Türk Solunun Ters Düşüşü ve Ergenekon

Köşe Yazıları / Timuçin

Türk Solunun Ters Düşüşü ve Ergenekon

Vay efendim, İlhan Selçuk mu darbe yapacakmış? Vay efendim,öğretim görevlileri, rektörler nasıl terör örgütü üyesi olabilirmiş? Vay efendim, bu silahlarla mı darbe yapılacakmış? Vay efendim, onursal başsavcının evi nasıl aranabilirmiş? Türkiye’de kahraman bir savcının cesurca açtığı bu davayı düne kadar bir kısım medya ve ulusalcı tayfalar böyle hafife alarak yaşadı. Dün ne oldu peki? Gözaltına alınan bazı şüphelilerin evlerinden çıkan krokilere dayanılarak yapılan aramalarda yer altından cephanelikler çıkmaya başladı. Bu cephanelikler ordunun envanterine kayıtlı suikast silahları , el bombaları, bomba yapımında kullanılan malzemeler, lav silahları... Peki ne olacaktı bu silahlar, bu kahramanlar (Ergeneokon tayfası) PKK ile mücadelede kullanılmayacaktı herhalde. Ben söyleyeyim o halde ; kardeşin kardeşi kırması için kullanacaklardı.

Benim aklımın almadığı esas nokta ise şu; yıllardır bu oluşumlardan en çok canıi yanan sol (faili meçhuller,Sivas, Maraş, Çorum olayları) bu ortaya dökülenlere burun kıvırıyor.Hafife alıyor ,umursamıyor, küçümsüyor, sulandırıyor, başka sebepleredayandırmaya çalışıyor ve yan çiziyor.pes doğrusu, kötü bir sınavveriyorlar.

Sonuç olarak 60 ihtilalini yapanlardan 12 Eylül’ü yapanlardan 12 Mart’ıyapanlardan 28 Şubat’ı yapanlardan hesap soramadığı için Türk halkı bugünlere geldik. Artık şu bir gerçek ki artık hiç bir şey eskisi gibiolmayacak. İhtilaller ve ihtilal bezirganları, ihtilal şakşakçılarınıhalk tarihe gömmektedir. Bakın dokunulmaz insanlara biledokunulabiliyor . Kimse kendini devletin yerine koymasın artık. Kimsekendine durumdan vazife çıkarmaya kalkmasın. Ha bir de orduyıpratılıyor diyorlar; “hadi oradan” her kurum kendini temizliyor vetemizlemelidir de. Kim ki suç işlemiştir adalet önüne çıkacaktır. Artıkhukuk devleti olacağız ve bu yukarıdan başlayacak.

Saygı ve Sevgilerimle

  • Güncelleme: 15.01.2009 00:46
  • Okunma: 3261

Yorumlar (8)Yorum Yap

  • TIMUCIN

    sevgili ismail, sabih kanadoglu kim ogren dedigin gun ,eski genel kurmay baskani adasin hakki karadayinin kasedi patladi ve karadayi sabih kanadoglunun nasil bir darbeci oldugunu anlatiyor dinledinse bu soyledigin guya hukuk adami......ne gariptirki ilhan selcuk hakkindada savci bugun suc duyurusunda bulunmus baska bir suctan ,suc nemi ;'spk ya hile yapmak' sevgili kardesim bu isin sagi solu yok ve nice bize sisirilen yuce zannettigimiz cuce insanlar var inan.saglicakla kal

  • ismail

    sızın bu konudakı fıkırlerınızı taraf medyanızda okuduklarınızdan yazdıgınız cok bellı bu konuda gereklı arastırmalarınızı iyi bir sekılde tamamlayın ve sonra bu yazınızı tekrar okuyun kulaktan dolma duduklarınıza ınanmayın lütfen tamam ergeekon dıye bır orgut olabılır fakat bu orgut kullanılarak ıktıdarın varlıgından korktugu kısılere neler yaptıgı ortada iktidar agzı ıle degıl kendı agzınızla konusun lutfen ... siz ilhan selcuk,sabi kanadoglu kim bunları arastırın sevgılerle

  • ERGENEKON

    Slm arkadaşım; İktidar ağzı gibi konuşuyorsun. Devletine şerefle 40, 50 yıl hizmet etmiş muhteremlerin gözaltına alınması ve tutuklanması tıpkı iktidar gibi seni de bıyık altından güldürüyor. Ergenekon adı verilen davanın daha iddianamesi bile hazırlanamadı. İktidar işine gelince hukukun üstünlüğü, işine gelmeyince tukaka diyor. Lütfen biraz mantıklı ve objektif düşünelim ve bakalım olaylara. Deniz fenerinden tık yok daha, davada adı geçenler hala koltuklarında oturuyor.
    Başbakan savcı olursa ana muhalefet de avukat olur. Meclisteki diğer parti de ( ki o partinin avukat olmasını beklerdim.) seyretmekle meşgul.
    Son olarak, suçu olan yada olanlar kim olursa olsun yargı önünde hesap vermeli. Ama korku imparatorluğu kurarak değil, ivedilikle yargılanıp suçu olanlar hakettiği cezayı almalı.

