Tek Bir Elden Değil, Hep Bir Elden

Haberler / Güncel

Tek Bir Elden Değil, Hep Bir Elden

Kadın Kültür Evleri ve Gün FM işbirliğinde düzenlenen Kadına Dair programına Emirdağ Kadın Kültür Evi Müdürü Serdal Lökçü ile Kadın Kültür Evi Katılımcısı ve Kadın Kooperatifi Üyesi Sevcan Sönmez konuk olarak katıldı.
Emirdağ Kadın Kültür Evi’nde yaptıkları çalışmalara değinen Emirdağ Kadın Kültür Evi Müdürü Serdal Lökçü, “Bakliyat paketlemeden, ahşap zeka oyuncaklarına, masa örtüleri ve runnerlardan, cam ürünleri üretimine, kilim dokumadan boyama tablo ürünlerine kadar geniş yelpazede üretimlerde bulunuyoruz. Çok yakında mutfak atölyemiz ile de yöresel gıda ürünlerimizin üretimlerine geçeceğiz. Emirdağ Kadın Kültür Evi satış ofisimiz faal durumda. Dileyen vatandaşlarımız ofisimize gelerek ürettiğimiz ürünlerden satın alabilirler. İnternetteki siparişler arasında bakliyat ve tekstil ürünlerimiz çok tutuldu. Biz kooperatif olarak bu sene Ramazan kolileri hazırladık ve sipariş olarak şimdiden 4 bin koliyi bulmuş durumdayız. Bizler tek bir elden değil, hep bir elden üretmeye devam ediyoruz. Başta Sayın Valimiz Gökmen Çiçek, Saygıdeğer eşleri Sümeyra Çiçek, Emirdağ Kaymakamımız Osman Bilici ve Emirdağ Belediye Başkanımız Serkan Koyuncu’ya ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
“Emirdağ insanı geleneklerine bağlıdır”
“Kadın ve kültür kavramları Emirdağ ilçemizin mihenk taşlarıdır” diyen Kadın Kültür Evi Katılımcısı ve Kadın Kooperatifi Üyesi Sevcan Sönmez, “Emirdağ ve yöresinde bulunan kültür kaynaşmaları diğer ilçelerden farklıdır. Emirdağ’ı Türkmen ve Yörük kültürünün yanı sıra geniş bir yelpaze gibi değerlendirmek gerekir.Amorium’dan bugüne gelen bir kültürden bahsediyoruz. Emirdağ insanı gelenek ve göreneklerine bağlı, doğumdan ölüme, düğünden evlerimizdeki düzene kadar belli düzende hareket etmeye devam etmiştir. Emirdağ’da kadınlarımız her zaman ön planda olmuştur. 1960’lı yıllarda başlayan Avrupa’ya göç hareketinde bile kadınlarımızın büyük özverisi vardır. Evini barkını, tarlasını bırakıp yıllarca Avrupa’ya ayak uydurmaya çalışan erkeklere Emirdağlı kadınlarımız dimdik durarak destek vermiştir. Ailelerin Avrupa’ya gitmesiyle birlikte orada da kültürümüzü sürdürmeye devam eden kadınlarımız olmuştur. Kadın Kültür Evleri ile Emirdağ’da süre gelen kültürümüzü gençlerimize öğretmek, unutulan kültürü yeniden hatırlayarak gelecek kuşaklara aktarmak için önemli bir merkez olmuştur. Kadınlarımız önceki dönemlerde Emirdağ’da çeşme başlarında birbirleriyle etkileşim kurarken, artık Emirdağ Kadın Kültür Evlerinde bu havayı yakalamaya çalışıyoruz. Bir bakmışsınız yıllar önce çeşme başında yakılan türküler artık kadın kültür evinde yakılmaya başlanacak kimbilir” diye değerlendirmede bulundu.

  • Okunma: 1488

Yorumlar (0)Yorum Yap