Şu Afyon-Eskişehir Meselesi

Köşe Yazıları / Timuçin

Şu Afyon-Eskişehir Meselesi

Sorunun ne olduğunu bilirseniz, bu konudaki teşhisiniz doğru ise, problemi er ya da geç çözersiniz. Yok, eğer sorunun doğru tespitini yapamazsanız, sürekli patinaj yapar ya da fasit bir daire içerisinde döner durursunuz. Emirdağ’ımızın ekonomik ve iktisadi açıdan neden diğer ilçelerden geri kalmışlığı ve bir türlü gelişebilmeyi, kalkınabilmeyi başaramaması söz konusu olan Eskişehir’de; 50.000 yada 100.000’lerle ifade edilen bir Emirdağlı nüfus var.

Afyonda bu sayı onlarla yüzlerle ifade ediliyor. Eskişehir’de binlerle beş binlerle ifade edilen vergi veren Emirdağlı işadamı varken; Afyon’da bu sayı  beş ya da on… Eskişehir’de onlarla ifade edilen Emirdağlı okul müdürü varken; Afyon’da bu sayı bir yada iki. Eskişehir’de yirmi otuz kadar Emirdağlı doktor varken; Afyon’da yok. Eskişehir’de yirmi otuz civarında avukat varken; Afyon’da yok. Eskişehir’de beş bin on bin civarında Emirdağlı gurbetçi ev almış ikamet ediyorken; Afyon’da bu sayı beş ya da altı. Eskişehir’in iki dev özel hastanesi Emirdağlılarınken; Afyon’da yok. Eskişehir’de iki büyük mahalli gazetenin sahibi Emirdağlıyken; Afyon’da yok. Eskişehir’de en az üç büyük dershane sahibi Emirdağlıyken; Afyon’da yok. Eskişehir Spor’da bir Emirdağlı kulüp başkanlığı yapmışken; Afyon’un tarihinde Afyon Spor’un yönetimine girmiş Emirdağlı yok.

Bu listeyi daha da uzatabilirsiniz. Hasili Emirdağlı yatırım yapacağı zaman Eskişehir’e götürüyor parasını, çocuk okutacağı zaman Eskişehir’e götürüyor çocuğunu. Doktora gideceği zaman Eskişehir’e gidiyor. Her ilçe iline göç verirken, ili ile ilişki içerisindeyken, Emirdağ komşu ile göç vermiş, onunla ilişkilerini geliştirmiş. Bu sosyolojik olgu yılardır böyle…

Türkiye siyasal haritası çizilirken de bilmem ki niye(hangi akla hizmet) Emirdağ Eskişehir’in değil de Afyon’un ilçesi yapılmış. Yani Ankara merkezi idaresi dönüp Afyon’a diyor ki; " Bu ilçe (yani Emirdağ) senin ilçen, bu ilçe yatırımını başka ile yapar oraya para kazandırır, orayla tüm ilişkileri gelişmiştir; ama sen yine de bu ilçeye hizmet götüreceksin. Yatırım yapacaksın. Gelişimini sağlayacaksın. Sana yatırım yapan, sana kazandıran diğer ilçelerinden bunu ayırmayacaksın" (bu aslında Afyon’a da haksızlıktır) Kısaca durum budur.

Peki sevgili Emirdağlılar siz Afyon’un yerinde olsanız, Emirdağ’ı diğer ilçelerden hiç ayırmadan hizmet edip ödenekleri tıkır tıkır gönderir miydiniz? İşte dananın kuyruğunun koptuğu nokta burasıdır. Emirdağımız makus talihini bu yüzden yenememektedir. Çare nedir?

1-) Suları tersine akıtmak elimizde olmadığına göre Eskişehir’e  ne pahasına olursa olsun bağlanmalıyız.
2-) Eskişehirle tüm ilişkileri kesip Afyon’a yönelmeliyiz.( Bence uygulanabilirliliği en zor şık da budur
Bu konuda Emirdağ karar vermelidir. Bu karar verilmediği sürece Emirdağ’ın gelişmesi ve kalkınması mümkün değildir, diye düşünüyorum bilmem ki haksiz miyim?

