Temmuz 2020'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Medya

Temmuz 2020'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2020 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte 2020 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Temmuz 2020

Haberlerin ayrıntıları için turuncu yazılara tıklayabilirsiniz...
Emirdağ Belediyesi tarafından yapımına başlanan yeni kabristan çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, çalışmaları yerinde inceledi.

Emirdağ Kalkınma ve Dayanışma Derneği –EKDAD- öncülüğünde bir araya gelen gönüllüler daha temiz bir Emirdağ hareketiyle 20 gün boyunca Emirdağ'ımızın muhtelif yerlerinde gönüllü temizlik gerçekleştirecekler.

Emirdağ Belediyesi, e belediye hizmeti ile web sitesini kullanarak emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ödeme ve borç sorgulama dönemini başlattı.

Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından Motorlu araçlar teknolojisi alanındaki öğrencilerinin günümüz teknolojisinde üretilen araçlar üzerinde eğitim almaları doğrultusunda Toyota Otomotiv Türkiye A.Ş. yapılan resmi başvuru sonucunda okula 1 adet yeni otomobil kazandırıldığı bildirildi.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Mart ayından bu yana salgın sürecini çok iyi yönettiklerinin altını çizdi ve gurbetçilerimizi Türkiye’nin salgından en az etkilenen ve en temiz yerleşim yerlerinden birisi olan Emirdağ’a davet etti.

Emirdağ Belediyesi, 12 Temmuz Pazar günü Emirdağ İlçe Otogarı'nda Emirdağ Açık Oto Pazarı’nın kurulacağını duyurdu. Başkan Serkan Koyuncu, "Oto pazarımız ilçemizde önemli bir ticaret alanı olacak” dedi.

Emirdağ'a bağlı Aşağı Piribeyli köyünde 10 Temmuz akşam saatlerinde köpek yüzünden çıkan tartışmada, bir kişi hayatını kaybederken, bir çocuk da ağır yaralandı.

Çin'in Vuhan kentinde başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'ye de yayılan yeni tip korona virüs Covid-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz hafta Emirdağ'da (Covid-19 tanısı konularak Emirdağ Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 5 kişinin iyileşerek taburcu edildiği öğrenildi. Son hastaların iyileşmesiyle birlikte ilçede tespit edilen vaka kalmadığı öğrenildi.)

Emirdağ’da son yıllarda gündemde olan ve birçok Emirdağlının merakla beklediği doğalgaz çalışmalarının ne durumda olduğunu Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu açıkladı. Koyuncu, Kanal 3 televizyonunda katıldığı programda Emirdağ’daki doğalgaz çalışmalarındaki son durumu ve hangi mahallelerde doğalgaz çalışmalarına başlanacağının bilgisini paylaştı.

427 mülki idare amirinin görev yerleri değişti. Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre Emirdağ Kaymakam Vekili Abdüssamet Kılıç, Merkeze atanırken, Emirdağ’a ise Batman Kozluk Kaymakamı Osman Bilici atandı.

Emirdağ Bolvadin ilçe sınırımızdaki Yedikapu Barajı ilk canını aldı.

Emirdağ Belediye Başkanlığı, park bahçeler ve şehrin çeşitli yerlerinde kullanılacak olan banklardan üretilmesi için Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile anlaşma yaptı. Pandemi sürecinde meslek liselerinin üretmesinin öneminin daha da artmasıyla birlikte Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ’da bulunan meslek lisesi ile görüşerek Emirdağ’da bank üretimine başlandığını duyurdu.

Emirdağ'da değişim tüm hızıyla devam ediyor. Koronavirüs salgını nedeniyle yavaşlayan çalışmalar, normalleşme sürecinin ardından hızlanıyor. Yaz başında Emirdağ Konya Caddesinin baştan sona asfaltlanıp yepyeni bir cadde çalışmalarının yapılmasının ardından; kaldırım ve üst yapı çalışmalarında son aşamaya gelindiği öğrenildi.

Emirdağ'a bağlı Yenikapı ve Hamzahacılı köyleri arasında yer alan Sakarya nehrinin kollarından birisi olan Pınarbaşı mevkiinde son yıllarda yaşananlar tepkilere neden oluyor.

Afyonkarahisar ili Emirdağ ilçesine bağlı Aşağı Piribeyli köyünde tarla yollarının açılması ve taş döşeme çalışmaları il özel idaresi yetkililerince yerinde incelendi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte her yıl Emirdağ'da bir mekan ziyaretçi akınına uğruyor. Kimi yıllarda yeni açılan mağazalar, kafeler, restaurantlar ilgi görmüşken; bu yıl Emirdağ Belediyesi tarafından kurulan Emirdağ Kültür Evi hem gurbetçilerin hem de il dışından Emirdağ'a gelenleri uğrak yeri oldu.

Bir süredir sosyal medyada ve ilçemizde gündemi meşgul eden sitemiz www.emirdag.gen.tr ve Emirdağ gazetesi'nin de "PINARBAŞI NE OLACAK?” başlığıyla manşetine taşıdığı ilçemiz Pınarbaşı Mevkisiyle ilgili sevindirici bir gelişme yaşandı. Bilindiği üzere bilinçsizce açılan sulama kuyuları ve çeşitli sebeplerden dolayı ilçemiz Pınarbaşı Mevkisi bataklığa dönüşmüş ve kuruma noktasına gelmişti.

Emirdağ ilçesine bağlı Sığracık köyündeki tarım arazilerinde oluşan derin obruklar köylüleri endişelendirdi.

Emirdağ'a bağlı Hisar köyü sınırlarında buluna Amorium antik kentinde kazı çalışmaları devam ederken; yüzyıllar öncesine ait yapılar gün yüzüne çıkarılıyor. Yapılan açıklama ile 9. yüzyıl Bizans dönemine ait olduğu tespit edilen, içi buğday dolu 11 küpün –pitos- yer aldığı tahıl ambarı bulunduğu bildirildi.

  • Okunma: 2649

Yorumlar (0)Yorum Yap