Sigarayı bıraktıktan sonra vücuttaki değişiklikler

Haberler / Medya

Sigarayı bıraktıktan sonra vücuttaki değişiklikler

Sigara; içerisinde 4 binden fazla zararlı madde ve bileşen bulunan, bağımlılığa yol açan ve her gün, her yıl binlerce insanın ölmesine neden olan türün içerikli bir maddedir. Bu zararlı alışkanlıktan kurtulmak için üretilmiş olan çilek detoksu sigarayı bırakmanıza ve aynı zamanda yan etkilerinin vücuttan temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Sigara Nasıl Bırakılır? Bırakmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Sigarayı bırakmaktan çok sigara bırakmaya karar verme aşaması ve bunu uygulamaya dökmek zorluk içermektedir. Günümüzde pek çok kişi sigara kullanmaktadır. Hatta her geçen gün sigara içme yaşının düştüğüne dair açıklamalar yapılmaktadır. Sigaranın içerisindeki zehirler vücutta hücre yenilenmesinin gerçekleşmesini engellemektedir. Bu durum hem cilt hem de genel vücut sağlığı açısından pek çok yan etkiye neden olabilmektedir. Sigara hem size hem de çevrenizdekilere ciddi zararlar vermektedir. Bu tütün maddesini içmekten kendinizi alıkoymak ve daha sağlıklı bir hayata adım atmak tamamen sizin elinizde olan bir durumdur. Sigarayı bırakmaya karar verdikten sonra gerekli olan bazı adımları uygulayarak ve sonrasında iradenize sahip çıkarak sigaradan kurtulabilirsiniz. İlk zamanlar sigara krizleri meydana gelebilir. Fakat zaman içerisinde bunlar son bularak istek daha da azalmaya başlamaktadır.


Sigarayı Bıraktıktan Sonra Vücutta Meydana Gelen Değişiklikler Nelerdir?
Sigarayı bırakmaya karar verip, sigara içmeyi sonlandırdığınız zaman vücudunuzda birtakım değişiklikler meydana gelmektedir. Öncelikle ilk 8 saat içerisinde nefesteki kötü kokuda ve kandaki karbonmonoksit düzeyinde azalmalar meydana gelmektedir. Aynı zamanda kandaki oksijen düzeyinde de dengeli bir artış söz konusu olmaktadır. Sigarayı bıraktığınız ilk 24 saat içerisinde kalp krizi geçirme riskinizde azalmalar meydana gelmektedir. Bu her geçen gün daha da yükselmektedir. Sigara içen kişilerin tat alma ve koku duyusu içmeyenler göre daha azdır. Sigarayı bıraktıktan sonra ilk iki gün içerisinde bu duyularda artış gözlemlenebilmektedir. 3 gün sonra nefes darlığı gibi problemlerde azalma meydana gelmektedir. Bu durumun tamamen ortadan kalkması zaman alsa da ilk 3 gün içerisinde iyileşme oluşabilmektedir. Yaklaşık 9 ay sonra nefes darlığı ve öksürük şikayetlerinde ciddi azalmalar meydana gelebilmektedir. 1 yıl içerisinde kalp krizi geçirme riski yarı yarıya azalma göstermektedir. Yıllar içerisinde KOAH ve akciğer kanseri gibi hastalıklara yakalanma riskinde ciddi azalmalar meydana gelmektedir. Tüm bunların gerçekleşebilmesi için sigarayı tamamen hayatınızdan çıkarmanız gerekmektedir.


Sigarayı Bırakmak İçin Detoks ve Doğal Yöntemler
Zararlı bileşenler içeren sigarayı bırakabilmek için birtakım doğal yöntemler deneyebilirsiniz. Sigara detoksu bu yöntemler arasında en çok tercih edilen kürdür. Akciğerin temizlenmesini sağlayan ve sigarayı bıraktıktan sonra vücutta meydana gelen olumlu değişimlerin daha kısa bir süre içerisinde gerçekleşmesine destek olan sigara detoksu aynı zamanda sigara krizlerinin de engellenmesine destek olur.

Sigara Detoksu Kullanıcı Yorumları Nelerdir?
Vücutta pek çok yan etkiye ve hastalığa neden olan sigara detoksu pek çok kişi tarafından sigara bırakma sürecinde destekleyici olarak kullanılmaktadır. Kullananların etkisinden oldukça memnun kaldığı bu doğal kürü sigara detoksu kullanıcı yorumları sayfası üzerinden inceleyebilirsiniz. Bu şekilde hem kullananların yorumları hem de bu doğal karışımın etkileri hakkında geniş bilgiler elde edebilirsiniz.

  • Okunma: 1104

Yorumlar (0)Yorum Yap