Selam ve sevgiyle Timuçin

  • Güncelleme: 11.10.2009 23:03
  • Okunma: 12431

Yorumlar (30)Yorum Yap

  • ahmet

    Davulgaliyim Almanyada yasiyorum bu sene Afyona ve Sandikliya gittim.hicde pisman olmadim Emirdagli oldugumu bildikleri halde insan gibi davrandilar kimseden ters tepki görmedim,hatta bircok Emirdagli hemserilerimi Sandiklida gördüm,siz hangi devirde yasiyorsunuz beyler,Afyonun dogasi ve sakinligi beni daha cok cekmeye basladi, Ben Afyon Emirdagliyim hicde Afyonlu olmakdan utanmiyorum.Eskisehirliyim diyen arkadaslar aslinda Emirdagliyim diyemeyenler, ÖNCE TÜRKÜZ

  • timucin

    Yil 2015
    emirdag.gen.tr
    yillar oncesinden bugunun nabzini tutmus.
    Emirdagin sorunlarinin yazilip cizildigi, tartisildigi yegane platform...
    gelecege isik tutan, gecmisi hatirlatan yazarlar, gazeteler eskimezler

  • ömer çelik

    Slm ben bir Emirdağ'ın yerlisi olarak konuşuyorm herkesn dinlemesni isterm.Afyon'da üniv.okuyorm ve okuldaki Afyon'lulardn en çok duyduğm laf biz Emirdağ'lıları sevmeyz,bu lafı çoğu kişden duydm ve bnde inadna Emirdağspor'un atkısnı doladm boynma gittm.Bundn snra Emirdağspor'dan takım olsa ne olck die konuştulr ben hiç aldrmadm ve bu böyle devam etti.Günlerdn bigün okuln kantinne gittm ve çay istedm çaycı benm boynmdaki atkıyı görnce sen Emirdağ'lımsn dedi bende evt dedm ve oda bana bizm Emirdağ'lrla işmiz olmaz dedi bnde karşılk verdm zatn sizdn iş isteyn yok şurda bi bardk çay istiordum artık onuda istemiorum dedm ve çıktm gittm.Ve daha sonralarnda bir markete girdm geri çıkarkn kasada çalışan görevli benm atkmı görünce sn Emirdağ'lımsn dedi bende ewt dedm oda bana,ben Emirdağ'ına gelmştm ve hiç hoşuma gtmedi insanları dedi ve Afyon'a geri döncektm bi tane otobüs bulamadm,hayatmda gördüğm en enterasan yer dedi halbuki Emirdağ'ındn Afyon'a gelen saat başı otobs,minübs var.Bende bunu o çalışna söyledim nasl gelemiosun o zman snde bi enteresanlk var,eğer yazanenn yerni bilmiosan kime sorsan gösterrdi dedm ve baktı kaldı,bende çktm gittm.halbuki gelcek otobüs bulamadığndn deil Emirdağ'ını sevmedği içn laf olsn die konuşuo..yne kısa bi zamn snra bankaya burs almya gittm tabi herzmn oldğu gbi atkı boynmda,gittm görevlye burs almk istedğmi söyledm,Emirdağ'lımısn ddi ewet dedm ve oda bana Emirdağ'lılar pek glmez hep Eskişehir'e gderlr ordn ev alrlar yatırmnı orya yaparlr ddi bnde Afyon'un Emirdağ'lılra nasl davrandklarnı biliolar ondn gelmiolar dedm,senn ne işn var ddi bende hiç sorma okulm burya çktı geldiğme gelceğme pşman oldm dedm okulm bitsn hemn gidceğm hem Emirdağ'lı olduğm içn benm işmi yapmıyckmısn dedm oda bana yo benm işm bu dedi bnde işni yap o zman ddim ve böyle kaç tane olayla karşlaştm,ve bu böyle olmya devm edecktir..

