Sayın Dağ'dan Bir Rica

Köşe Yazıları / Özel Kalem

Sayın Dağ'dan Bir Rica

Son yazımızda "Emirdağ için hayırlısı..." diyerek bitirmiştik hani. Yine diyelim, Emirdağ için hayırlısı olsun bu seçimde... Ancak bu defa demekle kalmayıp, işi sözde bırakmayıp biraz çalışalım, uğraşalım ve değerlendirelim...

Adaylara bakınca görüyoruz ki direk olarak belediyecilik tecrübesi kimsede yok. Bildiğim kadarıyla bir adayımızın "il genel meclisi", diğer bir adayın "belediye meclisi" üyelikleri var. Siyaseten bir tecrübedir bu eylemler; ama benim bu yazımda vurgulayacaklarımdan farklıdır. Ayrıca, iki adayımız yapım ve inşaa işlerinde tecrübeliler, bir diğer adayımız da hesap işlerinde, muhasebede bir geçmişe sahip.

Genel olarak bakınca bir belediyecilik tecrübesinden söz etmek zor. Dolayısıyla burada halka, adaylara ve partilere yol gösterebilecek bir isme veya isimlere ihtiyaç var. Tarafsızlığını korumasının yanı sıra izahat konusunda yeterli olmalıdır bu kişi. Emirdağ'ın yakın geçmişine dair olaylara, yaşananlara hakim bir isim olmalıdır. Bence bu duruma en yakın isim, mevcut Belediye Başkanımız Lütfi İhsan Dağ'dır.
Lütfi İhsan Dağ, belediyeciliktebir dönemini tamamlamak üzeredir. Yaklaşık 5 yıldan bu yana Emirdağ'ıda iyisiyle kötüsüyle tanımıştır. Kimilerine göre başarılı kimilerinegöre başarısız olmuş olabilir. Söz konusu durum Emirdağ Belediyesi'ninson dönem çalışmalarını değerlendirmek bir yana, tecrübelerindenfaydalanmak olmalıdır. Kendisi seçim öncesi tarafsızlığını dakorumaktadır. Bu konuda Emirdağ geleceğine tecrübeleriyle katkıdabulunması, bana göre, bütün bir dönem yaptığı çalışmalardan dahadeğerli olacaktır.

Sayın Dağ'dan ricam belediyecilikte geçirdiği bu dönem boyuncayaşadıklarını dile getirmesinden öte Emirdağ'ın durumunudeğerlendirmesidir. Emirdağ şu an ne durumdadır? Emirdağ'ın gelişmesi,büyümesi nasıl sağlanır? Hangi alanda ne gibi adımlara ihtiyaç vardır?Emirdağ'ın sorunlarını çözme konusunda hangi alanlara öncelikverilerek, ne gibi çalışmalarla işe başlanmalıdır? Sorunlar hangikonularda yoğunlaşmıştır? Emirdağ adına bir ilerleme kaydetmekistenirse neler yapılarak bu işe başlanmalıdır?

Yukarıda sıraladığım ve buna benzer durum değerlendirmesini sağlayacaksorulardan alınacak cevaplar adaylara yol göstermelidir. Bundan ötehalk bunları bilmelidir ki, 30 Mart günü Belediye Başkanlığı koltuğunaoturacak isimden neler beklediğini açıkca belli etmelidir. Kısacasımevcut Belediye Başkanı Lütfi İhsan Dağ bu sorumluluğu müstakbelbelediye yetkililerine yüklemelidir.

Veya halk adayları ve projeleri yapılacak açıklamaları baz alarak birdeğerlendirme yapıp en sağlıklı seçimi gerçekleştirmelidir.

Efendim biz bunları yazarken gelecek belediye başkanı Emirdağ'a dairbirşeyler yapmaz ya da halk hizmet edecek birilerini seçmez, ona datalihsizlik diyelim artık.

Tıpkı Lütfi İhsan Dağ'ın AKP'den mevcut Belediye Başkanı olmasınarağmen, AKP'lilerin seçime sıfırdan başlar tavırları, belediyeyikaybetmişcesine çırpınıp, "Bizi seçin, yoksa size hizmet yok!" der gibiaçıklamalar yapmaları gibi!

Saygılarımla

Özel Kalem
ozel.kalem@yahoo.com

  • Güncelleme: 26.02.2009 01:40
  • Okunma: 3871

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • hamdi taban

    Cok olumlu bir yazi olmus gecenlerde eyad baskani metin edeerin bir yazisini okumustum emirdag sevdalilari birlesin diye bizde destekliyelim diye isallah secimden sonra biri küser o yana biri küser bu yana olmaz.Bazi mesleklerde gorev degisirken gorevi yapmis olan yerine gidecek rkadasina bir dizi brifig ve kücük bir seminer sunar belediyede boyle olmali,gecen donemden baskan aday degilde meclistenden de kimse aday degil neden acaba? cokmu usandilar acaba.

  • vatandas

    sayin kose yazari eger dag 1 yol gosterirse ismet guler 2 yok gosterir o daha tecrubeli. lutfen tarafli yaklasma. ayrica dagda tarafsiz falan degil masallah her akepe mitinginde bas kosede

  • sessizler

    Kim ne derse desin şimdiye kadar ve şu anki bbaşkanlarıeEmirdağlının oyları ile gelmiştir.Bizi yönetmiştir ve temsil etmiştir.Yaptıklarına teşekkür eder ve yapamadıklarını seçilecek adayın yapmasını diler ve yaşadıklarınıda seçilecek başkanla paylaşmasını Emirdağımız için dürüstlük adına olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorum.