Topkaya'dan Zehir Zemberek Açıklama

Haberler / Özel Haber

Topkaya'dan Zehir Zemberek Açıklama

Afyonkarahisar Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nden son günlerde kendilerine yönelik iddialara karşı bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Topkaya ve yönetim kurulu üyeleri yaptı. Açıklamada şunlara yer verildi: "İnternet üzerinden yayın yapan www.emirdag.gen.tr adlı haber sitenizde birliğimiz aleyhinde Mutlu Ocak ve arkadaşlarının bir açıklaması yayınlanmıştır. Bu açıklamada “yıllardan beri birliğimizde yolsuzluk yapıldığını, bu yolsuzlukların artarak devam ettiğini bildiklerini, birlikten ve birlik başkanından defalarca bilgi istemelerine rağmen bilgi verilmediğini, bu yolsuzluk iddialarına dur demek için imza toplayıp genel kurula gitmek istediklerini bundan sonuç alamadıklarını,bunun üzerine yolsuzlukları savcılığa bildirdiklerini ve başka gereken yerlere başvuru yaptıklarını, bunun üzerine savcılığın bir soruşturma başlattığını ve bunun takipçisi olacaklarını” beyan etmişlerdir. Mutlu Ocak ve arkadaşlarının birlik üyeliğinden ihracıyla ilgili yapmış oldukları şikayet üzerine Emirdağ Cumhuriyet Savcılığı tarafından bir soruşturma başlatılmıştır. Bu şahıslar ana sözleşmenin ve yönetmeliğin ilgili maddeleri gereğince birlik aleyhinde faaliyetleri sebebiyle birlik üyeliğinden Haziran 2011 içerisinde ihraç edilmişlerdir. Bu ihraç işlemine karşı savcılığa şikayette bulunmuşlardır. Savcılık soruşturması bu konudadır.Mutlu Ocak ve arkadaşları, Şubat 2011’den beri birliğimiz ve yönetim aleyhinde iftira ve propaganda kampanyası başlatmışlardır. Haziran 2011’den beri de birliğimiz üyesi değillerdir. Geçmişte olduğu gibi eğer bugün de müracaat etmiş olsalardı, üye olmamalarına rağmen kendilerine her türlü bilgilendirme birliğimiz tarafından yapılırdı. Birliğimiz 2006 yılında Emirdağ ilçemizdeki koyun, keçi yetiştiricilerinin öncülüğünde Afyonkarahisar il birliği olarak Emirdağ’da kurulmuştur. Mutlu Ocak’ın abisi Ömer Ocak ve arkadaşlarından bazıları (Tahir Gürkan, Kadir Şevik, Hüseyin Karaca… gibi” da birliğimizin kurucu üyesi ve yönetim-denetim kurulu üyeliklerinden bulunmuşlardır. Birliğimiz ana sözleşmesi ve mevzuatı gereğince 4 yılda bir genel kurul yapma durumundayken dahi, 3 yılda 3 kez genel kurula gitmiştir. Üyelerinin görüş ve önerilerine ve değerlendirmelerine başvurmuştur. 4. Genel kurulunu da zamanında yapacaktır. Bugüne kadar yapılmış olan genel kurullarımızın hepsinde farklı başkan adayları ve farklı listeler çıkmasına rağmen, birlik aleyhinde böyle olumsuz tavır ve tutum içerisine girilmemiştir. Daha önce aday olan kişilerin hiçbirisinin de üyeliği sonlandırılmış değildir. Yapılan genel kurulların hiç birinde ne aday olanlar tarafından ne de başkaca bir üyemiz tarafından, bugün başkanlığa aday olduğunu söyleyerek basına asılsız iddialarda bulunanların ama birliğin şuan itibariyle üyesi dahi olmayan bu kişiler tarafından iddia edildiği gibi hususlar genel kurul gündemine gelmemiştir.