  • kaptanturgay

    PEKI ARKADASLAR EMIRDAGINI O KADAR ÖVÜYONUZKI
    SANKI EMIRDAGINDA ESKISEHIRKADAR HER SEY VAR.
    1. YURTDISINDAKI EMIRDAGLILAR OLMASAYDI EMIRDAG
    DAG KÖY GÖMÜDEN DAHA ZAYIF KALACAKTI.
    2. EMIRDAGINA HER SENE ÜC AY YÜRO YAGIYO BU
    PARALAR NEREYE GIDIYO ( ESKISEHIRE GIDIYO )
    NEDEN EMIDAGIN KENDI IS ADAMLARI EMIRDAGINA
    YATIRIM YAPMIYODA ONDAN.
    3. SIZLER EMIRDAGLI OLARAK BIRKERE BIRLIK OLMALISINIZ.BAKIN BOLVADINE NEKADAR SANAYISI VAR
    EMIRDAGINDA KAC TANE SANAYI VAR ?
    EGER BOLVADININ EMIRDAG KADAR YURTDISINDA
    GURBETCISI OLSAYDI BOLVADIN SEHIROLURDU
    EMIRDAG DAG KÖY GÖMÜ GIBI OLURDU.
    4. UZUNCARSIDAKI ALTINCILAR YUROYU ESKISEHIRE
    YATIRIYORLAR EMIRDAGINA DEYIL.
    5. ALISVERISIMIZI ESKISEHIRDE YAPIYORUZ NIYE UZUNCARSIDAKILER BESLIRALIK TISÖRTÜ ONBESLIRAYA
    SATIYORLARDA ONDAN.
    6. ONDAN SONRADIYORUZ EMIRDAGLYIZ DIYE GUBARIYORUZ.
    7. EMIRDAGINI BESLEYIN YURTDISINDAKI LER YOKSA
    UZUNCARSI DAKI ESNAFLARDA ESKISEHIRE TASINILLARDI....................................

  • emirdaglı

    sayın hemşerilerim afyon emırdaglıyım memnun olmayan varsakütüğünü nufusunu ölüsünü dirisini eskişehire götürsün

  • cemil dogan

    :-) YURT DISINDA YASIYORUM
    DAHA EVVEL ESKISEHIRDE iKAMET ETTiM BiR çok EMiRDAGLI GiBi BENDE SiMDi AFYONA yerlestim.mutluyum AFYONUN TARiHi ve tabi guzelliklerini gezmeyen bilmez.afyondaki islerinizin çozumunde DERNEGiMiZDEKi Hemshrilerimiz yardimci olmaktadir DUNYADAKi Tum EMiRDAGLILARI Sviyor, hepisini selamliyor ,herkesi hasretle kucakliyorum.CEMiL DOGAN.

  • SELMAN

    emirdaginin ekonomik rantini,eskisehir yiyor.siyasi rantinida afyon yiyor.olansa EMIRDAGINA OLUYOR