  • timucin

    deniz feneri konusunda bende aynen oyle dusunuyorum,zahit akmanin ve digerlerinin mal varligi derhal arastirilmali, fikirlerine katiliyorum,akp li deyilim ama bu sorusturma onlarin isine geliyor diye turkiye bagirsaklarini temizlemekten vazgecmemeli.yesil sahalarin yakisikli santroforu kucak dolusu selamlar kib

  • ERKAN

    yazar kardesım yazdıklarına bakılırsa bıraz degıl baya bı yanlıs konusmusun.bır kere dıyosankı bu ulkede kımse dokunulmazz degıl o zaman ılk ak partıden baslamak lazım su an sadece 110 mılletvekılının yolsuzluk dosyası meclıste beklıyo onemlı olan ıse burda sapla samanın karıstırılmasıdır belkı benım aklım ermez ama takıp ettıgım kadarıyla 90 ve 95 yılları bugun ergenekon sahtekarlıgı sebebıyle ceza evınde olan arkadaslar olmasaydı pkk dagda degıl her yerde olurdu apo serefsızının her dedıgını bu hukumet yapmıstır daha bır oncesıne kadar erdogan dogu ıllerınde konusma yapamamıstır.o zaman kı gorev yapan komutanlar ve ozel tım mensupları bugun vatan haınlıgıyle suclanmaktadır.haınle kahraman bırbırıne karıstırlımıs ve kamaoyu yanlıs yonledırılmıstır dıkkatınızı cekerım kı aynı olaylar buyuk anıt genelkurmya baskanı olacagısırada olmustur ama emmelllerıne ulasamadan husranla sonuclanmıstır.eger bugun ergenekondan dolayı ıcerde olan arkadasları turkıyeyı karıstırmak ısteselerdı bılhassa velı kucuk saglıklı oldugu donemde ve gorevındeyken yapardıbugun turkıyeyı ıc savasa surukluyecek dıye bahsettıgınız ınsanlar bu ulkenın kahraman evlatlarıdır.ben anlamıyorum pkk yla savasan haın pkk yı yoneten kahraman gıbı gosterılmeye calısılmaktadır.bugun ergenekondan dolayı ıcerde olan askerı ve ozel kuvvet bırımınde gorev yapan askerlerın bırakın terorıstı kahraman olduklarına ınanıyorum basıt bı soru sıze sınan aygundemı terorıst sabıh kanadogludamı ole.olayı sıyasallastırıyolar.kanmayın

  • hamdullah mollaoglu

    ergenekon denilen sozde orgutun elebaslarina bir bakin veli kucuk muzaffer yilmaz inrahim sahin sedat peker ve digerleri bunlarin tek ortak yonu mhp kokenli olmalari yani bunlarin turk soluyla ne isi var eski fetullahci yeni yahudi bir yumusagin dedikleriyle surekli gundem degistiriliyor ve maalesef bunu turk soluyla bagdastiriyorsunuz boyle bir seyi kaleme almaniz bile su toplumda insanlari birbirine dusuruyorsunuz ulkeyi kamplara ayirmak isteyen fetullahci zihniyetlere ve eski kominist liboslara canak tutuyorsunuz

  • Ömer Demir

    Sayın yazara teşekkür ediyorum. Ülkemizin meşhur yazarlarının cesaret edip yazamadıklarını yazmış.

    Bu Ergenekon soruşturması kapsamında kuyruğu sıkışanların nasıl medyamızda feryatlarını gördük dört bir yandan Ergenekonu 'uydurma masal' gibi anlatmaya çalışanlar, yurdun dört bir yanından 'cephaneler' çıkınca seslerini kestiler...
    İşin içinden; Danıştay saldırısı, Cumhuriyet gazetesi bombalanması, Malatya daki olay ve bir sürü olay çıkınca nedense o günlerde bu olayları başka yerlere çekmeye çalışan bir takım medya ve siyasiler o olaylara nedense hiç yaklaşamıyor..
    İşin en ilginç yanı; Uğur Mumcu cinayetininde bu Ergenekon iddianamesinin içinde yer alıyor..
    Merhum Mumcu'nun eşi şu anda CHP'den milletvekili.
    Mumcu'nun eşi seçilmeden önce hatırlarsanız 'seçilirsem öncelikle Uğur Mumcu olmak üzere faili meçhul cineyetlerin üstüne gideceğim' diyordu..
    Uğur Mumcu cinayeti Ergenekon iddianamesinde defalarca geçmesine rağmen henüz sayın vekilimiz bu konuda bir açıklama yapmadı veya yapamadı..

  • esat erenoğlu

    Slm, tümer ağabey bir iki konuda sana katılıyorum.Kardeşi kardeşe kırdırmak konusunda haklısın.Burdan şunu sormok yanlış olmaz herhalde sende gurbettesin oraları bilirim.Aynı hızla niçin DENİZ FENERİNE gidilmedi,sorgulanmadı, mehmet AĞAR neden hala gözaltında değil.Ne gibi sözler verildi geçen seçimler öncesinde.Hukuk dışı uygulamaları legal gibi gösteriyorlar.ÇANAKKALE SAVAŞINI M2 6000 BİN mermi düşmüş bu vatan evlatları savaşı kazanırken.Neden hasır altı birilerine görev tevdi edilmiş.Sonra bunlar neden kahraman edilmiş.ARTIK HİÇBİR SİYASİ OLUŞUN DAVASI İDEOLOJİSİ YOK.Herşey bal yalamaya geliyor.

    İncirlik/ADANA dan selamlar.