Türk Eğitim-Sen’den Öğretmenler Günü Mesajı

Haberler / Eğitim

Türk Eğitim-Sen’den Öğretmenler Günü Mesajı

Türk Eğitim-Sen Emirdağ temsilciliği öğretmenler günü vesilesi ile mesaj yayınladı. Mesajda;

“Fedakarlığın, şefkatin ve özverinin temsilcisi, kutsal mesleğin neferi değerli Öğretmenlerimiz; Başöğretmen Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” vecizesinden hareketle geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştiren, toplumların şekillenmesinde söz sahibi olan kuşkusuz ve mutlak öğretmenlerdir.

Kıymetli meslektaşlarım, gelecek nesillerin sizlere emanet edilmesinin bilinç ve şuuru ile hareket ederek, sadece akademik eğitim değil, Vatana, Millete ve topluma faydalı, ahlaklı, dürüst, çalışkan, üretken ve karakterli gençler yetiştirmek için eğitim noktasında da üstün çaba gösteriyorsunuz. Öğrencilerimizi hayata hazırlarken, zorluklarla mücadele etmeyi, haksızlığın karşısında dik durmayı, anlık menfaatler için özümüzden ve değerlerimizden taviz vermemeyi öğretmeye çalışıyorsunuz. Vatan ve Millet sevgisi ile Yüce Türk Milletini, ilim ve irfanda, bilim ve teknolojide en üst düzeye çıkaracak, küresel rekabette en ileri seviyeye getirecek gençleri yetiştirmek için her türlü cefaya katlanan fedakar öğretmenlerimiz, unutmayalım ki bu kutsal meslek saygınlığını asla yitirmeyecektir.

Aziz öğretmenler, özellikle son yıllarda sistem kargaşası ile boğuşan eğitim camiasını, liyakatın bittirildiği, adamcılığın ön plana çıkartıldığı kadrolaşma hareketi ile daha sıkıntılı günler beklemektedir. Eğitim yöneticilerinin tek hedefleri, eğitiminin kalitesini arttırmak olmalı, maalesef makam ve mevkii kaygısı eğitimin önüne geçmiş görünmektedir. Adamcılığın etkin olamaması gereken yegane kurum Milli Eğitimdir. Diliyoruz ki öğretmenlerimizin baş tacı yapıldığı, hak ettikleri itibarın verildiği günlere bir an önce kavuşalım.

Yıllarca okuyup kendini bu mesleğe hazırlayan ancak ataması yapılmayan öğretmenlerimizin de bir an önce mesleklerine başlamasını ve atamalarının yapılmasını diliyoruz.


Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenler gününüzü kutluyor, Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevleri başında şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz. Saygılarımla.

Türk Eğitim-Sen Emirdağ Temsilciliği Yönetim Kurulu Adına Yavuz Öztuncer”

  • Okunma: 3877

Yorumlar (0)Yorum Yap