  • erbil

    cokmu onemli emirdagin eskisehire baglanmasi emirdag koy olmus

  • uğur serdar kargın

    bence sorun emirdağlının kendisini tanımlayamama sorunudur.afyon kim oluyo,eskişehir kim oluyo,hatta hatta emirdağmı büyük türkiyemi,senin bildiğin gibi değil biz o kadar büyüğüz ki ,ölçülere bile sığmayacak kadar büyüğüz.İFADELERİ artık bizi ifade etmeye yetmiyor.bu ifadeler bize olan ön yargılara menfi yönde hizmet ediyor.madem büyüksünüz güçlüsünüz,size bu büyüklük yeter biz mağdurlarla ilgilenelim politikalarına fırsat veren anlayışı biran önce terketmeliyiz.doğrusu şu:emirdağ 20.000 nüfuslu,dışarıya devamlı göç veren,bu güne kadar devlet imkanlarından ASLANIM, KOÇUM lafları dışında hiç yararlanamamış,devlete yük olmaktansa binlerce kilometre ötelerde gavur kapılarında çözüm aramış,çözüm bulmuş,bu devletin ve milletin kötü gün dostu olmuş,sadece zor günlerde ,depremde,savaşta,krizde hatırlanmış,kahraman gurbetçileriyle akıllarda yer tutmuş,masrafsız,külfetsiz devlettende hala talebi olmayan ,sorunsuz bir toplum.şirin bir ilçenin ,kasabaya doğru koşan,şirin bir tatil köyüne doğru emin adımlarla giden,eriyen, küçülen,ama herşeye rağmen onurlu bir toplumu.komşularıyla her zaman yarışan ama hep yenilen,yönetimde söz sahibi olamayan,sadece sermayesi hatırına nazı dinlenen(çekilen demiyorum)masrafsız bir toplum.ilçeyi temsil noktasında bile uzlaşamayan,bu uzlaşmazlıkları karar vericilere kadar alet eden,bölük pörçük,her zaman başkaları tarafından yönetilmeye aday bir toplum.genel merkezlerinin yolunu dahi bilmeden siyasetin kitabını yazanların çok olduğu bir toplum.hasılı:önce güçlerimizi abartmadan ortaya koyalım,sonra güç birliği yaparak biraraya gelelim. sonra planları,programları masaya yatırıp hangisi ilçe menfatine daha yatkınsa ona sahip çıkalım.bu birlikteliğe eskişehirmi yoksa afyonmu hizmet ediyor ozaman tartışalım.BÖL-PARÇALA-YUT politikasına alet olmayalım.

  • UZMAN

    1997 YILINDAN BU YANA ESKİŞEHİRDE YAŞAYAN
    AFYONKARHİSAR EMİRDAĞLIYIM.
    EVET ESKİŞEHİRDE 75.000-100.000 CİVARINDA EMİRDAĞLI YAŞIYOR. ESKİŞEHİR TERCİH EDİLME SEBEBİ TAMAMEN EKONOMİK. ESKİŞEHİR SANAYİSİ HER HEÇEN GÜN BÜYÜYOR. GÖREVLİ OLDUĞUM ALANDA OLAYLARI ANALİZ ETME VE İSTATİKSEL SONUÇLARI DEĞERLENDİRME İMKANIM OLDUĞUNDAN ESKİŞEHİRDE MANEVİYAT AFYONKARAHİSAR' A GÖRE ZAYIF OLDUĞU RAHATLIKLA SÖYLEYEBİLİRİM. GÖREVİMİ AFYONKARAHİSARDA YAPMA İMKANIM OLSA İDİ ESKİŞEHİRİ TERCİH ETMEZDİM.
    COĞRAFİ BAKIMDAN EMİRDAĞ' IN ESKİŞEHİRE BAĞLANMASI YÜZDE ONLUK BİR İHTİMAL DAHİ DEĞİL.

  • ebru

    emirdag sürekli kayıp veriyo askeriye gibi büyük bi kayıbımız var yakında üniversitede gider burası köy olur bizim gelişmemiz cooook zor .

  • Kursat

    Cengiz Cetintas,tabii ki butun islerini normal olarak Afyon'da yapacaksin.Ben Afyon'u hiç bir zaman kabul etmemis birisi olarak Eskisehir iline dahil olmayi istemekteyim.Belki simdi bunun onemini anlayamayiz ama ilerde mutlaka bunun yararlarini gorecegiz.Kimse kendini kandirmasin,en koyu Afyonu savunanlar bile sahsi islerini Eskisehir'de halletmektedir.Saygilarimla.Cengiz Cetintas sanada saygilar.

  • faki edeer

    TARTISMAYA GEREK YOK GECE AFYONLU OLALIM GÜNDÜZ ESKISEHIRLI

  • SELMAN

    afyonda ikamet edenler ,bu konunun konusulmasindan ve tartisilmasindan ne kadar rahatsizlik duyuyor anlayabiliyorum ama ferruh kardesimin hakaretamiz sozlerini kiniyorum.yazilani anlamadigini dusunmuyorum ama amac elestirmek ve karalamak olunca kolay yolu secmis.

