Uluönder Atatürk, Emirdağ’da Anıldı

Haberler / Güncel

Uluönder Atatürk, Emirdağ’da Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Emirdağ'da da anıldı.  

Emirdağ'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atarürk’ün ebediyete yolculuğunun 84. yıl dönümü münasebetiyle anma günü programı düzenlendi. Emirdağ Cumhuriyet meydanında gerçekleşen 10 Kasım Atatürk’ü anma günü programı, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici ve Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun Atatürk Anıtına çelenk sunumlarının ardından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal saati olan 09.05’te çalınan sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunması ile bayraklar yarıya indirildi.

Çelenk sunma töreninin ardından Başkan Koyuncu, Emirdağ Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonunda, Emirdağ Mustafa Çekiç Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk’ü Anma Günü Programına katıldı.
İki dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Mustafa Çekiç Ortaokulu öğretmenlerinden Uğur Esan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.
Mustafa Çekiç Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu 'Mustafa Kemal'i Düşünüyorum' Oratoryo gösterisinin sergilenmesi ile program son buldu.

Başkan Koyuncu programın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Programına; Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Kaan Yılmaz, Emirdağ İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Teberci, Emirdağ İlçe Emniyet Müdürü Erdal Yanık, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  • Okunma: 1081

Yorumlar (0)Yorum Yap