Şubat 2020'da Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Şubat 2020'da Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2020 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte 2020 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Şubat 2020

Haberlerin ayrıntıları için turuncu yazılara tıklayabilirsiniz...
Kış mevsiminin vazgeçilmez sohbet ortamlarının ayrılmaz bir parçası olan Arabaşı, Antalya’da ikamet eden Emirdağlıları bir araya getirdi. Antalya’da ikamet eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Kahya, Turizmci Cemal Sayın, Arif Atak, Eğitimci Avni Güzle ve Vedat Turan aileleri bu önemli kültürü Antalya’da sürdürüyorlar.

Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Emirdağ ilçe merkezi 2019 yılından 2020 yılına kadar ilçe merkezinde 172 kişi artı. 2019 yılının yerel seçim yılı olmasına ve arından nüfusunu ikametgahlarına tekrar aldıranların olmasına rağmen Emirdağ’daki nüfus artışı dikkatleri çekti.

Emirdağ’da eğitim-öğretim hizmetlerine devam eden Perihan Kemal Çuna İlkokuluna hayırseverler Kemal SEHAN, Kutlay SEHAN ve İsa YILMAZ’ın katkılarıyla ve İsmail KAYA’nın aracılığıyla yaptırılan Akıl ve Zeka Oyunları sınıfı, Drama Sınıfı ve Tiyatro sınıfının açılışı Emirdağ İlçe Kaymakamı Sayın Abdüssamed KILIÇ, Belediye Başkanı Sayın Serkan KOYUNCU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan EMEKSİZ, diğer daire amirleri ve öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Gömü Belde Belediyesi 2018 yılında 2.372 kişi ikamet ederken; 2019 yılında 2.168 ikamet etmeye başladı ve 204 kişi azaldı.

Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Davulga Belde Belediyesi 2018 yılında 2.345 kişi ikamet ederken; 2019 yılında 2.138 ikamet etmeye başladı ve 207 kişi azaldı.

Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Emirdağ’a bağlı köylerde de düşüşler meydana geldi. Emirdağ’a bağlı köyler arasında en fazla nüfus kaybeden köyler; Yeniköy 41, Aşağıpiribeyli köyü 34, Alibeyce 19, Bademli Köyü 17 ve Yukarıkurudere Köyü 16 kişi olarak nüfusunu kaybetti.

Emirdağ Belediyesi Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya Emirdağ Belediyesi’nden Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ile beraber Fen İşleri Müdür Vekili Serhat Sömer katıldı. Bunun yanında toplantıya ilçemizde görev yapan basın mensupları da katıldı.

Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Emirdağ’a bağlı mahallelerde de düşüş ve artışlar meydana geldi. Emirdağ’a bağlı mahalleler arasında en fazla nüfus kaybeden mahalleler; Menderes Mahallesi 84, Yeni Kacerli Mahallesi 65, Eski Kacerli Mahallesi 45 ve Çilli Mahallesi 28 kişi olarak nüfusunu kaybetti.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan KOYUNCU’nun 56 proje arasında yer alan “Belediye Yeni Hizmet Binasında” sona gelindiği açıklandı.

Açıklanan takvime göre AK Parti ilçeler içerisindeki 8. kongresini Emirdağ’da yapacak. İlçemizde 7 Mart 2020 tarihinde yapılacak olan kongreyle AK Parti yeni ilçe başkanını seçecek.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda benim de daha önce değindiğim önemli bir konuya değindi. Emirdağ’ın nüfusu konusu.

[http://www.emirdag.gen.tr/haber/eskisehir-havalimaninda-uyusturucu-operasyonu-10931]( Eskişehir'de Havaalanında Valizinden Uyuşturucu Çıkan Şüpheli Gözaltına Alındı...
Eskişehir'de, yurt dışından kente satış için getirilen uyuşturucu madde, havalimanı polisleri tarafından ele geçirildi. Narkotik köpeğinin kontrol ettiği valizde yaklaşık yarım kilo esrar ile hassas terazi çıktı.)

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmeye devam ediyor. 56 projesini seçmenlerine sunan ve seçildikten sonra da projelerini birbir yerine getirmeye başlayan Belediye Başkanı Koyuncu, şehir girişleri projesiyle ilgili ayrıntıları geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında açıkladı.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığında görev değişimi oldu. İl Yürütme Kurulunda ve İl Yönetiminde olan dördü görevli toplam beş kişinin görev yerleri değişti.

Yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Emirdağ Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde 8 yıl hapis cezası olan bir şahsı kıskıvrak yakalayarak Bolvadin Kapalı Cezaevi’ne teslim etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 6 Avrupa ülkesine vize muafiyeti sağlanmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

Emirdağ Belediyesi eğitim alanında çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında son olarak öğrencilere yönelik üç oturumdan oluşan ücretsiz deneme sınavları yapılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilecek olan deneme sınavlarına 3-8. sınıf aralığında eğitim gören tüm öğrenciler katılabilecek.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Belçika ziyaretinde hemşerileriyle bir araya gelmeye devam ediyor.

İlçemiz Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde yaptığı istihbarat çalışması sonucu ilçemize uyuşturucu madde getirileceğinin haberini aldı.

Hisarcıklıoğlu, Büyüyen ve Gelişen Afyonkarahisar Ödül Töreni’nin ardından Cumartesi günü akşam saatlerinde Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti.

Belçika’da bulunan Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Temsilcisi Hulusi Irbık ile derneğin Denetleme Kurulu Başkanı Hacı Osman Duran’ın girişimleriyle Belçika’daki hayırsever vatandaşlarımızdan toplanan yardımlarla ilçemizdeki yatalak hastalar için alınan medikal yataklar EKDAD aracılığıyla muhtarlardan bilgi alınarak hastaların tespit edilmesi nin ardından yatalak hastalara ulaştırıldı.

Emirdağ Ofis Caddesinde gece saat 01:20 de meydana gelen kazada edinilen bilgilere göre, kaza, Emirdağ’ın Ofis caddesinde dün gece 01.30’da meydana geldi

[http://www.emirdag.gen.tr/haber/iyi-partide-yardimci-doenemi-10953]( İYİ Parti’nin yeni İlçe Başkanı Ergün YARDIMCI olacak. Yönetim ise; Kadir ÖZDEVECİ, İsmail ŞAHANSUYU, Selim TAŞBULAT, Murat AVCI, Hakan KUŞ, Ö.Faruk GAYRETLİOĞLU, Hüseyin KÖKSAL, Abdurrahman ALBAYRAK, İlhan ÖZKONAKÇI, Hilmi KUTLU, Ebubebir KUŞ’tan oluşuyor.]

  • Okunma: 1583

Yorumlar (0)Yorum Yap