Sait Köse, Adaylıktan Çekildi

Haberler / Güncel

Sait Köse, Adaylıktan Çekildi

Schaerbeek belediyesinin başkan yardımcısı olan duayen siyasetçi Sait Köse, devam eden bir davada, masumiyet karinesi gereği, kesinleşmiş cezası olmamasına rağmen adli değlde siyasi bir infazla önceden açıklamış olduğu Schaerbeek belediyesi Başkan Listesinde 3. sıra adaylığından çekilerek, 14 Ekim 2018 yerel seçimine girmeyeceğini açıkladı.

Dava konusu olan mekan Pi-Anno’da düzenlediği basın toplantısında Türkçe yerel medya mensuplarına açıklamalarda bulundu:

Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Köse partisinden ve seçime kadar görev olan belediye başkanlığından istifa etmediğini, ancak şuan Schaerbeek, belediye başkan listesinden çekildiğini ifade etti.

“Yargısız infaz”

Başkan yardımcısı Köse, “Benim 2015 yılından beri devam eden, ancak kesin bir yargılanma ve verilmiş bir cezam olmama rağmen, yasal olmayan bir davranışla basına sızdırılan dava dosyamla beraber, benim adaylığım basın üzerinden tartışmaya açıldı. Bizim parti Defi’Partisinin başkanı Olivier Maingain ‘adli sorunu olanların, etik olarak aday olamayacakları sözünü’ dillendiren basın mensupları, benim üzerimden partimizi ve LB listemizi ve listedeki Türk kökenli arkadaşları zan altında bırakmak istiyorlar. Takdir edersiniz ki diğer partilerde olan bazı siyasetçiler de siyasi ayak oyunlarının kurbanı oldular ve olabilmekteler. Benim durumdan daha ağır durumu olanlar seçimlere, katıldılar. Ancak parti başkanımızın etik kuralına saygı gereği ben kararımı verdim.Hakkımda yapılan suçlamalar doğru değildir. Doğru olan zamanla ortaya çıkacaktır. Bu konuda tamamen masumum. Ortada ne bir yanlış beyan nede yolsuzluk vardır. Ancak siyasi etik gereği hem arkadaşlarımı zor durumda bırakmamak ve hemde partimin muhtemel saldırılara karşı elini güçlendirmek adına adaylıktan çekiliyorum.’’ diye konuştu.

“Tekrar döneceğim”

Köse, “Basına yansıyan haberler sonrası tüm yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı, şahsen kendim Schaerbeek Belediye Başkanı Listesindeki adaylığımı geri çektim. Partimden ve başkan yardımcılığından istifa etmiyorum. Mahkeme süreci tamamlandıktan sonra, tekrar siyasete ve hizmete kaldığım yerden devam edeceğim.

“Vatandaşlara teşekkür ederim”

Köse, 18 yoldan beri hizmet verdiğim belediyemizde başta başkan Clerfayt, mesai arkadaşlarım ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Perde arası olacak olan bu dönem sonrası, yine siyaset alanında aktif görevlere devam edeceğim. Ben aday olmasam da Listede bulunan tüm arkadaşlarımıza desteğim devam edecektir. Bu süreçte beni her anlamda arayan soran destek olan tüm vatandaşlar ve siyasi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
Haber:Cafer Yıldırımer

  • Okunma: 1778

Yorumlar (0)Yorum Yap