Şubat 2018'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Şubat 2018'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2018 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2018 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Şubat 2018
Emirdağ Belediyesi tarafından ilçemiz sanayi bölgesine yeni seyyar lavabo ve wc kazandırılarak halkımızın hizmetine açılacak. Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN'ın ilçemiz sanayi sitesi ziyaretinde, esnafların dile getirmiş olduğu talepler doğrultusunda harekete geçen Emirdağ Belediyesi ekipleri çalışmalarını bu kapsamda sürdürdü.

2017 yılına ait Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine esas nüfus sayım sonuçları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklandı. Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Emirdağ 2015 yılından 2016 yılına kadar ilçe merkezinde 411 kişi azaldı. Belde ve köylere nazaran bakıldığında 2015 yılından bu yana Emirdağ’a bağlı belde ve köylerde de 2015 yılında 1031 kişi azalmış; 2016 yılında da 201 kişi azalarak yıllardır süren nüfus azalmasının devam ettiği görüldü.

2017 yılına ait Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine esas nüfus sayım sonuçları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklandı. Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Emirdağ’a bağlı köylerde de düşüşler meydana geldi.

Emirdağ'ın dünyaya açılan penceresi ve yerel anlamda en eski haber sitesi özelliğine sahip “Emirdağ'ın Yaşam Platformu!” sloganıyla yayın hayatına başlayan www.emirdag.gen.tr 12. yılını kutluyor.

2017 yılına ait Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine esas nüfus sayım sonuçları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklandı. Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Davulga Belde Belediyesi 2016 yılında 2.181 kişi ikamet ederken; 2017 yılında 2.066 ikamet etmeye başladı ve 115 kişi azaldı.

2017 yılına ait Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine esas nüfus sayım sonuçları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklandı. Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Gömü Belde Belediyesi 2016 yılında 2.111 kişi ikamet ederken; 2017 yılında 2.063 ikamet etmeye başladı ve 48 kişi azaldı.

Belçikan’nın Gent şehrinde yaşanan olayda Afyonkarahisar ili Emirdağ Başkonak (Kolanşam köyü nufusuna kayıtlı 23 yaşındaki Türk genci Safa Özdemir, intihar ederek yaşamına son verdi.)

AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’nın açıkladığı köyüne geri dönen çiftçi ailelere damızlık koyun verilmesi projesini önemsediklerini belirtti.

Emirdağ ilçesi Davulga beldesinde şüphe üzerine durdurulan bir aracın yapılan kontrolünde bagaj kısmında 292 Kg bakır tel ile kabloları kesmede kullanılan muftelif malzemelerin görülmesi üzerine 3 şüpheli şahıs yakalanmıştır.

Emirdağ ve yöresindeki tarihi şehirlerin olması definecilerin ilgisini ilçemize çekmeye devam ediyor. Defineciler Emirdağ ve civarını kazdıkça, Emirdağ İlçe Jandarma Ekipleri de yaptığı uygulama ve şok baskınlarla definecilerin peşini bırakmıyor. 4 Şubat günü Emirdağ'da yapılan çalışmalar neticesinde birinci derecede arkeolojik sit alanında 5 defineci yakalandı.

2015 yılında yapımına başlanan ilçe Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binası tamamlandı. Eskişehir Yolu Üzeri Adliye Karşısı’nda 2015 yılında yapımına başlanılan ve inşaatı devam eden ilçe Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binası geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Taşeron işçiler ile yapılan düzenlemenin ardından taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik kayıtlar tamamlanırken, AK Parti Hükümetinin verdiği sözü yerine getirmesi sonrası ilçemiz KYK Kız Yurdu taşeron şirket çalışanları AK Parti İlçe teşkilatını ziyaret ederek teşekkür ettiler.

Elazığ-Diyarbakır Karayolu’nda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Şehit Polisimiz Recep Seven Emirdağ ilçemize bağlı Gözeli köyünde dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

İyi Parti Emirdağ 1. Olağan ilçe kongresi gerçekleştirildi. İlçe merkezinde bulunan parti binasında gerçekleştirilen kongreye İyi Parti Emirdağ ilçe teşkilatı ve parti üyelerinin yanı sıra Afyonkarahisar il teşkilatından, diğer ilçe teşkilatından katılım oldu. Aynı zamanda İyi Parti kurucular kurulunda yer alan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Prof.Dr. Abdülkadir AKCAN kongreye katılarak divan başkanlığı görevini üstlendi.

Emirdağ Şoförler Odası seçimlerine 3 aday birden çıktı. Emirdağ Şoförler Odası seçimlerinde Cevat Örnek güven tazeledi.

Emirdağ Devlet Hastanesine Üroloji Polikliniğinin açıldığı bildirildi. Operatör Doktor Kutlu Teberik tarafından hafta içi tüm gün mesai saatleri içerisinde Üroloji Polikliniğinde hizmet verileceği bildirildi.

Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı sürerken, vatandaşların Mehmetçiğe olan desteği de devam ediyor. Zeytin Dalı Harekatına destek kampanyaları art arda geliyor. Geçtiğimiz ay içerisinde Emirdağ Örenköyü halkı tarafından yapılan yardımdan sonra bir haber de Emirdağ'a bağlı Karakuyu köyünden geldi.

Afyonkarahisar'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma yapacağı alana asılan 'Osmanlı tokadı' temalı pankart dikkatlerden kaçmadı. AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu'nun talimatıyla hazırlanan Osmanlı Tokadı Pankartı Afyonkarahisar Olağan Genel Kurulunun yapılacağı salonun girişine ve salon içerisine yerleştirildi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Etkin Pişmanlık Hükümlerinden yararlanan tutuklu sanık Aziz Basmacı, Ev Ağabeyliğinden, Bölge Talebe Mesullüğüne ve Büyük Bölge Talebe Mesulüne nasıl yükseldiğini anlattı. Zaman içerisinde örgütle ters düşen tutuklu sanık Basmacı, sürgün olarak Emirdağ’a gönderilmiş.

Emirdağ'da geçtiğimiz haftalarda Örenköy ve Karakuyu köylüleri tarafından Mehmetçik Vakfı'na yapılan desteklerin ardından Çaykışla Köylüleri biz de varız, dedi. Çaykışla köyü adına muhtar Hayrettin Çardak tarafından Afrin Operasyonuna giden askerler için başlatılan yardım kampanyasında Mehmetçik Vakfı'na 5 bin 735 TL maddi yardımda bulundu.

Emirdağ Belediye Başkanlığı bünyesinde bulunan 91 taşeron personelin kadroya alınması için başlatılan süreçte güvenlik araştırması ve arşiv formu gelenlerin listesini yayımlayarak sınava girmesinde sakınca olmayan 87 personel ve güvenlik araştırması ve arşiv formu gelmeyen 4 personelin isimlerini yayımladı

Lokman Hekim Üniversitesi için alt yapı çalışmalarına başlanırken; Emirdağlı Profesör Doktor Ali Koşar'a Kurucu Rektörlük görevi verildiği öğrenildi.

  • Okunma: 2228

Yorumlar (0)Yorum Yap