Şubat 2019'da Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Medya

Şubat 2019'da Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2019 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte 2019 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Şubat 2019

Haberlerin ayrıntıları için turuncu yazılara tıklayabilirsiniz...

2018 yılına ait Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine esas nüfus sayım sonuçları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklandı. Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Emirdağ 2017 yılından 2018 yılına kadar ilçe merkezinde 361 kişi artı. Belde ve köylere nazaran bakıldığında 2017 yılından bu yana Emirdağ’a bağlı belde ve köylerde de artış oldu ve Emirdağ'a merkez ve bağlı belde-köylerin nüfusu 1370 kişi artarak dikkatleri çekti.

2018 yılına ait Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine esas nüfus sayım sonuçları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklandı. Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Davulga Belde Belediyesi 2017 yılında 2.066 kişi ikamet ederken; 2018 yılında 2.345 ikamet etmeye başladı ve 279 kişi arttı.

2017 yılına ait Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine esas nüfus sayım sonuçları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklandı. Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Gömü Belde Belediyesi 2017 yılında 2.063 kişi ikamet ederken; 2018 yılında 2.372 ikamet etmeye başladı ve 309 kişi arttı.

Seçim sonucunda 89 delegeden 67 delegenin oyunu Öztürk Köycü, 22 oyu ise Okan Kırca aldı ve Emirdağ Ziraat Odası'nın yeni başkanı Öztürk Köycü oldu.

2018 yılına ait Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine esas nüfus sayım sonuçları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklandı. Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Emirdağ’a bağlı köylerde de düşüşler meydana geldi. Emirdağ’a bağlı köyler arasında en fazla nüfus kaybeden köyler; Aşağıpiribeyli köyü 41, Bademli Köyü 23, Adayazı Köyü 22, Örenköy 20 ve Karaağaç köyü 13 nüfusunu kaybetti. Nüfus kaybeden köylerin daha önceden belde olması dikkatlerden kaçmadı.

Emirdağ'da, İçişleri Bakanlığının 81 ilde eş zamanlı başlattığı 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' kampanyasına büyük destek verildi.

Aslen Emirdağ eşrafından olup; Belçika Brüksel’in sevilen simalarından olup Brüksel’de ikamet eden; Kuzu Kazım oğlu, Kuzu Ceylan Korkmazer kardeşi, Mahmut Korkmazer abisi, Nilay, Koray ve Işılay’ın babaları Oktay Korkmazer vefat etmiştir.

Dile kolay tam 13 yıl ve 15 milyondan fazla ziyaretçi… 10 binden fazla farklı haber ve yazı, 45 binden fazla yorum, günlük ortalama 35 bin sayfa açılımı ve siz değerli gönül dostları…

Parti Afyonkarahisar milletvekili İbrahim Yurdunuseven Emirdağ ilçesi ve Davulga beldesini ziyaret etti.

Emirdağ'da bulunan Alparslan Türkeş Parkı’nın girişindeki harita, Yunan basınında geniş yer buldu. Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesi’nde bir parkın girişinde yer alan tabela Yunanistan’da ses getirdi. Geçen Yıl Mart ayında Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in adının verildiği park girişine Misak-ı Milli sınırları gösteren bir tabela asıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ Belediye Başkan Adayı Barış Can, seçimlere yaklaşırken çalışmalarını hızlandırdı. Barış Can'a Emirdağlı gençlerden destek geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Emirdağ Belediye Başkan Adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Serkan Koyuncu'ya destekler artarak devam ediyor. Emirdağ Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Seçim Koordinasyon Merkezi'nde bir araya gelen partililer AK Parti'nin ve Serkan Koyuncu'nun arkasında olduğu mesajını veriyorlar.

Partiler listelerini bugün ilçe seçim kuruluna teslim ettiler.Buna göre CHP'nin listesi aşağıdaki isimlerden oluştu.

Yerel seçim süreci devam ediyor. AK Parti Emirdağ’da belediye meclisi listesini ve il genel meclisi listesini açıkladı.

31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Emirdağ'da belediye meclisi listesini geç açıklayan parti Milliyetçi Hareket Partisi oldu.

AK Parti Davulga ve Gömü listeleri belli oldu.

Ekranların sevilen yarışması "Kelime Oyunu" Ali İhsan Varol’un keyifli sunumuyla teve2 ekranlarında devam ediyor.Yarışmada Emirdağ soruldu.

Sayın Cumhurbaşkanımızı en uygun zamanında Emirdağ belediyesinde ağırlamak için sözleştik. Projelerimizle Emirdağ’da gönül belediyeciliğini sunmaya söz verdik.

Özdikmen, Emirdağ Organize Sanayi Bölgesinde 4 yıl önce kültür mantarı üretim tesisi kurduklarını, işleri iyi gidince işletmeyi büyütmeye karar verdiklerini söyledi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri, Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu ve Afyonkarahisar İl Başkanlığı yönetimi, AK Parti Emirdağ Belediye Başkan Adayı Serkan Koyuncu'nun Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldılar.

31 Mart seçimleri dolayısıyla 5 olan nüfus 35'e çıktı. Köyün 30 yıllık muhtarı Bekir Tepekaya, bu seçimde aday olmayacağını belirterek, 35 oyun nasıl geldiği konusunda bir araştırma yapılacağını söyledi.

Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H.İbrahim AKTEPE, iş insanlarına “İstihdam Seferberliği 2019” destek ve teşviklerinden yararlanmaları çağrısı yaptı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde “Burası Türkiye, Burada İş Var” sloganıyla başlatılan “İstihdam Seferberliği 2019”da iş insanlarına farklı alanlarda destek verilecek.

Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ Belediye Başkan Adayı Barış Can’ın Girne Caddesinde bulunan seçim bürosu açılışı 27 Şubat 2019 Çarşamba günü gerçekleştirildi. CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleşen seçim bürosu açılışı büyük bir coşkuyla yapıldı.

  • Okunma: 1614

Yorumlar (0)Yorum Yap