Seçim Geldi Nüfus Arttı

Haberler / Güncel

Seçim Geldi Nüfus Arttı

Emirdağ'ın Avdan Köyü'nde
Seçim Geldi Nüfusu 5'ten 35'e Çıktı

31 Mart seçimleri dolayısıyla 5 olan nüfus 35'e çıktı. Köyün 30 yıllık muhtarı Bekir Tepekaya, bu seçimde aday olmayacağını belirterek, 35 oyun nasıl geldiği konusunda bir araştırma yapılacağını söyledi.

Emirdağ'a 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 40 yıl önce 85 hanede 300 kişinin yaşadığı Avdan köyünde, ekonomik koşulların etkisiyle hızla göç başladı. Hane sayısı 3'e kadar düşerken, bazı hane sahiplerinin sadece yazın tarla işleri için geldiği köyde yerleşik yaşayan yalnızca muhtar Bekir Tepekaya (68), eşi ve kızıyla Tepekaya'nın kayınbiraderi ve onun eşi kaldı.

Avdan Köyünde 2 Muhtar Adayı Var

1989'dan bu yana Avdan köyü muhtarı olduğunu belirten Tepekaya, bu seçimde aday olmayacağını söyledi. Muhtarlık için 2 aday olduğunu anlatan Tepekaya, "Şu an burada 5 nüfus var. Ama 35 oy geldi buraya. Buraya 35 oy geldiğini İlçe Seçim Kurulu'na da söyledim. Buraya para için geliyorlar. 5 yıl önce para yoktu. 2 aday yarışacak, hangisi alırsa. 35 oyun nasıl geldiği konusunda bir araştırma yapılacağı söylendi" dedi

31 Mart seçimleri dolayısıyla yapılan kayıtlar sonrası, Avdan köyünün nüfusu 35 oldu. PTT binası, camisi ve okuluyla kalabalık olduğu günlerin izlerini taşıyan köydeki çoğu bina ise bakımsızlıktan harabeye döndü. Afyonkarahisar Valiliğinin başlattığı çalışma kapsamında bu binalar için yıkım kararı alındı.

Köy diye kız vermiyorlar

Köye elektriğin 38 yıl önce geldiğini aktaran Bekir Tepekaya, 1963'te okul, 1967'de cami, 1996'da su şebekesi yapıldığını, köyün yollarının ise 1992'de asfaltlandığını kaydetti.

Tepekaya, "2009 yılında elektrik direkleri değişti. Fakat nüfus kalmadı. Köy komple göçtü. Göç olmasa burada insan çocuğunu evlendiremez. Köy diyerek kız vermiyorlar" diye konuştu.

Cep telefonu çekmiyor

Köyde cep telefonunun çekmediğini, internetin de olmadığını anlatan Tepekaya, "Cep telefonunun çekmediği yerde internet olur mu? Su kuyusunda elektrik yazmaya gelenler internet çekmediği için makineye yazamıyorlar ve bana başka yerden telefon ederek tükettiğim miktarı söylüyorlar" dedi.

  • Okunma: 2750

Yorumlar (0)Yorum Yap