Türkçe ve İngilizce Sokağı Kurdular

Haberler / Eğitim

Türkçe ve İngilizce Sokağı Kurdular

Emirdağ Kaymakamı Abdüssamed KILIÇ, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan KOYUNCU ve diğer protokol üyeleri Türkçe ve İngilizce Sokağı ile Obeziteyle Mücadele projelerindeki çalışmaları yerinde görmek amacıyla Mithatpaşa Ortaokulunu ziyaret ettiler.

Mithatpaşa Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Fazilet AKSU YILDIRIM İngilizce Sokağı’nı tanıtırken Türkçe Öğretmeni Seçil AKDENİZ de Türkçe Sokağı hakkında bilgilendirme yaptı.

Mithatpaşa Ortaokulu tarafından hayata geçirilen ve 2023 Eğitim Vizyonu ile ilişkilendirilen Türkçe ve İngilizce Sokağı projelerinde Türkçe ve İngilizcenin önemi vurgulanmak istendiği bildirildi. Öğrencilerin eğlenmesi hem de eğlenirken Türkçe ve İngilizce ders konuları da dahil olmak üzere yeni şeyler öğrenmesi, Türkçe Sokağı’nın öğrencilerin dilimize daha yakın olmaları, dilimizi daha iyi kullanabilmeleri ve kitap okumaya yönlendirmesi, İngilizce Sokağı’nın günlük İngilizce kullanımını teşvik etmesi hedeflendiği öğrenildi. Bu hedef doğrultusunda Mithatpaşa Ortaokulu koridorları Türkçe ve İngilizce görsellerle bolca zenginleştirilmesi.

Türkçe ve İngilizce sokaklarındaki banklarda çocukların ve velilerin zaman geçirebilecekleri ortak alanlar oluşturuldu. Türkçe Sokağı projesi Türkçe Öğretmenleri Seçil AKDENİZ, Gökşen ÖZDEN KESKİN ve Veysel AKDENİZ tarafından, İngilizce Sokağı projesi İngilizce öğretmenleri M. Şeyma ŞENOL, Fazilet AKSU YILDIRIM ve Dilek ÇİNAR tarafından yürütülmektedir.

“Dil Sokağı” projeleri hem öğrencileri hem de velileri motive edip öğrencilerimizin ders başarılarını olumlu yönde etkilenmektedir.
Okulların çocuklar için günlerini geçirdikleri, zaman harcadıkları, öğrendikleri bir yer olmasının yanında aynı zamanda spor yaptıkları, hareket ettikleri bir ortam olduğuna dikkat çekmek için yapılan oyun alanları ile hareketli yaşamı teşvik ederek obezite ile bir nebze olsun mücadeleyi geliştirmek için hedeflenen Obeziteyle Mücadele projesi Teknoloji Tasarım Öğretmeni Murat KESKİN tarafından yürütüldüğü bildirildi.

  • Okunma: 2856

Yorumlar (0)Yorum Yap