Temmuz 2018'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Temmuz 2018'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2018 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2018 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Temmuz 2018

Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesi sınırları içinde bulunan Samanlı Yaylası Şenliğine acı düştü. Şenlik için bir gün önceden yaylaya giden ve çadır kuran şahıs ve iki torunu ölü, oğlu ise baygın bulundu.

Emirdağ ve bazı köylerinde hayvan hırsızlarıyla mücadele başladı. Emirdağ İlçesinden Başkonak Köyü Topçular Mahallesinde R.E. ye ait 6 adet büyükbaş hayvan sürüklenerek kaçırılmaya çalışılmış, kaçırılma esnasında hayvanlara işkence çektirildiği tespit edildiği öğrenildi.

Olay ile ilgili yapılan araştırma ve istihbari çalışmalar sonucunda, şüpheli 1 şahsın büyükbaş hayvanları yaya olarak Bolvadin İlçesi Kemerkaya Kasabasına doğru götürdüğü tespit edilmiş ve yapılan çalışmalar neticesinde, 27 Haziran 2018 günü şüpheli hayvanlar ile birlikte yakalanmıştır.

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesindeki açık cezaevinden firar eden zanlı Eskişehir'de yakalandı.

Gurbetçisi ile Dünya çapında üne sahip olan Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde Rusya'da devam eden 2018 FIFA Dünya Kupası yarı final maçında Fransa ile Belçika milli takımları arasında oynanan müsaba için Emirdağ Cumhuriyet meydanına dev ekran kuruldu.

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümü nedeniyle Emirdağ'da Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar Emirdağ Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbeti için toplandı. Ofis Caddesinde bir araya gelen Emirdağ Protokolü ve vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla Emirdağ Cumhuriyet Meydanına kadar Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirdi.

CHP Afyonkarahisar önceki İl Başkanı ve Kurultay Delegesi Kemal Demirkırkan, "CHP'de başlayan değişim çağrısı Afyonkarahisar'da karşılık buldu" dedi. CHP Afyonkarahisar önceki İl Başkanı ve Kurultay Delegesi Dr. Kemal Demirkırkan partide değişim isteyen kurultay delegeleriyle birlikte CHP Genel Merkezi'ne iletilmek üzere kurultay çağrısı yaparak Noter'e imza verdi.

Eskişehir'de polisin Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanı'nda, özel eğitimli köpek ile yaptığı kontrolde bir yolcunun valizinde uyuşturucu bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a Emirdağ İlçesi'nde bulunan devlet yurtlarında İsmailağa cemaati tarafından ders verilip verilmediğini sordu.

  • Okunma: 1600

Yorumlar (0)Yorum Yap