Bu kişilerin asıl amaç ve niyetlerini birliğimiz çok iyi biliyor ve ona göre değerlendirmiştir. Birliğimizin güçlendiği her adımda; birliğe araç alınırken, Emirdağ’ın en güzel yerinde 600 metrekare birliğimize yakışır bir birlik binası alınırken ve birliğimizin Avrupa Birliği hibe destekleriyle ve et süt entegre ve yem fabrikaları kurmaya çalışırken bu şahıslar sürekli birliğin bu işleri yapmasının imkansız olduğunu, iflas edeceğini vs olumsuz ve engelleyici tavırlar içersine girerek birliği zaafa uğratmak üzere yönetimden istifa etmişler, etkileyebildikleri bazı yönetim kurulu üyelerimizi de istifa ettirmişlerdir. Birlik içerisindeki bütünlüğü ve dayanışmayı bozucu tavırlarında ısrarcı olmalarından dolayı da Birlik üyeliğinden ihraç edilmişlerdir. Bütün bu engellemelere rağmen birliğimiz personel sayısını, araç sayısını, hizmet ve üretim kapasitesini artırmış, kendi binasını almış ve Emirdağ Organize Sanayi Bölgesinde kendi adına 4 adet arsa tahsis ettirmişlerdir. Türkiye’deki birlikler arasında bu işleri yapan ilk ve tek birlik bizim birliğimizdir. Bu işler sebebiyle diğer birliklere örnek olarak gösterilmektedir. Açıklama yapan kişilerin gerçek niyetlerinin birliğin gelişmesini engellemek olduğu çok açıktır.

Şöyle ki; birliğin lehine ve menfaatine uygun hareket ve niyete sahip olduklarını üyelerimiz görselerdi bunların başkanlığı için imza desteğinde bulunur, imzalarını da geri çekmezlerdi. Üyelerimizi kandırarak aldıkları birkaç imzayı da üyelerimiz gerçekleri görüp geri çekmişlerdir.

Mutlu Ocak, Emirdağ OSB’de birliğimiz adına tahsis edilen 4 arsayı bazı etkilemelerle iptal ettirerek kendisi adına tahsis ettirmiştir. Bu arsaların iptalinden cüret alarak “Arsaları aldım, birliği başkanlığını da alacağım” diyerek iftira kampanyalarına başlamışlardır. Söz konusu şahsın birliğimiz adına tahsis edilen arsaları iptal ettirerek kendi adına tahsis ettirmesi sebebiyle birliğimiz büyük miktarda maddi zarara ve zaman kaybına uğramıştır. Açıklama sahibi Mutlu Ocak ve ekibi birliğimiz adına tahsis edilen bu arsaları birliğimizden alarak kendi adına yem fabrikası kurmuştur. Kendisinin kurduğu bu tesise rağmen birliğin tekrar adına arsa tahsis ettirip; bu yatırımlarını gerçekleştirmek istemesini engellemek yolunu birliğin başına geçerek kendi kurduğu tesisin üretimini birliğe pazarlamak niyetinde olduğu aşikârdır. Hiçbir birlik üyesinin birlik menfaatiyle çatışmaya girmesi ve rekabet etmesine birlik hukuku ve ruhu müsaade edemez. Ana sözleşmemiz ve kanunlar da bu durumu yasaklayarak ihraç sebebi saymıştır. Bu şahısların şahsi menfaatleri uğruna birliğin ve birlik üyelerinin yararına olan yatırımlardan vazgeçmeyeceğiz. Yapılan açıklamaları ciddiye almadığımız gibi kötü laf sahibine yakışır diyerek birliğimizin menfaatinin önüne çıkan engelleri aşarak yolumuza devam edeceğiz. Birliğimiz üyelerinin menfaati için hayati derecede önemli olan kaliteli, ucuz, taksitli yem ihtiyacının karşılanması noktasında bu yatırım 2011 yılının son çeyreğinde gerçekleşecektir. Bundan açıklamayı yapanların kuşkusu olmasın.

