Şair Fikret Akın'a Ödül

Haberler / Kültür Sanat

Şair Fikret Akın'a Ödül

Şölen çerçevesinde yapılan şiir yarışmasında derceye giren şairlerin ödüllendirildiği şölende 12. kez Kapadokya semalarında şiirin büyülü sesi yankılandı.

Şölen için Kapadokya’ya davet edilen 35 şairin şiirlerini seslendirdiği şiir akşamlarında duygulu, heycanlı, hüzünlü anlar yaşanırken, kurulan yeni dostluklar ve edebiyatçıların dayanışması şöleninin en kayde değer noktası oldu.

Birincilik ödülü Karamanlı şairin

12.Uluslararası Kapadokya Şiir ve Kültür Şöleni çervesinde şiir yarışmasına gönderilen yüzlerce şiiri değerlendiren 4 kişilik jüri birincilik ödülüne Karanmanlı genç şair İbrahim Sasma’yı layık buldu. Şanlı Urfa’nın genç şairlerinden Musrafa Sade ikincilik ödülünü alırken, üçüncülük ödülü ise Elbistan’dan D. Mehmet Dalkanat’ın oldu. Biribirinden güzel şiirleri derecelendirmekte zorlanan jüri üyeleri Eskişehirden şölene katılan Emirdağlı şair Fikret Akın’ı da jüri özel ödülüne layık gördüler.

Konyalı Ömer Usta’dan ziyafet

Yıllardır bu şölenlere mekanı açarak adeta ziyafet veren Ömer Avcı, Konyalı Ömer Usta adlı mekanında misafir şairlerini bir kez daha ağırlayarak Kapdokya’nın dolayısı ile Anadolu’nun misafirperliği ile ağırladı. Türkiyenin dört bir yanına nam salmış pidelerinin lezetlerini tadan şairlerden tam not alan Konyalı Ömer Usta, “Kültüre sanata yatırım geleceğimize yatırımdır.” Derken pideleri , etli ekmeği ile dillerde damaklarda sözleri ile de gönüllerinde yerini unutulmazlar arasına yazırdı.

Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi ve ardından Hacı Beltaş İlçesine giderek Hacı Bektaş Türbesini de ziyaret eden şairlere Kültür Bakanlığı sanatısı Hasan Gül eşlik ederek şölenlerde sazı ile yöresel türküler seslendirdi. Bünyamin Göksü, Tuncay Yıldırıcı ve Şair Özdemir Taşan, gece gündüz canı hıraş çalışarak etkinliğin kusursuz gerçekleşmesi için emek veren isimler olarak şairlerin tebrik ve takdirleri ile ödüllendirildiler.

En duygulu anların yaşandığı yer ise Nevşehir şehitliği oldu. Birinci dünya savaşında hayatını kaybeden yüzlerce genç ile birlikte terör olayları başta olmak üzere çeşitli zamanlarda şehit olanların koyun koyuna yattığı şehitlikte, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 249 vatan evladı adına yaptırılan anıt önünde dualar edilirken şairler en duygulu anları şehitlerin aziz hatırları huzurunda yaşadı, vatan için canlarını veren şehitlere saygı ve minnet duygularını dile getirdiler.

  • Okunma: 3331

Yorumlar (0)Yorum Yap