  • timucin

    emirdag icin iki yol var. bunlardan birinde karar vermeli ve uygulamalidir.o yollar birinci ve ikinci sik olarak sonuc bolumunde yazilmistir .yazimin son bolumunde cikarilacak anlam budur amagordugum kadariyla sadece FERRUH kardesim bunu farkli algilamis . duzeltmis oldum. herhalde anlatilmak istenileni anlamistir.bu konu bana gore emirdagin ekonomik yonden gelisebilmesi icin en onemli meseledir . aksini dusunen insanimizda olabilir ama umarim yillar sonrada bu mesele onumuze gelmez . hic mumkun degil bana gore ama insallah bu problemini cozmedende ekonomik gelismesini saglayabilir , EMIRDAGIMIZ

  • Ferruh ÖZDEMİR

    kendi içinde mantıksız ve tutarsız bu satırları yazan arkadaşın tahsilini merak ettim doğrusu. afyona bağlı kalalım, eskişehirle bütün ilişkilerimizi keselim diyor.. pes doğrusu mantığa bak... o zaman ben afyonda yaşıyorum, eskişehire örneğin opel servisine aracımı götürmeyeyim. hoş eskişehirdeki opel servisi de alpata afyonun yerlisi ama. neyse fazla dikkate alınacak, önemsenecek bir yazı değil. kalın sağlıcakla. bütün emirdağlı hemşehrilerime selamlar...

  • öz emirdağlı

    bazı aklı evvel hemşerilerim eskişehire bağlanmak isteyeceğine emirdağa gelip şöyle etrafına baksınlar.göç vermekten emirdağda nüfus mu kaldı..eskişehirde oturupta emirdağlının oyunu mu pazarlayacaklar bazı yerlere..aklınızı devşirin eskişehirin ilçeleri köy oldu..120 bin emirdağlıyız diye aday cıkarttınız safa halaç hüsrana uğradı eskişehirdeki zengin emirdağlılar barajı aşmış. çoğunluktaki fakirler ise geçim derdinde geçenlerde emirdağlılar kahvesine girdim herkes bir çay söylerim diye gözlerini kacırıyor..yani esk.deki emirdağlıların coğu bitikkk...

  • Belcikadan

    Hayal gormeyin arkadaslar ya o kadar kolay degil bir kazanin baska bir sehire baglanmasi o kadar evrak nufus tapu kolaymi bu isler afyon eski afyon deyil arkasina karahisar eklendi hemde bakanlar kurulu karari dunya kadar masraf oldu o kadar basilmis evrak heba oldu dusun plaka masraflarini evrak islemlerini siz eskisehir plakalarini sokunde emirdag plaka yapin emirdagina fenni muayene gelsin askeriyenin yerini tamir ettirin okul seneye acilsin bos islerin bos kalfasi olmayin eskisehir bize bisi vermez kendi bulamiyorki sana verse belediyenin borc girtlakta hoca turbune oynuyor merkez vitrin cok guzel kenar mahallelerde durum cok kotu eskisehir de afyonda bir bakan var bir bùtce kom .baskani var her hafta ankaraya gidin bir seyler isteyin SIKISTIRIN emirdaga daver edin gosterin meydanda oturup gelen gidenin arkasina bakmakla bu isler olmuyor sayin hemsehirlilerim.

  • serkan

    emirdag hicbiryere baglanmasin il olsun :-* belediye de buyuksehir belediyesi olsun. ;-)

  • cengiz çetin

    ben de has bı emırdaglı olarak bu duumu ifletle kınıyorum..emırdag sanayısınde koftecılık yapan bı esaf olarak butun ıslerımı afyonda yaparım ese hıc gıtmem gıdenıde anlamam tesekkur ederım herkese

  • ahmet özdemir

    Bir de eskişehir de emirdağlılara nasıl bakıyorlar o önemli. yani ne kadar eskişehirli arkadaşım varsa soruyorum emirdağlıları nasıl bilirsin diye cevap şu: bunlar eskişehirin başına bela, bunlar skişehir şehrine yakışmıyor. hadi gidin eskişehirlilere sorun bakalım..

