Şubat Ayı Portresi: Yılmaz Altın

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Şubat Ayı Portresi: Yılmaz Altın

www.emirdag.gen.tr Şubat Ayı Portresi Yılmaz Altın

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden Eskişehir’e göç eden bir ailenin çocuğu olarak 1957 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen Altın, ilk ve orta eğitimini Eskişehir’de tamamladıktan sonra Erzurum Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 1981 yılında Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı yıl Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Kooperatifler 18. Bölge Müdürlüğünde Etüt Proje Mühendisi olarak göreve başladı.

1982 yılında T.C.Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünde Ziraat Yüksek Mühendisi olarak görevlendirildi. Ziraat Bankasında 33,5 yıllık çalışma hayatında ülkemizin çeşitli yerlerinde (Hakkari, Erzurum, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Aydın, Akhisar, Yalova, Sakarya) insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır düsturuyla sürdürdüğü çalışmalarını “Halka Hizmet, Hakk’a hizmet” inancıyla siyaset sahnesinde sürdürme karar aldı ve 1 Kasım 2015 yılında yapılan 26.Dönem Milletvekili seçimlerinde AK Parti Eskişehir Adayı olarak siyasete atıldı. 2016-2017 yılları arasında Ankara ve Aksaray ilindeki firmalarda kayyumluk yaptı.
24 Haziran 2018 yılında yapılan 27. Dönem milletvekili seçimlerinde AK Parti Eskişehir aday adayı oldu. 31 Mart 2019 yılında yapılacak seçimleri için de Eskişehir Odunpazar Belediye Başkan Aday adayı oldu.

  • Okunma: 2809

Yorumlar (0)Yorum Yap