Temmuz Ayı Portresi: Hulusi Kahya

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Temmuz Ayı Portresi: Hulusi Kahya

Emirdağ'ın Yaşa Platformu www.emirdag.gen.tr Temmuz ayı portresi olarak insaniyetçilik, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık çerçevesinde kamu yararına çalışan yarı-gönüllü sosyal hizmet kuruluşu Türk Kızılayı Derneği'nin Emirdağ şubesinin 31 yıllık başkanı Hulusi Kahya'yı tanıtıyor.

Temmuz Ayı Portresi: Hulusi Kahya - Emirdag.gen.tr1936 yılında Emirdağ'da dünyaya gelen Hulusi Kahya, ilk ve orta eğitiminin Emirdağ'da tamamladı. Kendi deyimiyle "O zamanlar okul olsa daha okuyacaktım" diyen Kahya, vatani görevini Ankara ve Ağrı'da yüksek sürat telsiz operatörü olarak tamamladı. 1961 yılında Emirdağ Devlet Hastanesi tarafından açılan imtihan sonrası Emirdağ Devlet Hastanesi'ne memur olarak atandı. Emirdağ Devlet Hastanesi Döner Sermaye Sorumlu Saymanı olarak görevini sürdürürken; 1979 yılında Türk Kızılayı Emirdağ Şubesi başkanı olarak seçildi.

Temmuz Ayı Portresi: Hulusi Kahya - Emirdag.gen.trHer yıl yapılan seçimleri kazanarak bu yıla kadar gelen Hulusi Kahya 31 seçim gördü. Emirdağ Devlet Hastanesi'ndeki görevinden 5 Temmuz 1984 yılında emekli olduktan sonra; Emirdağ Uzun Çarşı'da tuhafiye işiyle uğraşmaya başladı. Türk Kızılayı'nı kendine sorumluluk edinen Hulusi Kahya 1984 yılından itibaren her yıl Emirdağ'a bağlı köy ve beldelerde Ramazan ayının ilk haftalarında erzak yardımları ve ihtiyaç sahiplerine elbise yardımında bulunulmasını sağladı. Köylerde Türk Kızılayı'nın sorumluluğunu yerine getirerek sünnetler yaptırdı.

Temmuz Ayı Portresi: Hulusi Kahya - Emirdag.gen.trTürk Kızılayı Genel Merkezi tarafından 50 öğrenciye Kızılaya ait kamp merkezlerinde kamp yaptırdı. Emirdağlı öğrencileri Kızılay burslarını kullandırdı. Genel merkezle Emirdağ arasındaki sıkı ilişkiler Türk Kızılayı'nın Emirdağ şubesine ilgisini daha da artırdı. Emirdağlı gurbetçilerimizin yardımlarıyla 3 tane ambulans Kızılay Emirdağ şubesine kaydolurken kullanıma hazır olmayan ambulanslar trafikte çekildi ve Emirdağ şubesi bünyesinde şimdi 2000 model Mercedes marka ambulas, 400 dekar tarla, Emirdağ Uzun Çarşı'da eski emlak bankasının olduğu bina, halk tarafından bağışlanmış 3 adet ev yer alıyor.

Emirda şubesinde 1 memur (Turgut Sağlam) ve 1 başkan(Hulusi Kahya) görev alıyor. Kahya'nın görevdeki başarılarından ötürü 2 defa altın madalya, defalarca bronz ve gümüş madalya ve onlarca teşekkür belgesi var. Evli ve 2 çocuk babası Hulusi Kahya, iki kez hac vazifesini yerine getirdi.

  • Okunma: 7584

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • metin edeer

    Hulisi abi emirdaginda taktir ettigim bir kac baskanlarin icindedir keske emirdagimizda hulisi kahyalar daha cogalsa,uzun omùrler diliyorum abi.

  • Rüştü YÜCE

    Sevgili Eniştem; Keşke herkez Emirdağ'a senin yaptığın özverili, çalışmalarıyla katkı sağlasaydı...Emirdağ şimdi bambaşka olurdu...Allah uzun ömür versin...
    Kıbrıs'tan Sevgiler...

  • CEYLAN MORCA

    SEVGİLİ BAŞKANIM YAPTIGINIZ CALIŞMALAR TAKDİRE ŞAYANDIR TEBRİK EDER SAGLIKLI UZUN ÖMÜRLER DİLERİM SAYGILARIMLA CEYLAN MORCA

  • fatıh yaldızkaya

    emirdaga yapmıs oldugu hızmetlerden dolayı kendısını kutlar uzun saglıklı bır omur dılerım

  • yuceer guven

    hulusi amca yaptigin calismalar ve hizmetler takdire sayandir. seni en icten dileklerimle tebrik eder ellerinden operim. GUVEN YUCEER TV5 BELCIKA TEMSILCISI