  • ahmet özdemir

    eskişehirin bütün ilçeleri küçük ve sahipsiz. sanki eskişehirde sihirli deynek var, o deynek emirdağı büyük şeihir yapacak, arkadaşlar allahın aşkına güldürmeyin kndinize. ilk önce emirdağlı ilçesine sahip çıkacak. hep yazıyorsun emirdağlı eskişehire yatırım yapıyor hem de emirdağ eskişehire bağlansızn. bu ne tutarsızlık. önce siz ilçenize sahip çıkın. ya afyonun büyük bir ilçesi olacaksınız, ya da eskişehirin küçük bir ilçöesi, karar emirdağlıların. dipnot: emirdağı ankaraya bağlayalım, belki bi şeyler olur. :-)))

  • HALIL MAYKON

    AFYONUN SUYUMU CUKMIŞ PLAKANIZI TAKIN GELİN

  • yusuf can aksoy

    hersey bos tek cozum yilmaz buyukersen burhannetin coban ilk once afyonu kalkindirmaya kalksin ki sonnra bizi dusunur afyonun cevre ve orman bakani var ve bu halde ise il merkezi ilceler nasil kalkinacak emirdagin sokaklari bile il merkezine gore daha duzenli ve de guzel bir emirdagli afyona gittiginde dislaniyorsa eger ve dislaniyorda bu ilden bize hayir gelmez kimileri diyorki yok olmaz imkansiz cart curt peki imkansizdi da surda 10 15 sene oncesine kadar han ilcesi emirdaga bagli bir kasabaydi ve ciftelere baglandi o kucucuk kasaba bile baglaniyorsa biz neden baglanmaalim gelsinler halk a sorsunsunlar nereyi istiyorsunuz diye eminim ki yuzde 96 si eskisehir diyecektir nedeni de zaten yillardan beridir suregelen afyon emirdag dusmanligidir emirdaglilar afyonlulari afyonlularda emirdaglilari sevmez bunu besikteki bebege bile sorsaniz bilir bence baglasinlar bizi eskisehire herkes kurtulsun saygilar

  • aksoy

    Doktor konusunda Afyon'un hakkını yemeyelim bir tane var. Devlet hastanesinde Beyin Cerrahı Hasan Hüseyin Anasız.

  • Cafer Yildirimer

    Oncelikle Emridag'lilar ve Afyon'lular olmak uzere iki halkin yillardir birbirleriyle anlasmakta zorluk çektigini hepimiz biliyoruz. Buna gore once sorunun hangi taraftan kaynaklandigini gormemiz lazim. Emirdag'in Afyon tarafindan yillardan beri hizmetten yoksun birakildigini ve Emirdag'lilarin yillardir Afyon'da pasaport islemleri için hep çile çektigini her halukarda bilmeyen yoktur. Is icabi tayini Afyon'a çikan Emirdag'lilar da hep zorluk çekmislerdir. Ama Emirdag'lilarin bol yasadigi Bruksel'de ise Afyon'lular Emirdag'lilarin kanati altinda yasamakta hiç de sorun çekmiyorlar. O halde hata hangi taraftan geliyor buna siz karar verin.
    Ayrica, Konya'da ozel bir orta okulda okudugum yillarda, hiç bir suçum olmamasina ragmen, Afyon'lu bir ogretmenin bana 'p......k Emirdag'li diyerek attigi tokati hiç unutamiyorum. Sonra da gel Afyon'luyu sev ve yatirimini oraya yap oyle mi? Insallah Emirdag en kisa zamanda Eskisehir'e baglanir da hizmet gorur.

