Tedbirler Devam Ediyor

Haberler / Medya

Tedbirler Devam Ediyor

Geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da yani bugünden itibaren 21.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı kısıtlaması uygulanmaya devam edecek. Ancak bu hafta geçen haftadan farklı olarak 65 yaş üstü ve 20 yaş altı belirlenen saatler dahilinde sokağa çıkabilecek. Yine saat 10.00’dan 17.00’ye kadar evinize en yakın marketten, bakkaldan alışveriş yapabileceksiniz. Kısıtlama geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Pazartesi sabah 05.00 itibariyle sona erecek. Alışverişlerinizi ve diğer planlamalarınızı buna göre yapın. Anlayacağınız bu hafta da ilçemiz Cumhuriyet Meydan boş kalacak...

Bir süredir gündemde ‘aşı’ meselesi var. Ülkemiz Çin’den 50 milyon doz aşı aldı. Bu aşılar kimlere nasıl yapılacak Sağlık Bakanlığı belirleyecek. Ancak, anladığımız kadarıyla önümüzdeki haftalarda ve aylarda aşı olmadan uçağa, otobüse vs. toplu ulaşım araçlarına binilemeyecek. Aşı zorunlu mu olacak, kimlere öncelik tanınacak, şartları neler olacak bunların tamamı önümüzdeki günlerde netleşecek. Zamanla tüm ayrıntılarını öğreneceğiz.

Maalesef ilçemizde koronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlere her geçen gün yenileri ekleniyor. Çarşamba günü de maalesef ilçemizde bayan kuaförlüğü yapan Gürbüz Pamuk virüsten dolayı hayatını kaybetti. Daha öncesinde de maalesef annesini kaybetmişti. Bir kez daha belirtmekte fayda var bu iş gayet ciddi ve şakaya gelir bir tarafı yok. Bugün ‘virüse yakalanmış’ diye duyduğumuz bir tanıdığımızı birkaç gün içinde ‘virüsten dolayı ölmüş’ diye duyabiliyoruz. Bu yüzden bir süre daha tedbirlere sıkı sıkıya uymalıyız. Uygulanan tedbirlerle önümüzdeki günlerde vakaların azalması tek temennimiz.
Sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun...> Mustafa Koyuncu

  • Okunma: 1986

Yorumlar (0)Yorum Yap