Tarım ve Hayvancılıkta Göz Dolduran İlçe: Emirdağ

Haberler / Güncel

Tarım ve Hayvancılıkta Göz Dolduran İlçe: Emirdağ

Kaymakam Osman Bilici, “Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı” kapsamında bu yıl uygulanacak hibe programı hakkında üreticilerimizi bilgilendirmek ve uygun projelerin desteklenmesini sağlamak amacıyla düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

Köy muhtarları ve üreticilerin katıldığı toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Kaymakam Bilici, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İlçemiz tarımsal üretim ve hayvancılık bakımından ilimizin ve bölgemizin lokomotifi konumundadır. Dünya genelinde son zamanlarda yaşanan sorunlar bizlere tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Gıda arzının ve güvenliğinin sağlanması bizler için çok büyük öneme sahiptir. Bunun için tarımsal üretimde kendi kendimize yeterliliğimizi sağlamak ve korumak için gerek üreticiler olarak gerekse devlet olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmamız gerekmektedir. Bu kapsamda ilçemiz tarım ve hayvancılığının gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle muhtarlarımızın kendi köy ve mahallelerindeki üreticileri yönlendirmeleri ve teşvik etmelerini istiyorum” dedi.

Kaymakam Bilici ayrıca “Emirdağ, hem ilimizde hem de ülkemizde tarımsal ve hayvansal üretimde göz dolduran bir ilçe konumundadır. İlçemiz bu destekleme kapsamında 2022 yılında ilimizde sulama projelerinde en fazla proje ile en yüksek desteği alırken, makine-ekipman desteğinde de il merkezinden sonra en fazla projeyle en yüksek desteği almıştır. Bunların dışında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu çeşitli projelerle de üreticilerimiz desteklenmektedir. Her koşulda üretime aralıksız devam eden alnı terli, eli nasırlı, gönlü sevdalı üreticilerimize gönülden teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Bilici’nin konuşmasının ardından Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanları tarafından Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı ve hibe programları hakkında köy muhtarları ve üreticilere bilgilendirme yapıldı.

  • Okunma: 1008

Yorumlar (0)Yorum Yap