Türkiye-Belçika Anlaştı!

Haberler / Ekonomi

Türkiye-Belçika Anlaştı!

Türkiye ile Belçika arasında, her iki ülkedeki sigortalıların sosyal güvencelerinin iyileştirilmesi amacıyla Sosyal Güvenlik Anlaşması imzalandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ” Reşat Moralı Toplantı Salonu”’nda yapılan Sosyal Güvenlik Anlaşması’nın imza törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı ve Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau katıldı.

Bakan Süleyman Soylu törendeki konuşmasında, Belçika ile Türkiye arasında yaklaşık 50 yıldır sosyal güvenlik anlaşması imzalandığını belirterek, “İki ülke arasındaki ilişki zamanla çok olumlu nitelik kazanmıştır. Bu ilişkiler, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişmektedir” dedi.

Anlaşmayla, iki ülke sigortalılarının haklarının kapsamlı olarak teminat altına alınacağını vurgulayan Soylu, Belçika’da çalışan ya da emekli olanların eş ve çocuklarının Türkiye’de bulundukları dönemde sağlık hizmetlerinden yararlanması süresinin 45 günden 90 güne yükseltildiğini kaydetti.

  • Okunma: 7090

Yorumlar (0)Yorum Yap