Türkmen Kardeşlerin Kitabı Hediye Edildi

Haberler / Kültür Sanat

Türkmen Kardeşlerin Kitabı Hediye Edildi

Eskişehir'de ikamet eden eğitimci-yazar Özcan Türkmen ve ağabeyi Şükrü Türkmen ile beraber yazdıkları Örnekleriyle ''Emirdağ Ağzı'' kitabı ile araştırmacı- eğitimci Şükrü Türkmen’in yazdığı ''Suvermez Köyü'' kitabını; Türk Halk Müziği ses sanatçısı Mehmet Seske'ye, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda armağan etti.

TRT Ankara Radyosu ses sanatçısı Mehmet Seske, Eskişehir Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosu’nun, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Sezon Ortası ve 42. Yıl sanat Gecesi 1 Konser Programına misafir sanatçı olarak katıldı. Konser arasında ve program bitiminde yemekte ''Emirdağ Türküleri'' üzerine sohbet edildi.

Eğitimci - yazar Özcan Türkmen, Eskişehir'deki 'Emirdağlılar Vakfı' yayın organı araştırmacı-eğitimci Şükrü Türkmen ile kendisinin hazırladığı Örnekleriyle ''Emirdağ Ağzı'' kitabını, TRT Ses Sanatçısı Mehmet Seske'ye Eskişehir ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda konser arasında hediye etti. Emirdağ kültürü ile ilgili değerlendirmelerden sonra, araştırmacı-eğitimci Şükrü Türkmen’in 'Suvermez Köyü' kitabı Mehmet Seske’ye armağan edildi. Barak uzun hava kültürünün öncüsü TRT Ses Sanatçısı Mehmet Seske, ''Türkmen Gelini'' türküsü ile daha çok tanınıyor. TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçılığı ve Denetim Kurulu Üyeliği görevini sürdüren TRT Ses Sanatçısı Mehmet Seske “Yollar Seni Gide Gide Usandım, Beni Dertten Derde Saldın, Eyvanına Vardım Eyvanı Çamur” adlı derlemeleri TRT repertuarındadır. TRT "Türkü Derleme Ödüllü" TRT Ses sanatçısı Mehmet Seske, ''Suvermez / Emirdağ Ağıtları'' ile özellikle ilgileneceğini, kitaplardan azami ölçüde istifade edeceğini'' belirtti.

  • Okunma: 3017

Yorumlar (0)Yorum Yap