetkikler yapılarak vücut analizlerine bakılacak olması güzel bir hizmet. Diyetisyen Polikliğinimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılış programı, kurum amirlerinin de vücut analizlerini yaptırmasının ardından Diyetisyen Fatma Çoban tarafından hazırlanan ikramlar ile son buldu.

  • Okunma: 1173

Yorumlar (0)Yorum Yap