Savcılığa yapmış oldukları suç duyurusunda ve ilgili yerlere yaptıkları şikayetlerden emin olsalardı; bu şikayet ve soruşturma sonuçlarını bekleme, sabır ve saygısını gösterirlerdi. Ellerinde suç unsuru olacak bir şey varsa bunları savcılığa sunmalarını tavsiye ederiz. Savcılığa, bakanlığa, merkez birliğine, tarım il müdürlüğüne başvuruda bulundukları halde suyu bulandırmak, çamur at izi kalsın ve bulanık suda balık avlamak hesabında kamuoyunda birlik aleyhinde suç teşkil edecek şekilde haksız yere yalan ve iftiralarla dolu açıklamalarına karşı bunları muhatap kabul ettiğimizden değil, kamuoyumuzu aydınlatmak ve bilgilendirmek için böyle bir açıklama yapma gereği duyulmuştur. Temiz bir birlik isteyenler kirli emellerini birliğimizden uzak tutsunlar yeter.

Bu vesileyle tüm üyelerimizin ve halkımızın Ramazan Bayramı’nı kutlar, saygılar sunarız.

Yönetim Kurulu Adına
Mevlüt Topkaya"

  • Güncelleme: 31.08.2011 12:51
  • Okunma: 5542

Yorumlar (10)Yorum Yap

  • isimsiz

    türkiyede hicbir birliğin yem fabrikası yokken sizlerin var.bu BİRLİK YEM HEPİNİZİN SAHİP CIKIN!!

  • kerem

    baskanım o koltuk sıze yakısıyor dıger adayın ne amacla geldıgını herkes bılıyor

  • Haci Hali Yigit

    Bu koltuklar neden bu kadar tatli geliyor, bu bir bayrak yarisi olarak gorulmuyor 6 yil 10 yil o koltuklardan kalkilmiyor anlamiyorum. Bu bir hizmet yarisidir, birisinin yaptigini digeri dahada ileriye tasima gayreti icinde olmalidir.

  • bencede adalet

    birlik malını birlik üyelerine hizmetten çok kendi şahsi hizmetlerine kullanılmıyor. birde şimdiki yönetim yaptıklarına güveniyor ve yolsuzluk yapmadık diyorlarsa hodri meydan deyip seçime gitselerdi neden eleştirenleri üyelikten atmaya kalkıyorki????

  • ADALET BULACAK

    BASKANIM EMİRDAĞ KIMIN NE OLDUGUNU O KOLTUGU SIZIN NE ZORLUKLARLA ALDIGINIZI BILIYOR ARKANIZDAYIZ ...

  • hakkı

    BAŞKANIM CEVABINIZI VERMİŞŞSİNİZ SONUNA 3 NOKTASINIDA PROJELERİNİZ GERÇEKLESİNCE İNSALLAH SAYGILAR BAŞKANIM AFYONLULARA BIRAKMA O KOLTUGU ...

  • volkan gurkan

    sız boyuna ugrasp durun yarın gelır afyonlu bırlıgıde alır gıder burdan

  • emirdağlıya

    siz inanıyomusunuz bu sözlere vicdanınız rahatmı soruyorum size

  • adalet

    madem üyelikten çıkarma işlemi de neden 25.08 2011 de baskın yapıldı birliğe. dosyalar nere gitti kaç kişi götürdüler. birlik arabası nasıl kaza yaptı kim yaptı yüksel alkollu başkan yapma dı mı resmi kayıtlar da var. bırakın artık batıyorsunuz

  • ceki

    iyi de baskan bırlıge arac aldın sürekli büyüyom diyon aracı hangi üyelere ulaşmakta kullanıyon senin üyeler senin cobanlar heralde birliğin arabası günlük balcam yaylasına cıkıyor kötü söz sahibine yakışır diyorsunuz gercekten sahibine yakışıyor
    kamoyu neyin ne olduğunu cok iyi biliyor perşembe gününkü baskınızıda biliyoruz