  • cem

    Bu durum aslında sadece Emirdağ için geçerli değil!! Çay, Konya ile ekonomik bağlantı içinde. Bolvadin de Eskişehir ile bağlantılı. Emirdağlılar kadar olmasa da Bolvadinli de var Eskişehir'de.Dinar, Dazkırı ise Denizli ile sosyo-ekonomik bağlantısı güçlü olan ilçelerden. Bayat da Eskişehir 'e göç vermiştir.Sandıklı da Konya ile bağlantı halinde.. Bence sorun Afyonkarahisar'ın kendisinde.. Afyon'da gelişmişlik yok ki vatandaş, Afyon'a yönelsin. Bence devlet önce Afyon'a yatırım yapmalı.Memleketimizin Batı diye tabir ettiğimiz bölgesinde bulunan Afyon yatırım ve gelişmişlik düzeyi açısından bir çok doğu ilinden farksız...Saygıdeğer AKP li Afyon milletvekilleri Kürt açılımı yerine bence birazcık Afyon için açılım yapsalar hiç bir sorun kalmaz.Üstelik Afyon yıllardır hep iktidar partilerine oy vermiş bir vilayet ama sonuçta hiç bir şey yok!!! Bakın Kayseri'ye tam bir iktidar torpillisi bir şehir.. Bunun yanında Eskişehir bırakın iktidar partisini, Mecliste nerdeyse hiç bir temsilcisi olmayan bir partinin Belediyecelik anlayışı ve dar bir bütçeyle gelişmiş ve en önemlisi Avrupa görünümünde olan bir şehir. Eskişehir'deki 150 bin Emirdağlı'nın da Eskişehir'e olan katkısını unutmamak gerekir....

  • Murat DUYAR

    YANLIŞ VE EKSİK BİLGİ VAR.
    GAZETE SAYISI 2 DEĞİL 3 ( MİLLİ İRADE, İSTİKBAL, ANADOLU)
    AYRICA ESKİŞEHİRDE 12 EMİRDAĞLI MUHTAR VAR.
    ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ BAŞKANI EMİRDAĞLI
    G
    AZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI EMİRDAĞLI

    ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ BAŞKANI EMİRDAĞLI


    ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI EMİRDAĞLI

    MOBİLYACILAR ODASI BAŞKANI EMİRDAĞLI

    ECZACILAR ODASI BAŞKANI EMİRDAĞLI

    ESNAF KEFALET ODASI BAŞKANI EMİRDAĞLI

  • Prof Dr Muhsin KONUK

    Sevgili Timuçin kardeşim,
    kıyaslamaya ait verdiğiniz rakamlar 10-15 yıl öncesine ait galiba. Bu arada illerin nüfus büyüklüklerini de dikkate almamız gerekiyor. Bunların hepsi neyse de nereden çıktı şu bağlanma meselesi gene???... Eskişehir'e bağlanınca Emirdağ'ın problemleri bıçakla kesilir gibi bitecek mi? Saygılarımla...

  • ERTUĞRUL ALTINEL

    EMİRDAĞ,AFYON'A bağlı kaldığı sürece her
    yönde geri kalır.En mantıklı hareket.Emirdağ ilçrsinin ESKİŞEHİR'e bağlanmasıdır.Emirdağ ESKİŞEHİR'e bağlanırsa ekonomik,sosyal,kültürel,eğitim,teknik yönden,bilimsel yönden çok gelişir.ESKİŞEHİR'DE 120.000 EMİRDAĞLI var.
    ÇÖZÜM;İmza kampanyası açılması.Ve bu toplanan imzaları ESKİŞEHİR'İN YETKİLİLERİNE,AFYONKARAHİSAR!DAKİ YETKİLİLERE VERİLMESİ ve BU DİLEKÇELERİN GELİŞMELERİNİN TAKİP EDİLMESİDİR.
    İMZA KAMPANYASI AÇILDĞINDA İLÇE HALKININ yüzde 95 i ESKİŞEHİR'E BAĞLANSIN DİYE ÇIKAR....

    ERTUĞRUL ALTINEL
    ESKİŞEHİR.